flagga: Spanien

Medelhavsnjutning, vanor och "hemligheter" i Spanien

5/3 – 12/3 2022
8 dagar i Spanien med Singelresor

Resebild

När våren ännu inte kommit till Sverige kan det vara härligt att få njuta av det som Medelhavstrakten har att bjuda på: ljuset, havet, bergen, frukterna, olivoljan och vinet, så klart! Kombinerat med mycket vistelse utomhus, promenader, besök bland odlingar, doften av hav, förhoppningsvis en del sol och mycket mer.

Program dag för dag

 • Lördag 5/3

  Dag 1 Avresa och ankomst till flygplatsen i Alicante

  Vi blir hämtade på flygplatsen för ca 1 timmes transfer till vårt hotell i Altea. 
 • Söndag 6/3 till fredag 11/3

  Dag 2 - 7 För program se nedan

  På den här resan kommer vi närmare de lokala vanorna. Vi prövar den mediterranska  maten, njuter av naturen, solen, maten, siestastunden och den livsstil som sägs vara orsaken till en så hög medellivslängd i Spanien. För mer information om programmet se nedan.

 • Lördag 12/3

  Dag 8 Avresa och ankomst till Skandinavien

  Transfer till flygplatsen för hemresa.
  Frukost ingår.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Svårighetsgrad på resan (1-5): 3

3 Medelgod kondition. Denna resa passar dig mellan normal till god kondition. Här behöver man kunna gå flera kilometer i något kuperad terräng med höjdskillnad utan att det egentligen är en vandringsresa.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: SAS, Norwegian, Lufthansa, KLM

Ingår i priset

 • Flyg i ekonomiklass tur och retur enligt reseinformationen inklusive alla skatter och avgifter.
 • Alla buss- och tågtransporter till utflykterna.
 • 7 nätter på hotell med frukost.
 • 4 picknickar.
 • 3 måltider på restaurang inkl. vin.
 • 5 utflyktsdagar.
 • svensktalande guide.
 • Skatter.

Ingår ej i priset

 • Måltider som ej nämns ovan.
 • Dricks.
 • Dryck.
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring.
 • Eventuell turistskatt som betalas direkt till hotellen.

Guide

Guide på resan är Bippan Norberg och Lomi Szil, mor och son. De har bott i trakten i över 28 år och här visar de några av sina smultronställen. Lomi är uppvuxen i Spanien, men är svensktalande, och han kan det spanska samhället inifrån.

Hotell

Vi bor på det lilla enkla hotellet Hostal Fornet, i den charmiga gamla staden med närheten till allt vad den har att erbjuda av restauranger, butiker och vyer. Hotellet är enkelt, men fräscht, alla rum har badrum. På 10 minuter är vi nere vid havet, för den som vill ta sig ett extra dopp.

Vad ska vi ha på oss

Antagligen kommer det det att vara väder för kortbyxor. Men till kvällen behövs långbyxor och en tröja. Tunna regnkläder utifall att. Gärna byxa med "zip off" som kan vara både lång- och kortbyxa. Liten ryggsäck till vattenflaskan och tröjan som inte behövs för tillfället. Termos (som ni får gratis fylld med kaffe eller te), vattenflaska, solskyddskräm, solglasögon och keps eller annan huvudbonad som skydd mot solen. Badkläder och badskor. Ingångna kängor som går upp över vristen är ett måste. Tag gärna med både kängor och vandringsskor.

Information om resan

På den här resan kommer du närmare de lokala vanorna. Du prövar den mediterranska maten: paella, tapas, och mycket annat mindre känt. Njuter av naturen, solen, maten, siestastunden och den livsstil som sägs vara orsaken till en så hög medellivslängd i Spanien.

Våra teman under veckan är:
-Medelhavet.
Promenad längs med havet, besök i fiskehamnen och fisk på restaurangen.

-Olivoljan. Uppe i bergen får vi se många olivträd, där är topparna runt omkring oss 1200-1500 m.ö.h. Här ser vi odlingsterrasser och bevattningssystem, också de från den moriska tiden. Vi får lära oss mer om hur man skördar oliverna och hur de pressas. Vi får se hur de gamla olivpressarna såg ut. Lomi, som bor i trakt, berättar om hur och vad man odlar, bevattningssystemet, mm. Vi provsmakar olika olivoljor: mildare, peppriga, aromatiska.Vi provsmakar oliver i svart, brunt och grönt. Milda eller starka.

-Vin: ”Ett glas om dagen...” Vi promenerar bland vinodlingar och besöker en liten familjeägd bodega där vi smakar på deras viner.

-Berg och vyer. Här möts havet och bergen, bergstopparna har spännande formationer. Vyerna är hisnande. Vi strosar och tar in landskapets skönhet, med tusentals odlingsterrasser och bevattningskanaler.

-Frukter. Apelsiner så långt ögat når, de lyser orange mot den mörkgröna färgen på trädets blad. Citronerbladen doftar gott. Den japanska mispeln blommar, för att om några månader ge sin solgula frukt. Fikonträdens blad har ännu inte slagit tu, mandeln just blommat klart.

-Promenader. Vi är mycket ute i naturen och promenerar 6-12 km om dagen i lugn takt. 200-300 m höjsskillnader några dagar.

-Gott och nyttigt. Mycket närodlat i picknicken med många nya smaker och rikligt med Mediterranska läckerheter på restaurangerna.

Vi bor i Altea, en liten vit stad mellan Valencia och Alicante, på Spaniens östra kust. Inramad av berg i norr och väst och syd är denna stad med dess varma medelhavsklimat och närheten till havet en perfekt startpunkt för våra utflykter. Altea är en charmig liten stad som upptäcktes av konstnärer på 1960-talet för dess inspirerande omgivning, vackra miljö och för det klara ljuset. Fortfarande är det ett aktivt konstnärs-och hantverksliv i staden. Stranden är full av vita, vackra, runda stenar och tack vare att det inte är en sandstrand blev det ingen turistinvasion här på 70-talet, som på så många andra ställen vid Medelhavskusten. Altea har lyckats behålla sin ursprungliga karaktär och är fortfarande ett fiske- och jordbrukssamhälle, även om nu turismen är den viktigaste inkomstkällan.

På våra utflykter upp i bergen doftar det av rosmarin och timjan. Utsikterna är hisnande över ett hav av blå berg och Medelhavet i bakgrunden. Uppe i bergen råder lugnet, all massturism känns långt borta. Vi är helt allena med naturen och de fantastiska vyerna. Topparna ligger på 1200-1500 meter. Här finns ruiner av gamla tusenåriga moriska borgar. Här anlade morerna för över tusen år sedan odlingsterrasser och bevattningskanaler, som fortfarande är i bruk med mandel och oliv.

På några av våra utflykter bjuds vi på medelhavsmat. Våra guider plockar upp oliver, get- och fårost, mandlar, fikonkaka, chorizo, kronärtskockor och mycket annat. Några dagar går vi tillsammans på restaurang. Vi går till restauranger som spanjorerna själva går till, ställen som ni kanske inte skulle hitta till och som har något alldeles speciellt att bjuda på. Andra kvällar har ni tid att på egen hand utforska det stora utbudet av restauranger som staden har att erbjuda.

En sådan här resa är inte bara för klimatets och naturens skull, det är också för att komma nära det spanska livet, beblanda sig med spanjorer, få veta mer om traditioner, historia och nutida levnadsvillkor. Våra svensktalande guider Bippan Norberg och Lomi Szil har bott i Spanien i 30 år och tar oss med på utflykter in i sin värld.

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 13 750 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön
 • 15 550 kr om du vill bo i eget rum

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn
 • Göteborg (+600 kr)
 • Oslo

Resans tema

 • Vandring
 • Må bra
 • Aktivitetresa
 • Svensktalande guide

Snabbinformation

 • Avresa: 2022-03-05
 • Hemkomst: 2022-03-12
 • Resans längd: 8 dagar
 • Antal deltagare: max 22

Kortfakta om landet vi besöker

Spanien

 • Kontinent: Europa
 • Huvudstad: Madrid
 • Landsarea: 504 782 km2
 • Antal invånare: ca 46 506 000 st
 • Valutakod: EUR
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Förnamn som i passet

Efternamn som i passet

Epostadress

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...