Resan har avgått
flagga: Spanien

Medelhavsnjutning, vanor och "hemligheter" i Spanien

30/4 – 7/5 2022
8 dagar i Spanien med Singelresor

Resebild

En resa för att ta ut sommaren i förskott, värma upp sig ordentligt efter vintern. Att njuta av allt det blå: havet, himlen, bergen. Att låta ögonen ta in allt det vackra, att höra stenarna som rullar på stranden vid varje våg som kommer in, att dofta på apelsin och citron, att smaka på nya smaker och känna hur solen bränner på kinderna.

Program dag för dag

 • Lördag 30/4

  Dag 1 Avresa och ankomst till flygplatsen i Alicante

  Vi blir hämtade på flygplatsen för ca 1 timmes transfer till vårt hotell i Altea. 
 • Söndag 1/5 till fredag 6/5

  Dag 2 - 7 För program se nedan

  På den här resan kommer vi närmare de lokala vanorna. Vi prövar den mediterranska  maten, njuter av naturen, solen, maten, siestastunden och den livsstil som sägs vara orsaken till en så hög medellivslängd i Spanien. För mer information om programmet se nedan.

 • Lördag 7/5

  Dag 8 Avresa och ankomst till Skandinavien

  Transfer till flygplatsen för hemresa.
  Frukost ingår.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Svårighetsgrad på resan (1-5): 3

3 Medelgod kondition. Denna resa passar dig mellan normal till god kondition. Här behöver man kunna gå flera kilometer i något kuperad terräng med höjdskillnad utan att det egentligen är en vandringsresa.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: SAS, Norwegian, Vueling, Lufthansa, KLM

Stockholm 11.45 - 15.50 Alicante
Köpenhamn 10.50 - 14.15 Alicante
Göteborg 11.05 - 14.30 Alicante
Oslo

Alicante 11.05 - 15.10 Stockholm
Alicante 12.25 - 16.30 Stockholm (nya bokningar)
Alicante 10.15 - 13.35 Köpenhamn
Alicante 18.15 - 20.50 Frankfurt 22.05 - 23.40 Göteborg
Alicante 11.20 - 15.00 Oslo

Ingår i priset

 • Flyg i ekonomiklass tur och retur enligt reseinformationen inklusive alla skatter och avgifter.
 • Alla buss- och tågtransporter till utflykterna.
 • 7 nätter på hotell med frukost.
 • 4 picknickar.
 • 3 måltider på restaurang inkl. vin.
 • 5 utflyktsdagar.
 • svensktalande guide.
 • Skatter.

Ingår ej i priset

 • Måltider som ej nämns ovan.
 • Dricks.
 • Dryck.
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring.
 • Eventuell turistskatt som betalas direkt till hotellen.
 • Eventuella Covid-tester.

Vaccinationsbevis - Covid-19

För att delta på denna resa krävs det att du är fullvaccinerad mot Covid-19 och har ett vaccinationsbevis som du enkelt laddar hem från www.covidbevis.se

Inreseregler Spanien

För att resa in i Spanien krävs förutom giltigt pass även att du kan uppvisa ett vaccinationsbevis för Covid-19. Detta kan du som är fullvaccinerad sedan minst 14 dagar ladda hem från www.covidbevis.se. Glöm inte att Covidbeviset är giltigt en begränsad tid så se till att du har ett giltigt bevis innan avresa.

Läs mer om inresereglerna till Spanien på Spanien Travel Safe hemsida här.

Guide

Guide på resan är Bippan Norberg och Lomi Szil, mor och son. De har bott i trakten i över 34 år och under resan visar de några av sina smultronställen. Lomi är uppvuxen i Spanien, är svensktalande, och kan det spanska samhället inifrån.

Hotell

Vi bor på det lilla enkla hotellet Hostal Fornet, i den charmiga gamla staden med närheten till allt vad den har att erbjuda av restauranger, butiker och vyer. Hotellet är enkelt, men fräscht, alla rum har badrum. På 10 minuter är vi nere vid havet, för den som vill ta sig ett dopp, kanske före frukost.

Vad ska vi ha på oss

Antagligen kommer det det att vara väder för kortbyxor. Men på kvällarna kan behövas långbyxor och en tröja. Tunna regnkläder utifall att. Gärna byxa med "zip off" som kan vara både lång- och kortbyxa. Liten ryggsäck till vattenflaskan och tröjan som inte behövs för tillfället, solskyddskräm, solglasögon och keps eller annan huvudbonad som skydd mot solen. Bra kängor eller skor att vandra i. Badkläder och badskor (Alteas strand är full med vackra runda stenar).

Information om resan

På den här resan kommer du närmare de lokala vanorna. Du prövar den mediterranska maten: paella, tapas, och mycket annat mindre känt. Njuter av naturen, solen, maten, siestastunden och den livsstil som sägs vara orsaken till en så hög medellivslängd i Spanien.

Våra teman under veckan är:


-Medelhavet.
Promenad längs med havet, kanske ett dopp också! Den som vill kan besöka fiskehamnen och se när båtarna kommer in med sin fångst, och fisk serveras på restaurangerna.

-Olivoljan. Uppe i bergen är topparna runt oss 1200-1500 m.ö.h Här ser vi odlingsterrasser så långt ögat når där det växer oliv och mandel. Vi får lära oss hur man skördar oliverna och hur de pressas, både nu och förr. ut. Lomi, som bor på en lten gård uppe i bergen, berättar om hur och vad man odlar, bevattningssystemet, mm. Vi provsmakar olika olivoljor: mildare, peppriga, aromatiska.Vi smakar på oliver i svart, brunt och grönt. Milda och beska.

-Vin: ”Ett glas om dagen” För spanjorer är ett eller två glas vin till maten varje dag en självklarhet.

-Berg och vyer. Här möts havet och bergen, bergstopparna har spännande formationer. Vyerna är hisnande. Vi strosar och tar in landskapets skönhet, med tusentals odlingsterrasser och bevattningskanaler.

-Frukter. Apelsiner så långt ögat når, de lyser orange mot den mörkgröna färgen på trädets blad. En del apelsinträd blommar fortfarande och sprider sin söta doft över nejden. Citronbladen doftar också gott. Den japanska mispeln har sina gula frukter färdiga för skörd.

-Promenader. Vi är mycket ute i naturen och promenerar 4-10 km om dagen i lugn takt. 200-300 m höjsskillnader några dagar.

-Gott och nyttigt. Mycket närodlat i picknicken med många nya smaker och rikligt med Mediterranska läckerheter på restaurangerna.

-Tid på egen hand eller tillsammans med de andra resenärerna. Att strosa i staden och sitta på fik, gå ner till stranden och bada, ta en promenad på strandpromenaden, prova olika restauranger etc.

Vi bor i Altea, en liten vit stad mellan Valencia och Alicante, på Spaniens östra kust. Inramad av berg i norr, väst och syd är denna stad med dess varma medelhavsklimat och närheten till havet en perfekt startpunkt för våra utflykter. Altea är en charmig liten stad som upptäcktes av konstnärer på 1960-talet för dess inspirerande omgivning, vackra miljö och för det klara ljuset. Stranden är full av vita, vackra, runda stenar och tack vare att det inte är en sandstrand blev det ingen turistinvasion här på 70-talet, som på så många andra ställen vid Medelhavskusten. Altea har lyckats behålla sin ursprungliga karaktär och är fortfarande ett fiske- och jordbrukssamhälle, även om nu turismen är den viktigaste inkomstkällan.

På våra utflykter upp i bergen doftar det av rosmarin och timjan. Utsikterna är hisnande över ett hav av blå berg och Medelhavet i bakgrunden. Uppe i bergen råder lugnet, all massturism känns långt borta. Vi är helt allena med naturen och de fantastiska vyerna. Här finns ruiner av gamla tusenåriga moriska borgar

På våra utflykter bjuds vi på medelhavsmat. Våra guider plockar upp oliver, get- och fårost, mandlar, fikonkaka, chorizo, och mycket annat. Några dagar går vi tillsammans på restaurang. Vi går till restauranger som lokalbefolkningen själva går på och som har något alldeles speciellt att bjuda på. Andra kvällar har ni tid att på egen hand utforska det stora utbudet av restauranger som staden har att erbjuda.

En sådan här resa är inte bara för klimatets och naturens skull, det är också för att komma nära det spanska livet, få veta mer om traditioner, historia och nutida levnadsvillkor.

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 13 750 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön - slut
 • 15 550 kr om du vill bo i eget rum - slut

Avreseorter

 • Stockholm - slut
 • Köpenhamn (+500 kr) - slut
 • Göteborg (+600 kr) - slut
 • Oslo (+500 kr)

Resans tema

 • Vandring
 • Må bra
 • Aktivitetresa
 • Svensktalande guide

Snabbinformation

 • Avresa: 2022-04-30
 • Hemkomst: 2022-05-07
 • Resans längd: 8 dagar
 • Antal deltagare: max 18

Kortfakta om landet vi besöker

Spanien

 • Kontinent: Europa
 • Huvudstad: Madrid
 • Landsarea: 504 782 km2
 • Antal invånare: ca 46 506 000 st
 • Valutakod: EUR
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Resan har tyvärr redan avgått!

Men ta en titt på våra kommande resor och se om du hittar något som passar.

Skickar din förfrågan...