Endast eget rum
Få platser kvar!
flagga: Sverige

Vandring i vackra Bohuslän med Smögen

11/5 – 16/5 2021
6 dagar i Sverige med Singelresor

Resebild
Följ med Singelresor på en vandring i vackra Bohuslän längs Sotenleden. Vandringarna sker i lätt terräng och varje dag bjuder på en ny vandringssträcka. Förutom kunnig guide så ingår frukost, lunchpaket samt middag. Vi vandrar i en föränderlig terräng, till största del nära havet men också genom vackra skogspartier och genom historierika klipplandskap.

Program dag för dag

 • Tisdag 11/5

  Dag 1 Ankomst till Bohus-Malmön

  Vi möts upp vid vårt boende på Bohus-Malmöns pensionat.

  På kvällen äter vi en gemensam trerättersmiddag på hotellet tillsammans med vår guide.

  Vi bor på Bohus-Malmöns pensionat

  Middag ingår.
 • Onsdag 12/5

  Dag 2 Runt Bohus-Malmön

  Resans första vandring börjar på Bohus-Malmön och går runt större delen av ön. Vi vandrar på kuststigen som till största delen följer kustlinjen och går delvis genom gamla stenbrott och flera små vikar och laguner som under sommaren lockar till bad. 

  När vi kommer fram till färjefästet tar vi bilfärjan över till Tullboden och fortsätter sedan vår vandring vidare till det lilla pittoreska samhället Örn och vårt boende för natten. På kvällen serveras en gemensam trerättersmiddag.

  Eftersom vi bor på lokala mindre hotell längst med vandringen så är antal rum begränsade. Denna natt så bor 7st i huvudbyggnaden i rum med dusch/WC, resten av rummen ligger i närliggande tre fastigheter ca 250 meter från huvudbyggnaden. I dessa rum delar man på dusch/WC.

  Vi bor på Hem till Bengt i Örn

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Torsdag 13/5

  Dag 3 Hållö

  Idag tar vi båten till det yttersta kustbandet och ön Hållö. Hållö är en spektakulär plats och en karg och makalöst vacker ö med kända Hållö fyr, vandrarhemmet Utpost Hållö samt ett vackert kapell och ändlöst med granit. Att vandra runt ön bjuder på en enastående naturupplevelse. 
  Vi anländer till vårt boende och på kvällen serveras en gemensam trerättersmiddag.

  Vi bor på Utpost Hållö

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Fredag 14/5

  Dag 4 Ramsvik naturreservat

  Efter frukost tar vi båten från Hållö till Ramsvik. Ramsvik är ett naturreservat på en ö utanför Hunnebostrand. Vandringen sker utefter vidsträckta klippområden omväxlande med ljunghedar och kulturlandskap. Sträckan följer till stora delar kustlinjen. Efter detta tar vi buss från Ramsvik till vårt boende för de kommande två nätterna på Smögens Hafvsbad. Gemensam trerättersmiddag och övernattning.

  Vi bor på Smögens Hafvsbad

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Lördag 15/5

  Dag 5 Från Örn till Kungshamn/Smögen

  Efter frukost tar vi bussen till Örn och vandrar härifrån tillbaka till Smögens Hafvsbad. Vandringen går genom vackra kustsamhällen och ett mindre skogsparti. Vi vandrar genom Hovenäset, förbi Kungshamn och över till Smögen.
  Gemensam trerättersmiddag och övernattning.

  Vi bor på Smögens Hafvsbad

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Söndag 16/5

  Dag 6 Hemresa

  Efter frukost tackar vi för denna gång och hoppas på ett snart återseende. Transport tillbaka till Bohus-Malmön för de som vill (om man t.ex. har lämnat sin bil där) annars avslutas resan i Smögen.

  Frukost ingår.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Vandringarna och utflykterna kan skiftas eller ändras under veckan beroende på bland annat väder!

Svårighetsgrad på resan (1-5): 3-4

3 Medelgod kondition. Denna resa passar dig mellan normal till god kondition. Här behöver man kunna gå flera kilometer i något kuperad terräng med höjdskillnad utan att det egentligen är en vandringsresa.

4 God kondition. På denna vandringsresa behöver du kunna gå upp till ca 15 km i kuperad terräng, oftast flera dagar i rad. God kondition krävs samt viss vandringsvana är att föredra.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Transport

Transport till resmålet ingår ej i resans pris. Om du åker med tåg/buss så rekommenderar vi att du köper en återbetalningsbar biljett.
Resan startar i Bohus-Malmön som ligger i Bohuslän. Från Uddevalla kan du ta bussen hit, en resa på cirka 1 timme och 30 minuter med byte i Amborsröd. Då kommer du hela vägen ut till ön (bussen åker över med färjan). Med bil tar det cirka 2 timmar från Göteborg. Resan avslutas i Smögen men en transport tillbaka till Bohus-Malmön ingår så om du kommer med bil så går det bra att lämna den där under hela resan.

Ingår i priset

 • 5 nätter på hotell/pensionat i eget rum inkl. frukost.
 • 4 picknick lunch-paket.
 • 5 trerättersmiddagar.
 • Guidade vandringar med lokal guide.
 • Bagagetransport mellan boendena.
 • Båttransport till/från Hållö.
 • Landtransport med buss.

Ingår ej i priset

 • Transport till/från resmålet. Tåg/buss rekommenderas men det går även bra att komma med bil.
 • Dryck.
 • Måltider som ej nämns ovan.
 • Avbeställningsskydd.
 • Reseförsäkring.

Hotell

Bohus-Malmöns pensionat
Hem till Bengt i Örn
Utpost Hållö
Smögens Hafvsbad

På alla hotell utom "Hem till Bengt i Örn" bor man i eget rum med badrum. På hotellet Hem till Bengt så får de 7 första bokade rum med egen dusch/WC i huvudbyggnaden, övriga bor ca 250 meter från huvudbyggnaden och i dessa rum delar man på dusch/WC.

Vandringar – förberedelser och utrustning:

Vandringen sker på Soteleden i lätt terräng och dagsetapperna är vanligtvis runt 15 km långa förutom vandringen på Hållö som är ca 6-7 km. Du passerar välkända kustsamhällen i Bohuslän som Smögen, Kungshamn, Hovenäset och Bohus-Malmön.

Varje dag bjuder på en ny vandringssträcka och frukost, lunchpaket samt middag ingår. Ankomst sker på kvällen före första dagens vandring. Då serveras middag och övernattningen sker. På morgonen serveras frukost och du får ett lunchpaket samt dryck med dig. På kvällen, efter vandringen, kommer du fram till ett nytt övernattningsställe och det serveras återigen middag. Ditt bagage har transporterats dit under dagen.

Vandringarna passar alla med medelgod/god kondition. Du bör kunna gå flera dagar i rad i varierad terräng. Underlaget och lutningen varierar och det krävs därför vandringsskor/-kängor för vandringarna. En bra vandringskänga är stabil med räfflad sula och om möjligt är det bra om de går upp över vristerna vilket också minskar risken för vrickningar. Den styva och stabila sulan gör även att du inte blir lika trött i fötterna, vilket man annars lätt blir efter flera dagars vandring. Med trötta fötter ökar risken för vrickningar. För dig som är van att använda vandringsstavar så kan det vara bra att ta med (finns i teleskopformat som är lättare att ta med i packningen).
Det är också nödvändigt att ha med sig en liten dagsryggsäck med kläder efter väder, vatten och picknick. Din övriga packning transporteras mellan hotellen. Långbyxor eller så kallade Zip-off byxor (som enkelt kan göras om till shorts) rekommenderas då man på vissa sträckor går genom högt gräs.

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 13 950 kr om du vill bo i eget rum

Resans tema

 • Vandring
 • Svensktalande guide

Snabbinformation

 • Avresa: 2021-05-11
 • Hemkomst: 2021-05-16
 • Resans längd: 6 dagar
 • Antal deltagare: max 16

Kortfakta om landet vi besöker

Sverige

 • Kontinent: Europa
 • Huvudstad: Stockholm
 • Landsarea: 449 964 km2
 • Antal invånare: ca 9 829 000 st
 • Valutakod: SEK
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Förnamn som i passet

Efternamn som i passet

Epostadress

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...