Resan fullbokad!
flagga: Portugal

Vandringsresa på Madeira

24/10 – 31/10 2021
8 dagar i Portugal med Singelresor

Resebild
Upptäck den vackra, gröna ön Madeira med sitt behagliga subtropiska klimat. Vi kommer att vandra längs med de så välkända levadorna som är konstgjorda bevattningskanaler som sträcker sig över ön. Vi kommer att få se spektakulära vyer, vulkaniska stenformationer och täta regnskogar. Vi bor på det fina 4* hotellet Baia Azul, vid havet på öns solsäkra södra sida strax utanför huvudstaden Funchal. Alla våra rum har havsutsikt. Frukost och middag på hotellet ingår varje dag.

Program dag för dag

 • Söndag 24/10

  Dag 1 Avresa och ankomst till Madeira

  Avresa från Skandinavien och ankomst till flygplatsen på Madeira. Vid ankomsten samlas vi för transfer till vårt hotell, ca 30 minuters transfer. Hotellet ligger nära havet strax söder om Funchal. 

  Om flyget landar i god tid så hinner vi med en middag på hotellet innan det är dags för en god natts sömn. Om flyget landar sent på kvällen/natten så blir det ingen middag på hotellet. 

  Vi bor på Hotel Baia Azul.

  Middag ingår.
 • Måndag 25/10

  Dag 2 Vandring Levada Do Rei

  Vandringarna och ordningen på dem är exempel och kan komma att ändras av guiden beroende på bland annat väder. 

  Idag är det dags att snöra på sig vandringsskorna för att ta sig an veckans första vandring. Dagens vandring leder oss genom den vackra Sâo Jorge-dalen och vi går genom Madeiras regnskog och får här se den stora variation av växter som finns i överflöd i denna dal. Vi kommer även att vandra igenom?! eller förbi ett vattenfall. Detta är en mycket vacker vandring genom regnskogen där tystnaden råder.

  Sträcka: ca 10,5 km.
  Vandringstid: ca 3,5 timmar.

  Vi bor på Hotel Baia Azul.

  Frukost och middag ingår.
 • Tisdag 26/10

  Dag 3 Vandring Ribeiro Frio - Portela

  Dagens vandring utgår från Ribeiro Frio och går längs med branta bergssluttningar och erbjuder slutligen en vacker utsikt över den norra kusten. Denna levadavandring går delvis längs med de så välkända konstgjorda vattenkanalerna (Levadorna) som finns på Madeira. Vi vandrar genom den UNESCO-klassade skogen av lagerträd och når slutligen målet Portela där vi, vid klart väder, har en vacker utsikt över Madeiras norra kusten.

  Sträcka: ca 11 km.
  Vandringstid: ca 4 timmar.
  Höjdskillnad: ca 350 meter

  Vi bor på Hotel Baia Azul.

  Frukost och middag ingår.
 • Onsdag 27/10

  Dag 4 Vandring Ponta Sao Lourenco

  Denna vandring går på Madeiras östra kust  och erbjuder spektakulära vyer av klippor, kust och hav. Här blir det tydligt att Madeira skapades under vulkanutbrott för 60 miljoner år sedan. Vandringen avslutas med en 15 minuters stigning som är väl värt mödan då vi möts av imponerande klippformationer av vulkansten  som reser sig ur havet.  Många bra fototillfällen längs med dagens vandring.

  Sträcka: ca 4 km.
  Vandringstid: ca 3,5 timmar.
  Höjdskillnad: ca 65 meter.

  Vi bor på Hotel Baia Azul.

  Frukost och middag ingår.
 • Torsdag 28/10

  Dag 5 Funchal

  Idag tar vi en vilodag från vandringen för att se och lära oss mer om Madeiras huvudort Funchal.  Vi kommer bland annat att se katedralen från 1514 och besöker den lokala marknaden och en broderifabrik. När vi ändå är på Madeira så passar vi på att provsmaka ett glas Madeira-vin på Madeira Wine Company.  Eftermiddagen är fri för egna strövtåg. 

  Vi bor på Hotel Baia Azul.

  Frukost och middag ingår.
 • Fredag 29/10

  Dag 6 Vandring Rabacals 25 källorna

  Vi kör västerut tills vi når Ribeira Brava här åker vi igenom flera tunnlar till Ponta do Sol och höglandet. Härifrån åker vi till Rabacals skogslodge som är utgångspunkten för dagens vandring. På dagens vandring kommer vi har ha flera spektakulära vyer om vädret tillåter. Vi kommer bitvis att vandra längs med levadorna som försörjs av vatten från de många vattenfallen som porlar ut från berget och skogen. Lagunen "Lagoa das 25 Fontes" har skapats av vattnet från de många källorna.  Vi kommer också att vandra genom en 800 meter lång obelyst tunnel, så ta med ficklampa eller använd den inbyggda lampan i din mobil.

  Sträcka: ca 10 km.
  Vandringstid: ca 3,5 timmar.
  Höjdskillnad: ca 290 meter.

  Vi bor på Hotel Baia Azul.

  Frukost ingår.
 • Lördag 30/10

  Dag 7 Vandring Pico do Areiro - Pico Ruivo

  Veckans sista vandring blir en spektakulär vandring som binder samman två av Madeiras högsta toppar. Pico do Areiro (1817 m) och Pico Ruivo (1862 m). 

  Vi börjar vandringen vid Madeiras näst högsta bergstopp, Pico Areiro, och vandrar härifrån till den högsta toppen, Pico Ruivo. Vandringen börjar med flera mindre uppförs- och nedförsbackar och fortsätter med en längre stigning.  Om vädret tillåter så kommer vi att belönas med en magnifik utsikt över Madeira, grannön Porto Santo och obebodda ön Desertas. Även denna vandring innehåller tunnlar så ta med ficklampa eller använd den inbyggda lampan i din mobil.

  Sträcka: ca 10 km.
  Vandringstid: ca 4 timmar.

  Vi bor på Hotel Baia Azul.

  Frukost och middag ingår.
 • Söndag 31/10

  Dag 8 Hemresa

  Idag måste vi tyvärr lämna Madeira för denna gång. Transfer till flygplatsen och hemresa.

  Frukost ingår.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Vandringarna och ordningen på dem är exempel och kan komma att ändras av guiden beroende på bland annat väder.

Svårighetsgrad på resan (1-5): 3-4

3 Medelgod kondition. Denna resa passar dig mellan normal till god kondition. Här behöver man kunna gå flera kilometer i något kuperad terräng med höjdskillnad utan att det egentligen är en vandringsresa.

4 God kondition. På denna vandringsresa behöver du kunna gå upp till ca 15 km i kuperad terräng, oftast flera dagar i rad. God kondition krävs samt viss vandringsvana är att föredra.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: SAS, Lufthansa, TAP, KLM, Transavia

Stockholm 06.15 - 08.25 Frankfurt 10.35 - 13.45 Funchal
Köpenhamn 06.40 - 08.10 Frankfurt 10.35 - 13.45 Funchal
Göteborg 06.10 - 07.55 Frankfurt 10.35 - 13.45 Funchal

Funchal 15.00 - 20.15 Frankfurt 21.30 - 23.35 Stockholm
Funchal 15.00 - 20.15 Frankfurt 22.00 - 23.25 Köpenhamn
Funchal 15.00 - 20.15 Frankfurt 21.40 - 23.20 Göteborg

Ingår i priset

 • Flyg i ekonomiklass tur och retur enligt reseinformationen inkl. skatter och avgifter.
 • Transfer från flygplatsen till hotellet och tillbaka.
 • 7 nätter på hotell med havsutsikt inkl. frukost.
 • Middag alla dagar på hotellet.
 • Aktiviteter och transporter enligt dagsprogram.
 • Engelsktalande vandringsguide/färdledare med under hela resan.

Ingår ej i priset

 • Måltider som ej nämns i programmet.
 • Drycker.
 • Dricks.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.
 • Eventuell turistskatt (City-tax) som är på 1-4 euro/natt och betalas på hotellet.

Vaccinationsbevis - Covid-19

För att delta på denna resa krävs det att du är fullvaccinerad mot Covid-19 och har ett vaccinationsbevis som du enkelt laddar hem från www.covidbevis.se
Anledningen är att alltfler länder i Europa inför krav på att man är fullvaccinerad för inresa i landet för att slippa PCR-test som är max 72 h gammalt. Många länder har även infört krav på vaccinationsbevis eller ett PCR-test som är max 72 h gammalt för att besöka restauranger, museer och andra sevärdheter, detta gäller även vissa flygbolag. Då det inte är möjligt att erbjuda våra kunder PCR-test var 3:e dag under resan har vi därför som krav att du är fullvaccinerad senast 2 veckor innan avresa.

Hotell

Vi bor på det mycket fina Hotel Baia Azul som ligger vid havet ca 3 km väster om Funchal. Alla våra rum har utsikt mot havet med balkong och det finns pool (inomhus- och utomhus), spa med möjlighet att beställa behandlingar, gym, bar och restaurang på hotellet. Stora loungeytor att umgås på finns också. Gångavstånd från hotellet finns även köpcentrum, flera restauranger och flera ställen för havsbad (inträde tillkommer). Daglig buss mellan hotellet och Funchal finns. Från hotellet går det en fin strandpromenad längs med kusten, bland annat in till Funchal. På hotellet anordnas det även en del aktiviteter och liveframträdanden.

Clean & Safe

Hotellet vi bor på uppfyller kraven för Clean & Safe som Portugals turistmyndighet har satt upp för de turistanläggningar som uppfyller deras krav och rutiner för en ren och säker vistelse på hotellet. Kraven är satta efter de riktlinjer som National Health Autority satt för att undvika smittspridning av Covid-19.

Vandringar – förberedelser och utrustning:

Vandringarna på Madeira erbjuder olika miljöer och upplevelser, alltifrån tät fuktig regnskog till fantastiska vyer och karga kustlandskap. Man vandrar mestadels på stigar och mindre grusvägar som många gånger går längs med de så kallade levadorna.
Vandringarna är av lätt- till medelnivå. Normalgod kondition är att föredra. Underlaget och lutningen varierar och det krävs därför stabila skor med bra mönster på sulan, helst vattentäta (Gore-tex) vandringsskor/-kängor.
För dig som är van att använda vandringsstavar så kan det vara bra att ta med (teleskopformat), men däremot rekommenderar guiderna på Madeira att man bara använder en stav för att ha en hand fri.
Du behöver ha med dig en liten ryggsäck som rymmer extra kläder/regnkläder, vatten och en liten matsäck till lunch som vi har möjlighet att köpa innan vandringarna.

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

Vår lokala samarbetspartner på Madeira är certifierade enligt "Turismo De Natureza" som innebär att de har genomgått utbildning i god miljöpraxis och uppförandekod gällande naturturism. Detta är extra viktigt då flera av vandringarna går i naturskyddade områden som är extra viktiga att bevara.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 14 550 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön
 • 16 200 kr om du vill bo i eget rum

Avreseorter

 • Stockholm - slut
 • Köpenhamn (+500 kr) - slut
 • Göteborg (+500 kr) - slut

Resans tema

 • Vandring
 • Aktivitetresa

Snabbinformation

 • Avresa: 2021-10-24
 • Hemkomst: 2021-10-31
 • Resans längd: 8 dagar
 • Antal deltagare: 10 - 20

Kortfakta om landet vi besöker

Portugal

 • Kontinent: Europa
 • Huvudstad: Lissabon
 • Landsarea: 92 391 km2
 • Antal invånare: ca 10 676 000 st
 • Valutakod: EUR
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Just denna resa är tyvärr fullbokad. Men fyll i formuläret nedan så placeras du på vår reservlista.

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Förnamn som i passet

Efternamn som i passet

Epostadress

Eftersom det är mindre än två månader innan avresa kan vi inte garantera priset för del i dubbelrum. Hittar vi ingen rumskamrat till dig blir du debiterad extrakostnaden för ett eget rum enligt våra resevillkor.

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Inom 48 timmar efter din bokning till reservlistan får du ett mail med bekräftelse från oss. Om du har några frågor hör du enklast av dig till oss via mail till: info@singelresor.org.

Skickar din förfrågan...