Resan inställd
flagga: Spanien

Nyårsresa till soldränkta Costa Tropical med vandring, kultur och historia

28/12 2020 – 2/1 2021
6 dagar i Spanien med Singelresor

Resebild

Följ med på härlig nyårsresa till Costa Tropical och Almuñecar. Vi tillbringar årets sista dagar på den tropiska kusten där vi finner exotiska fruktodlingar av avokado, chirimoya och njuter av morgonpromenader med vackra soluppgångar . Det blir ett avslappnande program där vi upptäcker historierika Almuñecar och kustvandrar till vackra hamnen Marina del Este. Vi tar oss till foten av Sierra Nevada och stadsvandrar i historierika Granada med den röda borgen Alhambra samt njuter av av stadens godaste churros con chocolate. Vi besöker rom-fabriken Montero och den vita pittoreska byn Salobreña. Nyårsafton gör vi oss fina och vi firar på spanskt vis med smakfull galamiddag, tolv lyckodruvor och dans till livemusik fram till småtimmarna.

Program dag för dag

 • Måndag 28/12

  Dag 1 Avresa och ankomst till Malaga

  Vi landar i Málaga där vår guide Carmen möter upp oss. 
  Vi beger oss ca.1 timme österut mot den vackra gröna, tropiska kusten och fina historierika staden Almuñecar som är en genuin och historierik stad med trivsamt centrum. Tack vare Sierra Nevadas skyddande bergskedja, biter inte nordanvinden så hårt utan klimatet är behagligt hela året runt med 320 soldagar och genomsnittstemperatur på 18 grader. Ett bevis på detta är alla exotiska frukter som växer här som avokado, mango, chirimoya, papaya och kiwi. I Almuñecar finner vi många historiska platser som museét Cueva de Siete Palacios, den moriska borgen San Miguel samt välbevarade akvedukter från romartiden. I den botaniska trädgården, Majueloparken finns unika och tropiska växter samt rester av en fenicisk saltfiskanläggning. Den arabiske härföraren Abdurraham I från Damaskus landsteg i Almuñecar 755 och grundade Emiratet av Córdoba. Araberna vistades i nästan 800 år på den iberiska halvön och lämnade ett värdefullt arv efter sig. Vi checkar in och äter gemensam middag.  Spanskt bordsvin och vatten inkluderat.

  Vi bor på Almunecar Playa Spa Hotel eller liknande.

  Middag ingår.
 • Tisdag 29/12

  Dag 2 Kustvandring till Marina del Este

  Efter en god frukostbuffé samlas vi kl. 10.00 för att vandra längs med kusten till den fina fritidshamnen Marina del Este. Det blir en spännande och vacker vandring med sluttningar ner mot havet. Väl framme njuter vi av något uppfriskande innan vi vänder tillbaka samma väg. Vandringen blir medelsvår och kuperad ca. 8 km. Stigning ca. 135 m . Vandringskängor rekommenderas. Det blir mycket varierande underlag, asfalt, lösa stenar och rötter. Stavar rekommenderas för den som är van vid det. Eftermiddagen bekantar vi oss med byn Almuñecar. Gemensam middag på hotellet. 

  Vi bor på Almunecar Playa Spa Hotel eller liknande

  Frukost och middag ingår.
 • Onsdag 30/12

  Dag 3 Historierika Granada och röda borgen Alhambra

  Efter frukost väntar en av resans många höjdpunkter, nämligen den vackra staden Granada och den “röda borgen“ Alhambra som är upptagen på UNESCO:s världsarvslista och som uppenbarar sig vackert belägen vid foten av Sierra Nevada. Granada var muslimskt fram till 1492 något som tydligt lyser igenom. Vi tas emot av vår duktiga svensktalande lokal guide Mercedes som kommer att visa oss runt i Alhambras omgivningar, vi ser kyrkan Santa Maria som byggdes om från en moské till kristen kyrka, de arabiska baden, kung Carlos V palats och många andra sevärdheter. Vi kommer ej att besöka Nazaridpalatsen men vi får likväl uppleva morernas arkitektoniska skicklighet, för allt eftersom turen fortskrider får vi förståelse för den enorma betydelse som vatten och vegetation har haft i den islamiska kulturen. Vi äter en gemensam enkel lunch med dryck innan vi fortsätter med härlig stadsvandring i Granadas vackra stadskärna där vi avslutar vid renässanskatedralen (entré ingår ej) med det kungliga kapellet där de katolska kungarna Isabell och Ferdinand ligger begravda. Vi njuter av de smala gatorna i den gamla stadsdelen och besöker labyrinten Alcaiceria, som tar slut på den livliga Plaza Bib- Rambla. Vi hinner med en fika av nyfriterade churros och kaffe i Granadas bästa Churros Café innan vi vänder tillbaka till hotellet för middag. 

  Vi bor på Almunecar Playa Spa Hotel eller liknande

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Torsdag 31/12

  Dag 4 Romfabriken Montero och byn Salobreña

  Kl. 08.00 tar vi en liten morgonrunda för att ta emot solen. Vi njuter av en god frukost och samlas kl. 10.30 för att ta oss till den anrika romfabriken i Motril där vi får följa familjens historia och framställningen av Monteros högkvalitativa rom. Vi besöker därefter den vitkalkade byn Salobreña med sin fina moriska fästning. Eftermiddagen blir fri, kanske en massage eller spa lockar, eller en liten tupplur för att samla krafter inför den stundande kvällen? Vi gör oss redo och sätter oss till uppdukat bord och avnjuter en god nyårssupé tillsammans.

  Det blir en smakrik galamiddag och spanskt nyårsfirande med 12 lyckodruvor som måste intas strax före tolvslaget för att försäkra oss om en ett hälsosamt och lyckligt 2020! Proppmätta dansar vi av oss all mat med härlig musik och vi har free openbar fram till kl. 05.00!

  Vi bor på Almunecar Playa Spa Hotel eller liknande

  Frukost och middag ingår.
 • Fredag 1/1

  Dag 5 Dopp i havet, lunch och vandring

  Efter en sovmorgon och frukost njuter vi av årets första dag med årets första dopp i havet före lunch! Ta gärna med nyårshatten!

  Lunch inkluderat på hotellet idag. För de som önskar  blir det en lokal rundvandring med guiden under eftermiddagen.  

  Vi samlas i baren före middagen med en avskedscava och gör en summa summarum om dagarna som varit. 

  Vi bor på Almunecar Playa Spa Hotel eller liknande

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Lördag 2/1

  Dag 6 Hemresa

  Efter frukost , checkar vi ut och lämnar härliga Almuñecar för denna gången.

  Då flyget går senare på dagen har vi ledig tid innan det är dags att åka till flygplatsen.

  Efter händelserika och trivsamma dagar tar vi ett vemodigt farväl av våra nyfunna vänner för den här gången. Vi säger som vanligt, hasta la vista ! till vi ses igen !

  Frukost ingår.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Svårighetsgrad på resan (1-5): 3

3 Medelgod kondition. Denna resa passar dig mellan normal till god kondition. Här behöver man kunna gå flera kilometer i något kuperad terräng med höjdskillnad utan att det egentligen är en vandringsresa.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygbolag och flygtider kan komma att ändras)

Flygbolag: SAS

Stockholm 13.05 - 17.25 Malaga

Malaga 11.50 - 16.15 Stockholm

Ingår i priset

 • Flyg i ekonomiklass tur och retur enligt reseinformationen inklusive alla skatter och avgifter.
 • Transfer tur och retur från flygplatsen till hotellet.
 • 5 nätter på turistklasshotell med frukost och middag inkl. vin och vatten till middagarna.
 • Galamiddag på nyårsafton inkl. dryck. Klädkod: Kostym med slips/fluga/festklädsel för damer.
 • 1 lunch på nyårsdagen.
 • 1 enklare lunch med dryck i Grenada.
 • Churros i Granada.
 • Svensktalande guide/färdledare under hela resan.
 • Alla busstransporter i programmet.

Ingår ej i priset

 • Måltider som ej nämns i programmet.
 • Dricks.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.
 • Eventuell turistskatt (City-tax) som är på 1-4 euro/natt och betalas på hotellet.

Vaccinationsbevis - Covid-19

För att delta på denna resa krävs det att du är fullvaccinerad mot Covid-19 och har ett vaccinationsbevis som du enkelt laddar hem från www.covidbevis.se

Inreseregler Spanien

För att resa in i Spanien krävs förutom giltigt pass även att du kan uppvisa ett vaccinationsbevis för Covid-19. Detta kan du som är fullvaccinerad sedan minst 14 dagar ladda hem från www.covidbevis.se. Glöm inte att Covidbeviset är giltigt en begränsad tid så se till att du har ett giltigt bevis innan avresa.
Utöver ett vaccinationsbevis krävs det även att man fyller i ett så kallat hälsoformulär. Detta fyller man i antingen via deras hemsida https://www.spth.gob.es/ eller genom att ladda ner appen SpTH via Google play eller App Store.
Hälsoformuläret kan du börja fylla i när du fått din flygbiljett men själva hälsodelen och slutförandet kan göras tidigast 48 timmar före ankomsten till Spanien. När du fyllt i hälsodeklarationen så får du en QR-kod som du behöver visa upp på avreseflygplatsen samt vid ankomst till Spanien.

Hotell

Vi bor på hotellet Almuñecar Playa Spa Hotel**** direkt på strandpromenaden. Rymliga rum med balkong och fin utsikt. Inbjudande poolområde, uppvärmd inomhuspool och separat Spa avdelning för behandlingar och Spabad (extra avgift). Restaurangen erbjuder variationsrik buffé till frukost och middag. Hotellet erbjuder dagliga aktiviteter och underhållning, musik under flera kvällar i veckan.

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 15 990 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön
 • 17 390 kr om du vill bo i eget rum

Avreseorter

 • Stockholm

Resans tema

 • Vandring
 • Storstad
 • Kultur
 • Må bra
 • Svensktalande guide

Snabbinformation

 • Avresa: 2020-12-28
 • Hemkomst: 2021-01-02
 • Resans längd: 6 dagar
 • Antal deltagare: 15 - 22

Kortfakta om landet vi besöker

Spanien

 • Kontinent: Europa
 • Huvudstad: Madrid
 • Landsarea: 504 782 km2
 • Antal invånare: ca 46 506 000 st
 • Valutakod: EUR
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Just denna resa är tyvärr inställd

Men ta en titt på våra kommande resor och se om du hittar något som passar.

Skickar din bokning...