Resan fullbokad!
flagga: Spanien

Medelhavsnjutning, vanor och "hemligheter" i Spanien

19/10 – 26/10 2019
8 dagar i Spanien med Singelresor

Resebild

När det är som mörkast i Sverige kan det vara härligt att få njuta av det som Medelhavstrakten har att bjuda på: ljuset, havet, bergen, frukterna, olivoljan och vinet, så klart! Kombinerat med mycket vistelse utomhus, promenader, besök bland odlingar, doften av hav, förhoppningsvis en del sol, olivplockning och mycket mer.

Program dag för dag

 • Lördag 19/10

  Dag 1 Avresa och ankomst till flygplatsen i Alicante

  Bippan Norberg eller Lomi Szil kommer att möta oss på flygplatsen och vara våra guider under veckan. Transfer till hotellet.
 • Söndag 20/10 till fredag 25/10

  Dag 2 - 7 För program se nedan

  På den här resan kommer vi närmare de lokala vanorna. Vi prövar den mediterranska  maten, njuter av naturen, solen, maten, siestastunden och den livsstil som sägs vara orsaken till en så hög medellivslängd i Spanien. För mer information om programmet se nedan.

 • Lördag 26/10

  Dag 8 Avresa och ankomst till Skandinavien

  Transfer till flygplatsen för hemresa.
  Frukost ingår.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: SAS, Norwegian, Lufthansa

Stockholm 06.50 - 10.55 Alicante
Stockholm 07.55 - 11.50 Alicante (nya bokningar)
Köpenhamn 09.45 - 11.15 Frankfurt 13.50 - 16.25 Alicante
Göteborg 07.15 - 10.45 Alicante
Oslo 07.15 - 11.00 Alicante

Alicante 11.50 - 15.45 Stockholm
Alicante 12.35 - 16.25 Stockholm (nya bokningar)
Alicante 17.25 - 19.55 Frankfurt 21.15 - 22.35 Köpenhamn
Alicante 10.20 - 13.45 Göteborg
Alicante 12.10 - 15.50 Oslo

Ingår i priset

 • Flyg inkl. skatter och avgifter enligt reseinformationen.
 • Alla buss- och tågtransporter till utflykterna.
 • 7 nätter på hotell med frukost.
 • 4 picknickar.
 • 3 måltider på restaurang inkl. vin.
 • 5 utflyktsdagar.
 • svensktalande guide.
 • Skatter.

Ingår ej i priset

 • Måltider som ej nämns ovan.
 • Dricks.
 • Dryck.
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring.
 • Eventuell turistskatt som betalas direkt till hotellen.

Guide

Guide på resan är Bippan Norberg och Lomi Szil, mor och son. De har bott i trakten i över 28 år och här visar de några av sina smultronställen. Lomi är uppvuxen i Spanien, men är svensktalande, och han kan det spanska samhället inifrån.

Hotell

Vi bor på det lilla Hostal Fornet, i den charmiga gamla staden. Hotellet är enkelt, men fräscht, alla rum har badrum. På 10 minuter är vi nere vid havet, för den som vill ta sig ett extra dopp.

Vad ska vi ha på oss

Antagligen kommer det det att vara väder för kortbyxor. Men till kvällen behövs långbyxor och en tröja. Tunna regnkläder utifall att. Gärna byxa med "zip off" som kan vara både lång- och kortbyxa. Liten ryggsäck till vattenflaskan och tröjan som inte behövs för tillfället. Termos (som ni får gratis fylld med kaffe eller te), vattenflaska, solskyddskräm, solglasögon och keps eller annan huvudbonad som skydd mot solen. Badkläder och badskor. Ingångna kängor som går upp över vristen är ett måste. Tag gärna med både kängor och vandringsskor.

Information om resan

På den här resan kommer du närmare de lokala vanorna. Du prövar den mediterranska maten: paella, tapas, och mycket annat mindre känt. Njuter av naturen, solen, maten, siestastunden och den livsstil som sägs vara orsaken till en så hög medellivslängd i Spanien.

Våra teman under veckan är:
-Medelhavet.
Promenad längs med havet, besök i fiskehamnen och fisk på restaurangen.

-Olivoljan. Vi går till en olivlund där vi får vara med och plocka oliver. Vi följer med till olivpressen och ser hur oliver förvandlas till det ”rinnande guldet”, högt uppskattat i medelhavskosten. Vi ser både gamla och nya olivpressar. Vi ser ett 1000-årigt olivträd, med sin knotiga stam, som fortfarande ger full skörd. Vi provsmakar olika oljor. Och du får med dig en flaska av vår olja hem!

-Vin: ”Ett glas om dagen...” Vi promenerar bland vinodlingar och besöker en liten familjeägd bodega där vi smakar på deras viner.

-Berg och vyer. Här möts havet och bergen, bergstoppara är över 1000 m höga, med spännande formationer. Vyerna är hisnande. Vi strosar och tar in landskapets skönhet, med tusentals odlingsterrasser och bevattningskanaler.

-Frukter. Mandarinerna är mogna och apelsinerna börjar mogna på sina träd. Apelsiner så långt ögat når, de lyser orange mot den mörkgröna färgen på trädets blad. Det finns också granatäpplen, kaki och avokado, och vi provsmakar. Den japanska mispeln blommar, för att nästa år ge sin solgula frukt.

-Promenader. Vi är mycket ute i naturen och promenerar 4-10 km om dagen i lugn takt.

-Gott och nyttigt. Mycket närodlat i picknicken med många nya smaker och rikligt med Mediterranska läckerheter på restaurangerna.

Vi bor i Altea, en liten vit stad mellan Valencia och Alicante, på Spaniens östra kust. Inramad av berg i norr och väst och syd är denna stad med dess varma medelhavsklimat och närheten till havet en perfekt startpunkt för våra utflykter. Altea är en charmig liten stad som upptäcktes av konstnärer på 1960-talet för dess inspirerande omgivning, vackra miljö och för det klara ljuset. Fortfarande är det ett aktivt konstnärs-och hantverksliv i staden. Stranden är full av vita, vackra, runda stenar och tack vare att det inte är en sandstrand blev det ingen turistinvasion här på 70-talet, som på så många andra ställen vid Medelhavskusten. Altea har lyckats behålla sin ursprungliga karaktär och är fortfarande ett fiske- och jordbrukssamhälle, även om nu turismen är den viktigaste inkomstkällan.

På våra utflykter upp i bergen doftar det av rosmarin och timjan. Utsikterna är hisnande över ett hav av blå berg och Medelhavet i bakgrunden. Uppe i bergen råder lugnet, all massturism känns långt borta. Vi är helt allena med naturen och de fantastiska vyerna. Topparna ligger på 1200-1500 meter. Här finns ruiner av gamla tusenåriga moriska borgar. Här anlade morerna för över tusen år sedan odlingsterrasser och bevattningskanaler, som fortfarande är i bruk och de planterade mandel- och olivträd.

På några av våra utflykter bjuds vi på medelhavsmat. Våra guider plockar upp oliver, get- och fårost, mandlar, fikonkaka, chorizo, kronärtskockor och mycket annat. Några dagar går vi tillsammans på restaurang. Vi går till restauranger som spanjorerna själva går till, ställen som ni kanske inte skulle hitta till och som har något alldeles speciellt att bjuda på. Andra kvällar har ni tid att på egen hand utforska det stora utbudet av restauranger som staden har att erbjuda.

En sådan här resa är inte bara för klimatets och naturens skull, det är också för att komma nära det spanska livet, beblanda sig med spanjorer, få veta mer om traditioner, historia och nutida levnadsvillkor. Våra svensktalande guider Bippan Norberg och Lomi Szil har bott i Spanien i 30 år och tar oss med på utflykter in i sin värld.

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 13 200 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön - slut
 • 14 900 kr om du vill bo i eget rum - slut

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn
 • Göteborg (+500 kr)
 • Oslo

Resans tema

 • Vandring
 • Må bra
 • Aktivitetresa
 • Svensktalande guide

Snabbinformation

 • Avresa: 2019-10-19
 • Hemkomst: 2019-10-26
 • Resans längd: 8 dagar
 • Antal deltagare: max 22

Kortfakta om landet vi besöker

Spanien

 • Kontinent: Europa
 • Huvudstad: Madrid
 • Landsarea: 504 782 km2
 • Antal invånare: ca 46 506 000 st
 • Valutakod: EUR
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Förnamn som i passet

Efternamn som i passet

Epostadress

Eftersom det är mindre än två månader innan avresa kan vi inte garantera priset för del i dubbelrum. Hittar vi ingen rumskamrat till dig blir du debiterad extrakostnaden för ett eget rum enligt våra resevillkor.

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...