Endast eget rum
Boka nu!
flagga: Sverige

Skidresa i Stöten, Sälen inkl. liftkort

7/2 – 11/2 2021
5 dagar i Sverige med Singelresor

Resebild

Skidåkning i svenska fjällen när den är som bäst! Vi bor på familjeägda Mountainlodge Stöten i eget dubbelrum. Stöten är Sälenfjällens nordligaste skidanläggning och blev 2019 "Årets skidanläggning". Här hittar vi 45 nedfarter i varierande svårighetsgrad som garanterat kommer att hålla oss sysselsatta. För dig som vill ge dig ut i längdspåret finns 45 kilometer längdspår för både klassiskt och skate. Vill du ta en paus från skidåkandet finns det flera andra aktiviteter i närheten såsom hundspann och skotersafari (ingår ej i priset). På kvällarna äter vi gemensam middag på hotellet och umgås.

Program dag för dag

 • Söndag 7/2

  Dag 1 Stöten

  Vi möts upp vid vårt boende på Mountainlodge Stöten. Incheckning till rummen är kl 16.00 men om man kommer tidigare så går det bra att lämna väskan på hotellet.

  På kvällen samlas vi för en gemensam välkomstmiddag på hotellet tillsammans med Singelresors representant där vi går igenom våra kommande dagar.

  Vi bor på Mountainlodge Stöten

  Middag ingår.
 • Måndag 8/2 till onsdag 10/2

  Dag 2 - 4 Skidåkning

  Härlig skidåkning i någon av Stötens alla 45 nedfarter. Stöten kan även stoltsera med Sälens längsta nedfart på hela 3060 meter. För dig som vill ge dig ut i längdspåret finns 45 kilometer längdspår för både klassiskt och skate, varav 3 kilometer är elljusspår.

  Vill du ta en paus från skidåkandet finns det flera andra aktiviteter i närheten såsom hundspann och skotersafari (ingår ej i priset).

  Middagarna äter vi tillsammans på hotellet.

  Vi bor på Mountainlodge Stöten

  Frukost och middag ingår.
 • Torsdag 11/2

  Dag 5 Hemresa

  Utcheckning på morgonen och därefter hemresa. För er som har avresa senare denna dag går det bra att lämna packningen på hotellet.

  Frukost ingår.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Ingår i priset

 • 4 nätter på hotellet i enkelrum inkl. frukost.
 • 4 tvårätters middagar på hotellet.
 • 3 dagars liftkort.
 • Representant från Singelresor med under hela vistelsen.

Ingår ej i priset

 • Transport till/från resmålet.
 • Dryck.
 • Måltider som ej nämns ovan.
 • Eventuell skidhyra.
 • Avbeställningsskydd.
 • Reseförsäkring.

Hotellet

Mountainlodge Stöten är ett familjärt mindre hotell med 26 dubbelrum, restaurang, pianobar, after ski och skidshop. Hotellet ligger på så kallat ski in / ski out läge, vilket innebär att du har nära till backarna och inte behöver transportera dig med buss eller bil.
För dig som behöver hyra skidutrustning så ligger Kaisers Skidbod på hotellets markplan.
Alla rum har eget torkskåp där blöta kläder kan torka samt eget skidskåp på bottenplan.

Stöten

Stöten i Sälen är den nordligaste skidanläggningen i Sälenfjällen och har också den högsta fallhöjden på 370 meter. Stöten har också Sälens längsta backe (3060 m) som slingrar sig från toppen ner genom varierande terräng. Här finns hela 45 skidbackar i varierande svårighetsgrader.
2019 tog Stöten hem SLAOs (Svenska Skidanläggningars Organisation) utmärkelse "Årets skidanläggning".

Läs mer om skidåkning i Stöten här: Stöten

Längdskidor: För dig som hellre åker längdskidor går det naturligtvis bra. Då drar vi av kostanden för liftkort (meddela oss om detta under "övrigt" på din bokning). För dig som vill ge dig ut i längdspåret finns 45 kilometer längdspår för både klassiskt och skate, varav 3 kilometer är elljusspår.

Ta dig hit!

Om du väljer att åka tåg och buss till Stöten kan du boka paketresa med SJ eller Dalatrafik. Du åker då tåg till Mora eller Borlänge och fortsätter sedan via buss till Stöten med Dalatrafik. Du kan även åka hela vägen med buss. Med Fjällexpressen tar du dig hela vägen fram till Stöten från Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi rekommenderar att du köper återbetalningsbar/ombokningsbar biljett utifall att resan av någon anledning blir inställd.

Vill du istället ta bilen finns det gott om parkeringsplatser framför hotellet avsedda för hotellets gäster. Se ruttförslag från olika städer här: Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro, Oslo.

Du kan nu också flyga till Scandinavian Mountains Airport. SAS samt BRA-flyg flyger bland annat hit. Bra-flyg tar dig från Bromma, Göteborg, Växjö och Ängelholm till Sälen. När du har landat på Scandinavian Mountains Airport tar det bara 14 min med buss till Mountain Lodge. Vid varje ankommande flyg finns det transferbuss som kostar ca 230 kr/person. Förboka din transfer på Sälen buss.

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 9 950 kr om du vill bo i eget rum

Resans tema

 • Skidor

Snabbinformation

 • Avresa: 2021-02-07
 • Hemkomst: 2021-02-11
 • Resans längd: 5 dagar

Kortfakta om landet vi besöker

Sverige

 • Kontinent: Europa
 • Huvudstad: Stockholm
 • Landsarea: 449 964 km2
 • Antal invånare: ca 9 829 000 st
 • Valutakod: SEK
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Förnamn som i passet

Efternamn som i passet

Epostadress

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...