Resan inställd
Resan inställd
flagga: Spanien

Medelhavsnjutningar med olivplockning i Spanien

12/11 – 19/11 2021
8 dagar i Spanien med Singelresor

Resebild

När det är som mörkast i Sverige kan det vara härligt att få njuta av det som Medelhavstrakten har att bjuda på: ljuset, havet, bergen, frukterna, olivoljan och vinet, så klart! Kombinerat med mycket vistelse utomhus, promenader, besök bland odlingar, doften av hav, förhoppningsvis en del sol, olivplockning och mycket mer.

Program dag för dag

 • Fredag 12/11

  Dag 1 Avresa och ankomst till flygplatsen i Alicante

  Vi blir hämtade på flygplatsen för ca 1 timmes transfer till vårt hotell i Altea. 

  Vi bor på Hostal Fornet,

 • Lördag 13/11 till torsdag 18/11

  Dag 2 - 7 För program se nedan

  På den här resan kommer vi närmare de lokala vanorna. Vi prövar den mediterranska  maten, njuter av naturen, solen, maten, siestastunden och den livsstil som sägs vara orsaken till en så hög medellivslängd i Spanien. För mer information om programmet se nedan.

  Vi bor på Hostal Fornet,

 • Fredag 19/11

  Dag 8 Avresa och ankomst till Skandinavien

  Transfer till flygplatsen för hemresa.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Svårighetsgrad på resan (1-5): 3

3 Medelgod kondition. Denna resa passar dig mellan normal till god kondition. Här behöver man kunna gå flera kilometer i något kuperad terräng med höjdskillnad utan att det egentligen är en vandringsresa.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: SAS, Norwegian, Swiss, Lufthansa, KLM

Stockholm 11.35 - 15.35 Alicante

Alicante 16.25 - 20.25 Stockholm

Ingår i priset

 • Flyg i ekonomiklass inkl. skatter och avgifter enligt reseinformationen.
 • Alla buss- och tågtransporter till utflykterna.
 • 7 nätter på hotell med frukost.
 • 4 picknickar.
 • 3 måltider på restaurang inkl. vin.
 • 5 utflyktsdagar.
 • svensktalande guide.
 • Skatter.

Ingår ej i priset

 • Måltider som ej nämns ovan.
 • Dricks.
 • Dryck.
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring.
 • Eventuell turistskatt som betalas direkt till hotellen.
 • Eventuella Covid-tester.

Vaccinationsbevis - Covid-19

För att delta på denna resa krävs det att du är fullvaccinerad mot Covid-19 och har ett vaccinationsbevis som du enkelt laddar hem från www.covidbevis.se

Inreseregler Spanien

För att resa in i Spanien krävs förutom giltigt pass även att du kan uppvisa ett vaccinationsbevis för Covid-19. Detta kan du som är fullvaccinerad sedan minst 14 dagar ladda hem från www.covidbevis.se. Glöm inte att Covidbeviset är giltigt en begränsad tid så se till att du har ett giltigt bevis innan avresa.

Läs mer om inresereglerna till Spanien på Spanien Travel Safe hemsida här.

Guider

Guide på resan är Bippan Norberg och Lomi Szil, mor och son. De har bott i trakten i över 34 år och under resan visar de några av sina smultronställen. Lomi är uppvuxen i Spanien, är svensktalande, och kan det spanska samhället inifrån.

Hotell

Vi bor på det lilla enkla hotellet Hostal Fornet, i den charmiga gamla staden med närheten till allt vad den har att erbjuda av restauranger, butiker och vyer. Hotellet är enkelt, men fräscht, alla rum har badrum. På 10 minuter är vi nere vid havet, för den som vill ta sig ett dopp.

Vad ska vi ha på oss

Antagligen kommer det det att vara väder för kortbyxor. Men till kvällen behövs långbyxor och en tröja. Tunna regnkläder utifall att. Gärna byxa med "zip off" som kan vara både lång- och kortbyxa. Liten ryggsäck till vattenflaskan och tröjan som inte behövs för tillfället. Termos (som ni får gratis fylld med kaffe eller te), vattenflaska. Ingångna kängor som går upp över vristen är ett måste. Tag gärna med både kängor och vandringsskor.

Våra teman under veckan är:

Medelhavet. Promenader längs med havet. Den som vill kan också besöka fiskehamnen och se på när båtarna kommer in med sin fångst, och restaurangerna serverar fisk.

-Olivoljan. Vi går till en olivlund där vi får vara med och plocka oliver. Vi följer med till olivpressen och ser hur oliverna förvandlas till det ”rinnande guldet”, högt uppskattat i medelhavskosten. Vi ser både gamla och nya olivpressar. Vi ser 1000 årigt olivträd, med sin knotiga stam, som fortfarande ger full skörd. Vi provsmakar olika oljor. Och du får med dig hem en flaska av vår egen olja!

-Vin: ”Ett glas om dagen...” För spanjorerna är det självklart med ett eller två glas vin om dagen.

-Berg och vyer. Här möts havet och bergen, bergstopparna är över 1000 m höga, med spännande formationer. Vyerna är hisnande. Vi strosar och tar in landskapets skönhet, med tusentals odlingsterrasser och bevattningskanaler.

-Frukter. Mandarinerna är mogna och apelsinerna börjar mogna på sina träd. Apelsiner så långt ögat når, de lyser orange mot den mörkgröna färgen på trädets blad. Det finns också granatäpplen, kaki och avokado, och vi provsmakar. Den japanska mispeln blommar, för att nästa år ge sin solgula frukt.

-Promenader. Vi är mycket ute i naturen och promenerar 4-10 km om dagen i lugn takt.

-Gott och nyttigt. Mycket närodlat i picknicken med många nya smaker och rikligt med Mediterranska läckerheter på restaurangerna.

Vi bor i Altea, en liten vit stad mellan Valencia och Alicante, på Spaniens östra kust. Inramad av berg i norr, väst och syd är denna stad med dess varma medelhavsklimat och närheten till havet en perfekt startpunkt för våra utflykter. Altea är en charmig liten stad som upptäcktes av konstnärer på 1960-talet för dess inspirerande omgivning, vackra miljö och för det klara ljuset.. Stranden är full av vita, vackra, runda stenar och tack vare att det inte är en sandstrand blev det ingen turistinvasion här på 70-talet, som på så många andra ställen vid Medelhavskusten. Altea har lyckats behålla sin ursprungliga karaktär och är fortfarande ett fiske- och jordbrukssamhälle, även om nu turismen är den viktigaste inkomstkällan.

På våra utflykter upp i bergen doftar det av rosmarin och timjan. Utsikterna är hisnande över ett hav av blå berg och Medelhavet i bakgrunden. Uppe i bergen råder lugnet, all massturism känns långt borta. Vi är helt allena med naturen och de fantastiska vyerna Topparna ligger på 1200-1500 meter. Här finns ruiner av gamla tusenåriga moriska borgar. Här anlade morerna för över tusen år sedan odlingsterrasser och bevattningskanaler, som fortfarande är i bruk med odlingar av mandel och oliv.

På våra utflykter bjuds vi på medelhavsmat. Några dagar går vi tillsammans på restaurang. Vi går inte till de elegantaste utan till restauranger som lokalbefolkningen själva går till. Andra kvällar har ni tid att på egen hand utforska det stora utbudet av restauranger som staden har att erbjuda.

En sådan här resa är inte bara för klimatets och naturens skull, det är också att komma nära det spanska livet, beblanda sig med spanjorer, få veta mer om traditioner, historia och nutida levnadsvillkor. Våra svensktalande guider Bippan Norberg och Lomi Szil har bott i Spanien i över 30 år och tar er med på utflykter in i sin värld.

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 13 950 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön
 • 15 750 kr om du vill bo i eget rum

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn (+500 kr)
 • Göteborg (+500 kr)

Resans tema

 • Vandring
 • Må bra
 • Aktivitetresa
 • Svensktalande guide

Snabbinformation

 • Avresa: 2021-11-12
 • Hemkomst: 2021-11-19
 • Resans längd: 8 dagar
 • Antal deltagare: max 15

Kortfakta om landet vi besöker

Spanien

 • Kontinent: Europa
 • Huvudstad: Madrid
 • Landsarea: 504 782 km2
 • Antal invånare: ca 46 506 000 st
 • Valutakod: EUR
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Just denna resa är tyvärr inställd

Men ta en titt på våra kommande resor och se om du hittar något som passar.

Skickar din bokning...