Resan har avgått
flagga: Portugal

Vandringsresa på Madeira

31/10 – 8/11 2020
9 dagar i Portugal med Singelresor

Resebild
Upptäck den vackra, gröna ön Madeira med sitt behagliga subtropiska klimat. Vi kommer att vandra längs med de så välkända levadorna som är konstgjorda bevattningskanaler som sträcker sig över ön. Vi kommer att få se spektakulära vyer, vulkaniska stenformationer och täta regnskogar. Vi bor på öns solsäkra södra sida men vandringarna går runt om på ön.

Program dag för dag

 • Lördag 31/10

  Dag 1 Avresa och ankomst till Madeira

  Avresa från Skandinavien och ankomst till flygplatsen på Madeira. Vid ankomsten samlas vi för transfer till vårt hotell, ca 30 minuters transfer. Hotellet ligger nära havet strax sydväst om Funchal. 

  Vi bor på Hotel Baia Azul eller liknande.

  Middag ingår.
 • Söndag 1/11

  Dag 2 Vandring Levada Do Rei

  Vandringarna och ordningen på dem är exempel och kan komma att ändras av guiden beroende på bland annat väder. 

  Idag är det dags att snöra på sig vandringsskorna för att ta sig an veckans första vandring. Dagens vandring leder oss genom den vackra Sâo Jorge-dalen och vi går genom Madeiras regnskog och får här se den stora variation av växter som finns i överflöd i denna dal. Vi kommer även att vandra igenom?! eller förbi ett vattenfall. Detta är en mycket vacker vandring genom regnskogen där tystnaden råder.

  Sträcka: ca 10,5 km.
  Vandringstid: ca 3,5 timmar.

  Vi bor på Hotel Baia Azul eller liknande

  Frukost och middag ingår.
 • Måndag 2/11

  Dag 3 Vandring Ribeiro Frio - Portela

  Dagens vandring utgår från Ribeiro Frio och går längs med branta bergssluttningar och erbjuder slutligen en vacker utsikt över den norra kusten. Denna levadavandring går delvis längs med de så välkända konstgjorda vattenkanalerna (Levadorna) som finns på Madeira. Vi vandrar genom den UNESCO-klassade skogen av lagerträd och når slutligen målet Portela där vi, vid klart väder, har en vacker utsikt över Madeiras norra kusten.

  Sträcka: ca 11 km.
  Vandringstid: ca 4 timmar.
  Höjdskillnad: ca 350 meter

  Vi bor på Hotel Baia Azul eller liknande

  Frukost och middag ingår.
 • Tisdag 3/11

  Dag 4 Vandring Ponta Sao Lourenco

  Denna vandring går på Madeiras östra kust  och erbjuder spektakulära vyer av klippor, kust och hav. Här blir det tydligt att Madeira skapades under vulkanutbrott för 60 miljoner år sedan. Vandringen avslutas med en 15 minuters stigning som är väl värt mödan då vi möts av imponerande klippformationer av vulkansten  som reser sig ur havet. Många bra fototillfällen längs med dagens vandring.

  Sträcka: ca 4 km.
  Vandringstid: ca 3,5 timmar.
  Höjdskillnad: ca 65 meter.

  Vi bor på Hotel Baia Azul eller liknande

  Frukost och middag ingår.
 • Onsdag 4/11

  Dag 5 Funchal

  Idag tar vi en vilodag från vandringen för att se och lära oss mer om Madeiras huvudort Funchal.  Vi kommer bland annat att se katedralen från 1514 och besöker den lokala marknaden och en broderifabrik. När vi ändå är på Madeira så passar vi på att provsmaka ett glas Madeira-vin på Madeira Wine Company.  Eftermiddagen är fri för egna strövtåg. 

  Vi bor på Hotel Baia Azul eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Torsdag 5/11

  Dag 6 Vandring Rabacals 25 källorna

  Vi kör västerut tills vi når Ribeira Brava här åker vi igenom flera tunnlar till Ponta do Sol och höglandet. Härifrån åker vi till Rabacals skogslodge som är utgångspunkten för dagens vandring. På dagens vandring kommer vi ha flera spektakulära vyer om vädret tillåter. Vi kommer bitvis att vandra längs med levadorna som försörjs av vatten från de många vattenfallen som porlar ut från berget och skogen. Lagunen "Lagoa das 25 Fontes" har skapats av vattnet från de många källorna.  Vi kommer också att vandra genom en 800 meter lång obelyst tunnel, så ta med ficklampa eller använd den inbyggda lampan i din mobil.

  Sträcka: ca 10 km.
  Vandringstid: ca 3,5 timmar.
  Höjdskillnad: ca 290 meter.

  Vi bor på Hotel Baia Azul eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Fredag 6/11

  Dag 7 Vandring Levada Da Referta

  Veckans sista vandring blir en lättare vandring på öns norra sida där vi får möjlighet att se några av de äldsta byarna på ön samt den imponerande klippan i Penha d'Aguia.

  Sträcka: ca 5,5 km.
  Vandringstid: ca 2,15 timmar.

  Vi bor på Hotel Baia Azul eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Lördag 7/11

  Dag 8 Ledig dag

  Ledig dag att själv eller med dina nyfunna vänner utforska Funchal eller bara ta det lugnt på hotellet. 

  Vi bor på Hotel Baia Azul eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Söndag 8/11

  Dag 9 Hemresa

  Idag är det dags att lämna denna vackra ö för denna gång. Transfer till flygplatsen och hemresa.
  Frukost ingår.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Vandringarna och ordningen på dem är exempel och kan komma att ändras av guiden beroende på bland annat väder.

Svårighetsgrad på resan (1-5): 4

4 God kondition. På denna vandringsresa behöver du kunna gå upp till ca 15 km i kuperad terräng, oftast flera dagar i rad. God kondition krävs samt viss vandringsvana är att föredra.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: Lufthansa, TAP, SAS, British Airways

Stockholm 06.25 - 08.40 Frankfurt 10.55 - 14.10 Funchal
Köpenhamn 07.00 - 08.30 Frankfurt 10.55 - 14.10 Funchal

Funchal 09.35 - 11.15 Lissabon 14.10 - 18.15 München 20.55 - 23.10 Stockholm
Funchal 09.35 - 11.15 Lissabon 16.10 - 20.10 Frankfurt 20.55 - 22.20 Köpenhamn

Covid-19

På grund av Covid-19 krävs idag att man har munskydd under hela flygresan. Munskydden går att köpa på bland annat apoteken. Det säljs även på Arlanda i Pressbyrån i Terminal 5 och SkyCity samt på Apoteket i SkyCity, men då det kan vara slut är det bra att ha köpt dessa tidigare.

Vi endast enkelrum på denna resa. Delat rum går att boka på förfrågan.

Restriktionerna ändras ofta men i dagsläget behöver man ha munskydd på publika transporter och på publika platser där social distansering på 1,5 meter inte kan hållas. Reglerna för detta kan dock ändras men vår guide på plats ger er den senaste informationen. Ta dock med minst ett munskydd per dag för säkerhets skull.

För resor till Madeira krävs i dagsläget en ifylld hälsodeklaration som ska fyllas i 48-12 timmar före ankomst via https://madeirasafe.com/#/login samt ett godkänt Covid-19 test.
Då antalet Covid-19 fall på Madeira är väldigt lågt och myndigheterna vill att det så förblir är det i dagläget krav på ett godkänt Covid-19 test (PCR-test) innan man får komma in i landet. Detta gör man enklast på flygplatsen när man landar på Madeira. Testet är kostnadsfritt och proceduren tar ca 1 timme. Efter detta får man åka till sitt hotell och inom 12 timmar får man sitt testresultat via sin mobil. Innan man fått sitt svar ska man hålla sig på hotellet och inte umgås med andra mer än nödvändigt. Middagen första kvällen serveras i respektive hotellrum som en extra säkerhetsåtgärd från hotellet.

Om testet mot förmodan skulle vara positivt (du har Covid-19), så kommer du att sättas i karantän på ett hotell. Alla extra kostnader i form av förlängt boende, mat och läkarvård gällande detta bekostas av Madeiras regering. Efter ett negativt PCR-test så får man åka hem, eventuell kostnad för ny flygbiljett hem bekostas av resenären själv.
Mer information på Discover Madeira: http://www.visitmadeira.pt/en-gb/useful-info/corona-virus-(covid-19)/information-to-visitors-(covid-19)
Vid händelse av positivt Covid-19 test så kan resenären inte fullfölja resans program och resenären kan inte heller ställa några ekonomiska krav på researrangören (Singelresor Norden AB) för utebliven resa.

Det finns även möjlighet att tidigast 72 timmar före ankomst till Madeira göra ett PCR-test i Sverige på en godkänd klinik och därefter ta med ett godkänt intyg på detta. Detta test kostar dock pengar och bekostas då av resenären själv. Man behöver ändå vänta in övriga i gruppen på flygplatsen för gemensam transfer till hotellet.

Ingår i priset

 • Flyg tur och retur enligt reseinformationen inkl. skatter och avgifter.
 • Transfer från flygplatsen till hotellet och tillbaka.
 • 8 nätter på hotell med havsutsikt inkl. frukost.
 • Middag alla dagar på hotellet.
 • Aktiviteter och transporter enligt dagsprogram.
 • Engelsktalande vandringsguide/färdledare med under hela resan.

Ingår ej i priset

 • Måltider som ej nämns i programmet.
 • Drycker.
 • Dricks.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.
 • Eventuell turistskatt (City-tax) som är på 1-4 euro/natt och betalas på hotellet.
 • Eventuellt Covid-19 test (PCR-test), det är gratis om man gör det vid ankomsten till Madeira.

Hotell

Vi bor på det mycket fina Hotel Baia Azul som ligger vid havet ca 3 km väster om Funchal. Alla våra rum har utsikt mot havet och det finns pool och restaurang på hotellet. Daglig buss mellan hotellet och Funchal finns.

Vandringar – förberedelser och utrustning:

Vandringarna på Madeira erbjuder olika miljöer och upplevelser, alltifrån tät fuktig regnskog till fantastiska vyer och karga kustlandskap. Man vandrar mestadels på stigar och mindre grusvägar som många gånger går längs med de så kallade levadorna.
Vandringarna är av lätt- till medelnivå. Normalgod kondition är att föredra. Underlaget och lutningen varierar och det krävs därför stabila skor med bra mönster på sulan, helst vattentäta (Gore-tex) vandringsskor/-kängor.
För dig som är van att använda vandringsstavar så kan det vara bra att ta med (teleskopformat), men däremot rekommenderar guiderna på Madeira att man bara använder en stav för att ha en hand fri.
Du behöver ha med dig en liten ryggsäck som rymmer extra kläder/regnkläder, vatten och en liten matsäck till lunch som vi har möjlighet att köpa innan vandringarna.

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 30 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 15 650 kr om du vill bo i eget rum med havsutsikt

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn
 • Göteborg (+600 kr)

Resans tema

 • Vandring
 • Aktivitetresa

Snabbinformation

 • Avresa: 2020-10-31
 • Hemkomst: 2020-11-08
 • Resans längd: 9 dagar
 • Antal deltagare: max 7

Kortfakta om landet vi besöker

Portugal

 • Kontinent: Europa
 • Huvudstad: Lissabon
 • Landsarea: 92 391 km2
 • Antal invånare: ca 10 676 000 st
 • Valutakod: EUR
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Resan har tyvärr redan avgått!

Men ta en titt på våra kommande resor och se om du hittar något som passar.

Skickar din bokning...