Resan har avgått
flagga: Portugal

Vandringsresa i södra Portugal

12/3 – 19/3 2022
8 dagar i Portugal med Singelresor

Resebild

Algarvevägen ”The Algarve way” är en av Europas vackraste långdistansvandringar. Den sträcker sig från den spanska gränsen vid floden Guadiana och går västerut genom vacker och dramatisk natur till Sagres och Europas sydvästligaste spets. Vandringarna ingår i det europeiska vandringsnätet GR13, hela sträckan är på 300 km men vi har plockat ut de bästa delarna att njuta av. Middagarna avnjuter vi på lokala restauranger, avkopplande, sällskapliga kvällar som kommer att runda av dagen på ett bra sätt.

Program dag för dag

 • Lördag 12/3

  Dag 1 Avresa och ankomst

  Avresa från Skandinavien och ankomst till flygplatsen i Faro. Vid ankomsten samlas vi för transfer till Tavira, ca 1 timmes transfer. Beroende på när vi ankommer så kan det finnas tid att ta det lugnt innan det är dags för gemensam middag. 

  Vi bor på Maria Nova Hotel eller liknande.

  Middag ingår.
 • Söndag 13/3

  Dag 2 Alcoutim

  Vandringarna och ordningen på dem är exempel och kan komma att ändras av guiden beroende på bland annat väder. 

  Idag är det dags att snöra på sig vandringsskorna för att ta sig an veckans första vandring. Vi börjar med att åka längs med floden Rio Guadiana till den lilla byn Alcoutim. Byn liggar alldeles intill Spanska gränsen och floden som delar länderna. Vi börjar med att ta en tur runt denna charmiga gränsby innan vi påbörjar vår vandring som är en del av vandringsleden GR13 och kallas "Os encantos de Alcoutim" "The Delights of Alcoutim".  Floden Rio Guadiana bildar vandringens mittpunkt och vi passerar genom fruktträdgårdar, fikon- och olivodlingar.
  Gemensam middag på lokal restaurang.

  Sträcka: ca 8,5 km.
  Vandringstid: ca 2-3 timmar.
  Höjdskillnad: +130 m -170 m.

  Vi bor på Maria Nova Hotel eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Måndag 14/3

  Dag 3 Cachopo

  Idag åker vi till byn Cachopo, med ett kort stopp vid den fantastiska utsiktsplatsen Alcaria do Cume. Vi tar oss tid att utforska Cachopo, som fortfarande är en traditionell hantverksby innan vi påbörjar vår vandring. Vi fortsätter idag att gå en del av GR13 som tar oss genom det vackra omgivande landskapet, med korkekar och citrusväxter. Vi passerar små gårdar som ligger utspridda  bland korkskogarna. 
  Gemensam middag på lokal restaurang.

  Sträcka: ca 7,5 km.
  Vandringstid: ca 2,5-3 timmar.
  Höjdskillnad: +230 m -100 m.

  Vi bor på Maria Nova Hotel eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Tisdag 15/3

  Dag 4 Barranco do Velho

  Idag åker vi till bergsbyn Barranco do Velho. På vägen kommer vi att stanna till i S. Bras de Alportel som är ett av de främsta korkproduktionsområdena i regionen. Dagens vandring tar oss till byn Salir och vi vandrar genom rik medelhavsvegetation bestående av bland annat smultronträd, från vilket en berömd lokal likör, "medronho", är tillverkad av. 
  Gemensam middag på lokal restaurang.

  Sträcka: ca 10-15 km.
  Vandringstid: ca 3-4 timmar.
  Höjdskillnad: +100 m -350 m.

  Vi bor på Hotel Holiday Inn Armacao de Pera eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Onsdag 16/3

  Dag 5 Silves

  Vi vandrar idag till byn Alte, en av de mest traditionella byarna på Algarve. Efter lite tid i byn tar vi oss till staden Silves som kanske är den mest historiska staden längs med vandringsleden  GR13, med dess moriska slott som stiger upp över staden som ligger vid floden Arade. Vi äter lunch här och om tid finns så blir det lite ledig tid att strosa runt på de kullertensklädda gatorna och se stadens monument.
  Gemensam middag på lokal restaurang.

  Sträcka: ca 7 km.
  Vandringstid: ca 2 timmar.
  Höjdskillnad: +75 m -150 m.

  Vi bor på Hotel Holiday Inn Armacao de Pera eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Torsdag 17/3

  Dag 6 Monchique

  Idag börjar vi vår vandring på kullarna ovanför staden Monchique och vandringen går ner till staden. Vi kommer fram lagom till lunch. Detta är en av de vackraste delarna av Algarve-vandringen med spektakulär utsikt och frodiga skogar, med ekar, kastanjer och korkträd. Tack vare den stora tillgången på vatten grönskar det här året runt. I området finns berget Foia som är den högsta toppen i Algarve.
  Gemensam middag på lokal restaurang.

  Sträcka: ca 8 km.
  Vandringstid: ca 3-4 timmar.
  Höjdskillnad: +350 m -370 m.

  Vi bor på Hotel Holiday Inn Armacao de Pera eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Fredag 18/3

  Dag 7 Sagres

  Idag är det dags för veckans sista vandring som även är den sista delen av vandringsleden GR13 som startar i den kustnära nationalparken "Parque Natural Sudoeste Alentejano e Costa Vincentina" och går till klipporna i Cabo São Vincente. Lunch kan vi äta i Forte de Beliche med utsikt över de dramatiska klipporna på Sagres kust innan vi vandrar vidare till "världens ände", Cabo de S. Vincente, (Kap Sankt Vincent) som är Europas sydvästligaste punkt. Vi avslutar vår resa i hamnen i staden Sagres.
  Gemensam middag på lokal restaurang.

  Sträcka: ca 7,5 - 10,5 km.
  Vandringstid: ca 2-3,5 timmar.
  Höjdskillnad: Ingen större höjdskillnad.

  Vi bor på Hotel Holiday Inn Armacao de Pera eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Lördag 19/3

  Dag 8 Avresa

  Idag måste vi tyvärr lämna Portugal för denna gång. Transfer till flygplatsen och hemresa.
  Frukost ingår.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Vandringarna och ordningen på dem är exempel och kan komma att ändras av guiden beroende på bland annat väder.

Svårighetsgrad på resan (1-5): 4

4 God kondition. På denna vandringsresa behöver du kunna gå upp till ca 15 km i kuperad terräng, oftast flera dagar i rad. God kondition krävs samt viss vandringsvana är att föredra.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: Norwegian, SAS, Brussels Airlines, KLM

Stockholm 13.05 - 16.35 Faro
Köpenhamn 15.30 - 18.20 Faro
Göteborg 16.20 - 19.20 Faro

Faro 17.20 - 22.40 Stockholm
Faro 10.00 - 14.50 Köpenhamn
Faro 10.25 - 15.25 Göteborg

Ingår i priset

 • Flyg i ekonomiklass tur och retur enligt reseinformationen inkl. skatter och avgifter.
 • Transfer från flygplatsen till hotellet och tillbaka.
 • 7 nätter på turistklass hotell inkl. frukost.
 • Middag alla dagar på restaurang inkl. dricka.
 • Aktiviteter och transporter enligt dagsprogram.
 • Engelsktalande vandringsguide med under hela resan.

Ingår ej i priset

 • Måltider som ej nämns i programmet.
 • Drycker som ej nämns ovan.
 • Dricks.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.
 • Eventuell turistskatt (City-tax) som är på 1-4 euro/natt och betalas på hotellet.
 • Eventuella Covid-tester.

Vaccinationsbevis - Covid-19

För att delta på denna resa krävs det att du är fullvaccinerad mot Covid-19 och har ett vaccinationsbevis som du enkelt laddar hem från www.covidbevis.se

Inreseregler Portugal

För att resa in i Portugal krävs förutom giltigt pass även att du kan uppvisa ett vaccinationsbevis för Covid-19. Detta kan du som är fullvaccinerad sedan minst 14 dagar ladda hem från www.covidbevis.se. Glöm inte att Covidbeviset bara är giltigt i 3 månader så se till att du har ett giltigt bevis innan avresa.
Utöver ett vaccinationsbevis krävs det även att man fyller i ett så kallat Passenger Locator Card. Detta fyller man i via hemsidan https://portugalcleanandsafe.pt/en/passenger-locator-card
Passenger Locator Card kan du börja fylla i när du fått din flygbiljett. När du fyllt i allt så får du ett dokument som du kan skriva ut eller ta en så kallad Screenprint på, om du fyller i det via mobilen, och ta med på resan.

Läs mer om inresereglerna till Portugal på Visit Portugals hemsida här.

Vandringarna

Vandringarna passar alla med medelgod/god kondition. Du bör kunna gå flera dagar i rad i varierad terräng. Underlaget och lutningen varierar och det krävs därför vandringsskor/-kängor för vandringarna. En bra vandringskänga är stabil med räfflad sula och om möjligt är det bra om de går upp över vristerna vilket också minskar risken för vrickningar. För dig som är van att använda vandringsstavar så kan det vara bra att ta med (finns i teleskopformat som är lättare att ta med i packningen).
Det är också nödvändigt att ha med sig en dagsryggsäck med eventuellt ombyte, vatten och plats för picknick. På de vandringar där det inte finns matställen längst med vandringen så kommer det finnas möjlighet att införskaffa picknick innan vandringen.
De flesta vandringarna börjar med att vi åker privat buss till starten och blir sedan hämtade vid slutet av vandringen för transport tillbaka till hotellet. Detta gör att det i dessa fall går att bli upplockad på vägen om man någon dag inte orkar vandra hela sträckan, eller att man blir avsläppt en bit in på vandringen. Detta stämmer man av med guiden på plats.

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 15 500 kr del i dubbelrum - slut
 • 16 950 kr om du vill bo i eget rum - slut

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn (+600 kr)
 • Göteborg (+600 kr)

Resans tema

 • Vandring
 • Må bra
 • Aktivitetresa

Snabbinformation

 • Avresa: 2022-03-12
 • Hemkomst: 2022-03-19
 • Resans längd: 8 dagar
 • Antal deltagare: 10 - 18

Kortfakta om landet vi besöker

Portugal

 • Kontinent: Europa
 • Huvudstad: Lissabon
 • Landsarea: 92 391 km2
 • Antal invånare: ca 10 676 000 st
 • Valutakod: EUR
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Resan har tyvärr redan avgått!

Men ta en titt på våra kommande resor och se om du hittar något som passar.

Skickar din förfrågan...