flagga: Spanien

Påskresa till Barcelona och Costa Bravas pärlor

9/4 – 16/4 2022
8 dagar i Spanien med Singelresor

Resebild

Följ med på en mångfaldens resa till historierika Barcelona och natursköna Costa Brava. Vår svensktalande guide Carmen har valt ut några av
Kataloniens guldkorn och smultronställen med en härlig blandning av historia, kultur, natur och gastronomi. Vi bor bekvämt i trivsamma Lloret de Mar, nära havet och njuter av stadens sevärdheter.
Vi fascineras av Costa Brava, med sitt dramatiska kustlandskap och tar en härlig båttur till legendariska Tossa de Mar, Marc Chagalls, Blåa Paradis.
Historierika Barcelona tar oss tillbaka i historien och vi kommer att hänföras av stadens arkitektoniska kontraster från medeltida arkitektur till avantgarde. Spaniens långa vinhistoria tar oss till grannbyn Blanes där vi besöker en för oss svenskar okänd lokal cavamakare, Ses Vernes. Det blir ett
intressant möte och vi uppskattar den högkvalitativa sprittande cavan.
Spanien har fostrat många konstnärer men ingen som Salvador Dali och vi gör en djupdykning i hans surrealistiska värld. Kanalstaden Empuriabrava, Spaniens svar på Venedig, blir en härlig avslutning på denna kontrastrika vecka. Vi hinner även med att avnjuta natursköna stränder med friska dopp i det kristallklara och smaragdgröna Medelhavet. Så följ med på en inspirerande påskvecka där vi utforskar ett urval av Kataloniens pärlor med ett gäng likasinnade!
Och naturligtvis kommer vi att få uppleva de spanska påsktraditionerna under vår vistelse!

Program dag för dag

 • Lördag 9/4

  Dag 1 Ankomst och transfer till hotellet

  Vi möts upp på flygplatsen i Barcelona för ca. 1 timmes transfer till hotellet i Lloret de Mar. Incheckning. 

  Vi bor på Alba Seleqtta

 • Söndag 10/4

  Dag 2 Påsktradition palmsöndagen med rundvandring i Llor

  Efter frukost tar vi en liten rundvandring i Lloret de Mar tillsammans med vår svenska lokalguide som berättar för om stadens förflutna och intressant kuriosa. Idag firas Palmsöndagen, en viktig inledning av påskens alla seder. Alla invånare är prydligt klädda och alla barn har tilldelats ett palmblad som ska
  välsignas av byprästen.
  Eftermiddagen fri till egna aktiviteter eller en rundvandring till Santa Clotilde trädgården, ca. 6 km tur-retur.

  Gemensam middag.

  Vi bor på Alba Seleqtta

  Frukost och middag ingår.
 • Måndag 11/4

  Dag 3 Cavamakaren Ses Vernes

  Idag blir det en smakfull dag i den sprittande cavans tecken. Vi beger oss bara några få􀂧 kilometer söderut där vi stöter på en för oss helt okänd cavamakare. Vi får ta del i gårdens historia och provsmaka en mycket
  högkvalitativ cava som vi säkert även köper med oss hem. Därefter tar vi oss till en vacker höjd, Castell de Palafolls, ruiner av en gammal medeltida borg med en magisk utsikt över det kuperade landskapet.
  Carmen bor själv i området och hon tar oss naturligtvis till en av hennes favoritrestauranger för en kulinarisk
  höjdpunkt. Mätta och belåtna vänder vi tillbaka till hotellet.

  Gemensam middag.

  Vi bor på Alba Seleqtta

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Tisdag 12/4

  Dag 4 Djupdykning hos Salvador Dalí

  Efter frukost bär det iväg till Salvador Dalis födelsestad Figueras och hans fantastiska museum. Det blir en djupdykning i Dalis surrealistiska och bisarra värld, hans unika personlighet och stil präglar all konst samt hela byggnaden i sig. Besöket blir en sann upplevelse!
  Fulla av intryck beger vi oss till Spaniens svar på Venedig, Empuriabrava. Här avnjuter vi en kulinarisk lunch för att avsluta med en trivsam båttur i kanalerna. Efter en upplevelserik dag vänder vi tillbaka till hotellet.
  Vi samlas igen till middagen.

  Vi bor på Alba Seleqtta

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Onsdag 13/4

  Dag 5 Båttur till Tossa de Mar

  Efter frukost bär det iväg norrut med båt till Mark Chagalls blåa paradis, Tossa de Mar. Idag får vi uppleva Costa Brava från havet, en dramatisk kust med pinjeskog, korkekar , vildväxande agave och djärva stup ned mot havet.
  Vi upptäcker denna pärla med att ta oss till La Vila Vella, den gamla staden, med sin vackra stadsmur och slingriga kullerstensgator. Lite tid på egen hand innan vi sätter oss ned vid dukat bord och avnjuter en välsmakande lunch hos Montse och Joan på en av Tossa de Mars äldsta restauranger.
  Efter en helt underbar dag vänder vi tillbaka med båten till Lloret de Mar.
  Gemensam middag.

  Vi bor på Alba Seleqtta

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Torsdag 14/4

  Dag 6 Barcelona och baskiska pintxos

  Vi beger oss med buss till historierika Barcelona. Vi börjar stadsrundturen med basilikan La Sagrada Familia av den berömde katalanske arkitekten Antonio Gaudi. Vi studerar de detaljrika fasaderna och fängslas av en den perfekta blandningen av natur och arkitektur.
  Därefter fortsätter turen till Plaza Catalunya och där vi tar en promenad på livliga Las Ramblas och besöker den fina saluhallen La Boqueria. Vi upplever tillsammans de gotiska kvarteren och njuter av en baskisk pintxoslunch med tillhörande vinet txakoli. Därefter samlas vi igen för att ta oss till Plaza Espana som var centrum för den
  internationella Världsutställningen 1929. Vi beundrar denna praktfulla plats med Kampaniletornen, Nationalpalatset och den magiska fontänen. Vi passerar Olympiastadion och får en härlig vy över hela
  Barcelona från toppen av berget Montjuich. Efter en fängslande dag vänder vi tillbaka till hotellet.
  Vi samlas till middag.

  Vi bor på Alba Seleqtta

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Fredag 15/4

  Dag 7 Ledig dag och Påskprocession

  Idag står dagen till eget förfogande. Kanske en bra bok vid poolen lockar? Eller varför inte ett dopp i havet? En avslappnande massage? Eller njuta av hotellets Spa? För de som vill vandra lite på förmiddagen, så tar guiden
  med er på en kortare vacker kustvandring med en hel del trappor som vi tar i sakta gemak. Vi har inga tider att passa och sträckan är sagolik.
  Gemensam middag. Under kvällen träffas vi som önskar uppleva den sedvanliga och känsloladdade påskprocessionen i Lloret de Mar.

  Vi bor på Alba Seleqtta

  Frukost och middag ingår.
 • Lördag 16/4

  Dag 8 Hemresa

  Efter frukost och utcheckning, transfer till flygplatsen.
  Det är dags att ta farväl för den här gången. Efter en berikande vecka där alla våra sinnen stimulerats vänder vi således tillbaka hem med en massa fina minnen i bagaget. Men vi säger inte adjö, utan "Hasta la vista" ! På
  återseende!

  Frukost ingår.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Svårighetsgrad på resan (1-5): 2

2 Normal kondition. Denna resa passar dig som kan gå några kilometer i lugn takt på relativt plant underlag samt trappor.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: Norwegian, SAS, AirFrance, Lufthansa, Vueling

Stockholm 07.05 - 10.45 Barcelona
Köpenhamn 08.50 - 11.55 Barcelona

Barcelona 11.30 - 15.05 Stockholm
Barcelona 12.40 - 15.40 Köpenhamn

Gemensam transfer för båda avreseorterna.

Ingår i priset

 • Flyg i ekonomiklass tur och retur enligt reseinformationen inkl. skatter och avgifter.
 • Lokal turistskatt.
 • Transfer tur/retur från flygplatsen till hotellet.
 • Svensktalande guide/reseledare.
 • 7 nätter på Hotell Alba Seleqtta i Lloret de Mar.
 • Halvpension på hotellet (frukost och middag inkl. bordsvin och vatten).
 • 4 luncher inkl. vin och vatten på restauranger.
 • Utflykter enligt program.

Ingår ej i priset

 • Måltider som ej nämns i programmet.
 • Drycker som ej nämns ovan.
 • Dricks.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.
 • Eventuella Covid-tester

Vaccinationsbevis - Covid-19

För att delta på denna resa krävs det att du är fullvaccinerad mot Covid-19 och har ett vaccinationsbevis som du enkelt laddar hem från www.covidbevis.se

Inreseregler Spanien

För att resa in i Spanien krävs förutom giltigt pass även att du kan uppvisa ett vaccinationsbevis för Covid-19. Detta kan du som är fullvaccinerad sedan minst 14 dagar ladda hem från www.covidbevis.se. Glöm inte att Covidbeviset bara är giltigt i 3 månader så se till att du har ett giltigt bevis innan avresa.
Utöver ett vaccinationsbevis krävs det även att man fyller i ett så kallat hälsoformulär. Detta fyller man i antingen via deras hemsida https://www.spth.gob.es/ eller genom att ladda ner appen SpTH via Google play eller App Store.
Hälsoformuläret kan du börja fylla i när du fått din flygbiljett men själva hälsodelen och slutförandet kan göras tidigast 48 timmar före ankomsten till Spanien. När du fyllt i hälsodeklarationen så får du en QR-kod som du behöver visa upp på avreseflygplatsen samt vid ankomst till Spanien.

Hotell

Alba Seleqtta**** ligger perfekt i centrala Lloret de Mar med endast 150 meter från stranden. Alla rummen har balkong. Litet spa finns med varm inomhuspool. Utomhuspool (ej uppvärmd) finns.

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 15 500 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön
 • 16 990 kr om du vill bo i eget rum

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn (+500 kr)

Resans tema

 • Storstad
 • Kultur
 • Svensktalande guide

Snabbinformation

 • Avresa: 2022-04-09
 • Hemkomst: 2022-04-16
 • Resans längd: 8 dagar

Kortfakta om landet vi besöker

Spanien

 • Kontinent: Europa
 • Huvudstad: Madrid
 • Landsarea: 504 782 km2
 • Antal invånare: ca 46 506 000 st
 • Valutakod: EUR
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Förnamn som i passet

Efternamn som i passet

Epostadress

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget Singelresor Norden AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget Singelresor Norden AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Läs mer och boka avbeställningsförsäkring samt reseförsäkring här: Gouda reseförsäkringar

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...