Resan fullbokad!
flagga: Schweiz

Vandringsresa till Wengen i Schweiz

8/7 – 15/7 2022
8 dagar i Schweiz med Singelresor

Resebild
Wengen är en utmärkt utgångspunkt för dig som vill uppleva de spektakulära bergen i Alperna utan att behöva bestiga dem. Wengen är även en av få bilfria zoner i Europa och saknar vägförbindelse, vi åker därför sista biten med tåg genom den vackra naturen. Vi bor centralt i Wengen och kommer på våra vandringar tillsammans med vår vandringsguide Urs se vackra dalgångar, höga bergstoppar och spektakulära vattenfall. Vissa vandringar utgår från hotellet, andra åker vi tåg eller linbana till. Vandringarna passar alla med normal kondition och viss vandringsvana.
Frukost och middag ingår i resans pris och vi bor i enkelrum.
Wengen ligger på 1300 m.ö.h och här finns några av alpernas högsta toppar på över 4000 m.ö.h. Det är även här den kända skidtävlingen Lauberhornrennen, som är en del av världscupen, går av stapeln varje år. Bland annat så har Ingemar Stenmark vunnit skidtävlingar här vid flera tillfällen.

Program dag för dag

 • Fredag 8/7

  Dag 1 Avresa och ankomst till Wengen

  Avresa från Skandinavien. Vid ankomst till flygplatsen i Zürich möts vi upp i ankomsthallen av vår chaufför. Då Wengen är en bilfri ort så tar bussen oss till Lauterbrunnen (drygt 2 timmar transfer) och härifrån byter man till tåg för en kortare tågresa (ca 11 minuter) som tar oss genom vacker natur till Wengen. Vi får hjälp av hotellets personal att  transportera väskorna sista biten till hotellet.

  Vi bor på Wengener Hof.

 • Lördag 9/7

  Dag 2 Wengen-vandring

  Efter en god natts sömn och frukost är det dags att påbörja veckans första vandring. Vandringarna och ordningen på dem är exempel och kan komma att ändras av guiden beroende på bland annat väder.

  Vår vandringsguide möter upp oss på hotellet och dagens vandring kommer främst att gå i och runt Wengen så att vi lär oss att känna byn lite bättre. Vi kommer också att gå på några av de vandringsleder som finns strax norr om Wengen, inklusive utsiktsplatserna Hunnenfluh och Leiterhorn. Vi kommer att gå på vandringsstigar som tar oss genom ängar med fantastisk utsikt över de omgivande topparna och Lauterbrunnen-dalen. 

  Innan vandringen stannar vi till i byn så var och en kan köpa med sig en picknick som vi äter under dagens tur. 

  Vandring: ca 6 km.
  Vandringstid: ca 3 timmar
  Höjdskillnad +300 m / -300 m.

  Vi bor på Wengener Hof.

  Frukost och middag ingår.
 • Söndag 10/7

  Dag 3 Innerwengen

  Dagens vandring utgår också från hotellet och vi börjar med att gå söderut via Wengenwald till Innerwengen som är målområdet på Lauberhornrennen. Lauberhornrennen är en alpin störtloppstävling som ingår i herrarnas alpina världscup och går här varje år. Här går vandringen uppför till Allmend och går längs med en vandringsled som går ovanför byn innan vi till slut kommer tillbaka ner till Wengen. På vägen ner passar vi på att besöka minnesplatsen för kompositören Medelssohn.

  På dagens vandring har vi möjlighet att äta lunch på en av bergrestaurangerna. 

  Vandring: ca 7 km.
  Vandringstid: ca 3 timmar
  Höjdskillnad +400 m / -400 m.

  Vi bor på Wengener Hof.

  Frukost och middag ingår.
 • Måndag 11/7

  Dag 4 Kleine Scheidegg

  Idag börjar vi med att linbanan upp till Männlichen som ligger på  2 227 meters höjd. Härifrån har vi, vid rätt väder, en magnifik utsikt över berget Eigers (3 970 m) norra sida. 
  Härifrån går vi längs med en vandringsled med vacker panoramautsikt till Kleine Scheidegg. Efter detta fortsätter vi via Wengernalp och Allmend innan vi kommer ner till Wengen och vårt hotell.

  På dagens vandring har vi möjlighet att äta lunch på en av bergrestaurangerna. 

  Vandring: ca 14 km.
  Vandringstid: ca 5 timmar
  Höjdskillnad +100 m / -1000 m.

  Vi bor på Wengener Hof.

  Frukost och middag ingår.
 • Tisdag 12/7

  Dag 5 Grindelwald och Lütschine floden

  Efter frukost går vi till tågstationen för att ta tåget till Grindelwald. När tåget kommit fram tar vi oss en tur i byn Grindelwald innan vi påbörjar dagens vandring. Vandringen går längs med floden Lütschine via Burglauenen och Lütschental innan vi kommer fram till Zweilütschinen där de två floderna möts. Vi tar tåget tillbaka till Wengen.

  På dagens vandring har vi möjlighet att äta lunch på en av bergrestaurangerna. 

  Vandring: ca 12 km.
  Vandringstid: ca 3-4 timmar
  Höjdskillnad +50 m / -400 m.

  Vi bor på Wengener Hof.

  Frukost och middag ingår.
 • Onsdag 13/7

  Dag 6 Ledig dag

  Ledig dag att vila ut fötterna och utforska Wengen eller nyttja hotellets faciliteter.

  Möjlighet finns att på egen hand eller med dina nyfunna vänner åka med tåg till Kleine Scheidegg och sedan vidare med tåg in i berget till Jungfraujoch på 3454 m.ö.h! Kostar ca 200 CHF. Jungfraujoch är Europas högst belägna järnvägsstation.

  Vi bor på Wengener Hof.

  Frukost och middag ingår.
 • Torsdag 14/7

  Dag 7 Lauterbrunnen

  Veckans sista vandring börjar med att vi går ner till Lauterbrunnendalen och därifrån följer vi en av de mest spektakulära glaciärdalarna till Trümmelbachfallen. Efter att ha besökt vattenfallen så går vi tillbaka till Lauterbrunnen för att härifrån ta tåget upp tillbaka till Wengen. 

  På dagens vandring har vi möjlighet att äta lunch på en restaurang vid Trümmelbachfallen. 

  Vandring: ca 8 km.
  Vandringstid: ca 3 timmar
  Höjdskillnad +100 m / -600 m.

  Vi bor på Wengener Hof.

  Frukost och middag ingår.
 • Fredag 15/7

  Dag 8 Hemresa

  Utcheckning från hotellet. Vi går till tågstationen och tar tåget och sedan bussen tillbaka till flygplatsen. Flyg hem till Skandinavien. 
  Frukost ingår.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Bilderna kommer från Jungfrau Region

Vandringarna kan skiftas eller ändras under veckan beroende på bland annat väder!

Svårighetsgrad på resan (1-5): 4

4 God kondition. På denna vandringsresa behöver du kunna gå upp till ca 15 km i kuperad terräng, oftast flera dagar i rad. God kondition krävs samt viss vandringsvana är att föredra.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: Swiss, SAS, Lufthansa

Stockholm 06.45 - 09.15 Zürich
Köpenhamn 09.25 - 11.20 Zürich
Göteborg 07.00 - 09.00 Zürich

Zürich 12.40 - 15.05 Stockholm
Zürich 12.15 - 14.00 Köpenhamn
Zürich 12.05 - 14.10 Göteborg

OBS! En gemensam transfer för samtliga resenärer till och från flygplatsen i Zürich, vilket innebär att de som landar tidigare får vänta in övriga resenärer.

Ingår i priset

 • Flyg i ekonomiklass tur och retur enligt reseinformationen inkl. skatter och avgifter.
 • Transfer tur och retur flygplatsen till hotellet med buss och tåg.
 • 7 nätter på hotellet i enkelrum inkl. frukost.
 • 5-rätters middagar på hotellet varje dag.
 • Tillgång till spa-anläggning och fitnessrum som finns på systerhotellet Silberhorn, ca 7 minuters promenad bort.
 • Guidade vandringar med lokal engelsktalande guide.
 • Inträde vattenfall.
 • Tåget till Grindelwald.
 • Linbana till Männlichen.
 • Turistskatt för 7 nätter.

Ingår ej i priset

 • Dricks till guide och servicepersonal på hotellet etc.
 • Måltidsdrycker.
 • Luncher/Picknickluncher
 • Avbeställningsskydd.
 • Reseförsäkring.
 • Eventuella Covid-tester.

Vaccinationsbevis - Covid-19

För att delta på denna resa krävs det att du är fullvaccinerad mot Covid-19 och har ett vaccinationsbevis som du enkelt laddar hem från www.covidbevis.se

Inreseregler Schweiz

Läs mer om inresereglerna till Schweiz här.

Hotell

Wengener Hof hotell ligger i Wengen som är en av mycket få bilfria orter. Wengen ligger centralt i Schweiz och orten är mest känd för sin vintersport och varje år arrangeras här störtloppstävlingen Lauberhornrennen.
Hotel Wengener Hof har flertalet enkelrum vilket gör att hotellet passar väldigt bra för våra resor.

Läs mer om de två olika rumstyperna här. Standard och Jungfrau view
S
tandardrummen har fönster med utsikt mot trädgården och nästa hotell.

Film över Wengen: https://www.youtube.com/watch?v=ADP9fDkAyis&feature=youtu.be

Vandringar – förberedelser och utrustning:

Vandringarna i området kring Wengen går mestadels på stigar och mindre grusvägar. Vandringarna som nämns ovan är bara exempel, guiden avgör vilka vandringar som passar just för dagen. Oftast utgår vi från hotellet men ibland tar vi hjälp av tåget eller linbanan.
Vandringarna passar alla med normal/god kondition och vandringsvana. Du bör kunna gå flera dagar i rad i varierad terräng. Underlaget och lutningen varierar och det krävs därför vandringsskor/-kängor för vandringarna. En bra vandringskänga är stabil med räfflad sula och om möjligt är det bra om de går upp över vristerna vilket också minskar risken för vrickningar. Den styva och stabila sulan gör även att du inte blir lika trött i fötterna, vilket man annars lätt blir efter flera dagars vandring. Med trötta fötter ökar risken för vrickningar. För dig som är van att använda vandringsstavar så kan det vara bra att ta med (finns i teleskopformat som är lättare att ta med i packningen).
Det är också nödvändigt att ha med sig en liten ryggsäck med extra kläder/regnkläder, vatten och lite att äta om energin tar slut innan man kommit fram till dagens lunchställe, eller att förvara picknicken i där det behövs.

Jungfraujoch 3454 m
Möjlighet finns att på den lediga dagen åka med tåg till Kleine Scheidegg och sedan vidare med tåg in i berget till Jungfraujoch på 3454 m.ö.h! Kostar ca 200 CHF. Jungfraujoch är Europas högst belägna järnvägsstation.

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 18 990 kr om du vill bo i eget rum "standard" - slut
 • 20 450 kr om du vill bo i eget rum "jungfrau view" - slut

Avreseorter

 • Stockholm (+1 500 kr)
 • Köpenhamn (+1 500 kr)
 • Göteborg (+1 500 kr)

Resans tema

 • Vandring
 • Aktivitetresa

Snabbinformation

 • Avresa: 2022-07-08
 • Hemkomst: 2022-07-15
 • Resans längd: 8 dagar
 • Antal deltagare: 5 - 15

Kortfakta om landet vi besöker

Schweiz

 • Kontinent: Europa
 • Huvudstad: Bern
 • Landsarea: 41 290 km2
 • Antal invånare: ca 7 581 000 st
 • Valutakod: CHF
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Just denna resa är tyvärr fullbokad. Men fyll i formuläret nedan så placeras du på vår reservlista.

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Förnamn som i passet

Efternamn som i passet

Epostadress

Läs mer om Covid-19 här

Eftersom det är mindre än två månader innan avresa kan vi inte garantera priset för del i dubbelrum. Hittar vi ingen rumskamrat till dig blir du debiterad extrakostnaden för ett eget rum enligt våra resevillkor.

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget Singelresor Norden AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget Singelresor Norden AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Läs mer och boka avbeställningsförsäkring samt reseförsäkring här: Gouda reseförsäkringar

Inom 48 timmar efter din bokning till reservlistan får du ett mail med bekräftelse från oss. Om du har några frågor hör du enklast av dig till oss via mail till: info@singelresor.org.

Skickar din förfrågan...