Resan inställd!
Resan inställd
flagga: Spanien

Strosa vid Medelhavet

17/9 – 24/9 2021
8 dagar i Spanien med Singelresor

Resebild

En resa för att förlänga sommaren, värma upp sig ordentligt innan hösten och vintern. Att njuta av allt det blå: havet, himlen, bergen. Att låta ögonen ta in allt det vackra, att höra stenarna som rullar på stranden vid varje våg som kommer in, att känna dofter av frukter och örter, att smaka på nya smaker och känna hur solen bränner på kinderna. Och havet är fortfarande varmt, och det ges många tillfällen till att bada,

Program dag för dag

 • Fredag 17/9

  Dag 1 Avresa och ankomst till flygplatsen i Alicante

  Vi blir hämtade på flygplatsen för ca 1 timmes transfer till vårt hotell i Altea. 

  Vi bor på Hostal Fornet

 • Lördag 18/9

  Dag 2 För program se nedan

  På den här resan kommer vi närmare de lokala vanorna. Vi prövar den mediterranska maten, njuter av naturen, solen, havet, maten, siestastunden och den livsstil som sägs vara orsaken till en så hög medellivslängd i Spanien. För mer information om programmet se nedan.

  Vi bor på Hostal Fornet

 • Söndag 19/9

  Dag 3 Avresa och ankomst till Skandinavien

  Transfer till flygplatsen för hemresa.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Svårighetsgrad på resan (1-5): 3

3 Medelgod kondition. Denna resa passar dig mellan normal till god kondition. Här behöver man kunna gå flera kilometer i något kuperad terräng med höjdskillnad utan att det egentligen är en vandringsresa.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: SAS, Norwegian, Swiss, Lufthansa, KLM, Vueling, Transavia

Stockholm 11.45 - 15.50 Alicante
Köpenhamn 19.15 - 22.40 Alicante
Göteborg 11.05 - 14.30 Alicante (väntar in Stockholmsresenärerna för transfer till hotellet)
Oslo 07.15 - 11.00 Alicante

Alicante 11.05 - 15.10 Stockholm
Alicante 15.05 - 18.35 Köpenhamn
Alicante 10.45 - 13.35 Amsterdam 16.20 - 17.45 Göteborg
Alicante 11.20 - 15.00 Oslo

Ingår i priset

 • Flyg i ekonomiklass inkl. skatter och avgifter enligt reseinformationen.
 • Alla buss- och tågtransporter till utflykterna.
 • 7 nätter på hotell med frukost.
 • 4 picknickar.
 • 3 måltider på restaurang inkl. vin.
 • 5 utflyktsdagar.
 • svensk och eventuellt engelsktalande guide.
 • Skatter.

Ingår ej i priset

 • Måltider som ej nämns ovan.
 • Dricks.
 • Dryck.
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring.
 • Eventuell turistskatt som betalas direkt till hotellen.

Vaccinationsbevis - Covid-19

För att delta på denna resa krävs det att du är fullvaccinerad mot Covid-19 och har ett vaccinationsbevis som du enkelt laddar hem från www.covidbevis.se

Inreseregler Spanien

För att resa in i Spanien krävs förutom giltigt pass även att du kan uppvisa ett vaccinationsbevis för Covid-19. Detta kan du som är fullvaccinerad sedan minst 14 dagar ladda hem från www.covidbevis.se. Glöm inte att Covidbeviset är giltigt en begränsad tid så se till att du har ett giltigt bevis innan avresa.

Läs mer om inresereglerna till Spanien på Spanien Travel Safe hemsida här.

Guider
Guide på resan är Bippan Norberg och Lomi Szil, mor och son. De har bott i trakten i över 34 år och under resan visar de några av sina smultronställen. Lomi är uppvuxen i Spanien, är svensktalande, och kan det spanska samhället inifrån.

Hotell
Vi bor på det lilla enkla hotellet Hostal Fornet, i den charmiga gamla staden med närheten till allt vad den har att erbjuda av restauranger, butiker och vyer. Hotellet är enkelt, men fräscht, alla rum har badrum. På 10 minuter är vi nere vid havet, vissa vill kanske ta sig ett dopp innan frukost!

Vad ska vi ha på oss
Sommarkläder. Kanske något lite varmare till kvällen. Liten ryggsäck till vattenflaskan, solskyddskräm, solglasögon och keps eller annan huvudbonad som skydd mot solen. Bra kängor eller skor att vandra i, kanske vandringssandaler passar vissa dagar.

Information om resan
Vi promenerar mellan 6-10 km i mycket lugnt tempo. Målet är inte alls att komma fram snabbt till slutstationen, utan vikten ligger på naturupplevelserna under vägen. Våra guider berättar om det vi ser i naturen, samt om spansk historia och hur det vardagliga livet ser ut. Ibland stannar vi upp för att bara insupa landskapet, färgerna och solen som smeker huden. Detta är en resa för att vila, koppla bort vardagsstressen och unna sig att ta det lugnt tillsammans med dina nya reskamrater. Det finns också tid för att fotografera, sitta och måla eller helt enkelt sitta på ett fik och se på folklivet.

Altea är en liten stad mellan Valencia och Alicante på Spaniens östra kust precis vid Medelhavet. Staden är inramad av berg i norr och väster och med sitt varma medelhavsklimat och närhet till havet är den en perfekt startpunkt för våra promenader.

Alteas gamla kärna med anor från medeltiden har lockat konstnärer sedan 1950-talet för dess inspirerande omgivning, vackra miljö och ljuset. Stranden är full av vita, vackra, runda stenar, och tack vare att det inte är en sandstrand så blev det inte samma turistinvasion här på 70-talet som på många håll längs med Medelhavskusten. Altea har lyckats behålla sin ursprungliga karaktär och är fortfarande ett fiske- och jordbrukssamhälle, även om turismen är den viktigaste inkomstkällan.

Vår första promenad går in mot odlingsdistrikten, där de gröna, omogna apelsinerna har samma färg som de mörkgröna bladen. Mandeln är mogen och vi kan smaka. Även johannesbrödet är moget så här års.

Andra dagar strosar vi längs med det blå och smaragdgröna Medelhavet och har tillfällen att ta oss ett dopp.

Ett par dagar tar vi oss upp i bergen, där det doftar av rosmarin och timjan. Utsikten är hisnande över ett hav av blåa berg med Medelhavet som bakgrund. Uppe i bergen råder lugnet, bina surrar i träden och all massturism känns långt borta. Vi är helt allena med naturen och dess fantastiska vyer. Topparna ligger på 1200-1500 meter, har spännande formationer och gamla ruiner av moriska borgar. Här anlade morerna för över tusen år sedan odlingsterrasser och bevattningskanaler och planterade mandel- och olivträd.

Under promenaderna bjuds vi på picknick, våra guider dukar upp typisk medelhavskost. Några dagar går vi tillsammans på restaurang. Vi har inte valt de elegantaste restaurangerna utan ställen dit lokalbefolkningen själv går. Andra kvällar har ni tid att på egen hand botanisera bland det stora utbud av restauranger som finns i Altea.

Även om promenaderna inte är tuffa så bör du ha vana vid att gå och även kunna gå i kuperad terräng på steniga stigar. Tycker du om att använda stavar, tag med dig dem, eller du kan också få låna på plats. Vandringskängor är ett måste till dagarna uppe i bergen.

Vi får också provsmaka på diverse lokala läckerheter. Lämna gärna plats i resväskan, risken finns att du vill köpa med dig något hem!

Res själv, men tillsammans med andra. Eftersom alla kommer utan att känna någon kommer alla på samma villkor. På en sådan här resa är det lätt att få kontakt och det blir genast en fin gruppstämning.

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 13 950 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön
 • 15 750 kr om du vill bo i eget rum

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn (+500 kr)
 • Göteborg (+500 kr)
 • Oslo (+500 kr)

Resans tema

 • Vandring
 • Må bra
 • Aktivitetresa
 • Svensktalande guide

Snabbinformation

 • Avresa: 2021-09-17
 • Hemkomst: 2021-09-24
 • Resans längd: 8 dagar
 • Antal deltagare: max 18

Kortfakta om landet vi besöker

Spanien

 • Kontinent: Europa
 • Huvudstad: Madrid
 • Landsarea: 504 782 km2
 • Antal invånare: ca 46 506 000 st
 • Valutakod: EUR
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Just denna resa är tyvärr inställd

Men ta en titt på våra kommande resor och se om du hittar något som passar.

Skickar din bokning...