Resan har avgått
flagga: Portugal

Portugal longstay vid Albufeira på vackra Algarvekusten. All inclusive

13/11 – 4/12 2021
22 dagar i Portugal med Singelresor

Resebild

Fly mörker och rusk och tillbringa några veckor på Portugals vackra Algarvekust. Vacker omgivning och behagligt klimat gör detta område till en mycket populär tillflyktsort för frusna nordbor. Detta är en mycket prisvärd resa där alla måltider och alla drycker på hotellet ingår. Några dagar gör vi spännande utflykter för att se mer av den vackra omgivningen och den Portugisiska kulturen, i övrigt är detta en resa för dig som vill ta det lugnt och bara njuta av omgivningen. Vår svensktalande reseledare Robert finns på plats under hela vistelsen och hjälper gärna till med tips på fler utflykter och sevärdheter. För dig som är intresserad av golf så finns det flera golfbanor i närheten.

Program dag för dag

 • Lördag 13/11

  Dag 1 Avresa och ankomst

  Avresa och ankomst till Portugal. I ankomsthallen blir vi mötta för vidare transfer till hotellet. Efter ca 50 minuter når vi vårt hotell.

  Vi bor på Auramar Beach Resort Hotel.  

 • Söndag 14/11 till fredag 3/12

  Dag 2 - 21 Lediga dagar samt några utflykter

  Lediga dagar att nyttja hotellets faciliteter eller upptäcka omgivningen. Några av dagarna kommer vi att göra utflykter. För dig som vill upptäcka mer kommer vår reseledare Robert att erbjuda flera utflykter som går att köpa till på plats. Det kan vara vandringar, sevärdheter eller besök till lokala tillverkare etc. Robert har stor erfarenhet och kunskap om området och bor stora delar av året på Algarvekusten och är stationerad ca 5 kilometer från hotellet. 

  Vi bor på Auramar Beach Resort Hotel.  

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Lördag 4/12

  Dag 22 Hemresa

  Hemresa och ankomst till Skandinavien samma dag.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Svårighetsgrad på resan (1-5): 1

1 Låg kondition. Denna resa passar alla som kan ta sig fram obehindrat kortare sträckor på relativt plant underlag samt trappor.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: Norwegian, SAS, Lufthansa, Brussels Airlines

Stockholm 13.05 - 16.35 Faro
Köpenhamn 08.30 - 11.20 Faro
Göteborg 16.20 - 19.20 Faro

Faro 17.20 - 22.40 Stockholm
Faro 12.10 - 17.00 Köpenhamn
Hemresa till Göteborg ej möjlig. Skriv under övrigt om du önskar flyga hem till Köpenhamn eller Stockholm.

Ingår i priset

 • Flyg i ekonomiklass tur och retur enligt reseinformationen inkl. skatter och avgifter.
 • Transfer från flygplatsen till hotellet och tillbaka.
 • 21 nätter på turistklasshotell.
 • All inclusive (frukost, lunch och middag inkl. dryck).
 • Svensktalande reseledare finns tillgänglig under hela resan.
 • 4 st utflykter enligt beskrivning nedan, eller liknande. På några av utflykterna pratar guiden engelska och på någon har vi vår svenska reseledare. Beroende på gruppstorlek kan andra gäster vara med på utflykterna. Måltider under utflykterna ingår ej om inte annat anges.

Ingår ej i priset

 • Eventuella extra utflykter.
 • Dricks.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.
 • Eventuell turistskatt (City-tax) som är på 1-3 euro/natt och betalas på hotellet.

Vaccinationsbevis - Covid-19

För att delta på denna resa krävs det att du är fullvaccinerad mot Covid-19 och har ett vaccinationsbevis som du enkelt laddar hem från www.covidbevis.se
Anledningen är att alltfler länder i Europa inför krav på att man är fullvaccinerad för inresa i landet för att slippa PCR-test som är max 72 h gammalt. Många länder har även infört krav på vaccinationsbevis eller ett PCR-test som är max 72 h gammalt för att besöka restauranger, museer och andra sevärdheter, detta gäller även vissa flygbolag. Då det inte är möjligt att erbjuda våra kunder PCR-test var 3:e dag under resan har vi därför som krav att du är fullvaccinerad senast 2 veckor innan avresa.

Inreseregler Portugal

För att resa in i Portugal krävs förutom giltigt pass även att du kan uppvisa ett vaccinationsbevis för Covid-19. Detta kan du som är fullvaccinerad sedan minst 14 dagar ladda hem från www.covidbevis.se. Glöm inte att Covidbeviset är giltigt en begränsad tid så se till att du har ett giltigt bevis innan avresa.
Utöver ett vaccinationsbevis krävs det även att man fyller i ett så kallat Passenger Locator Card. Detta fyller man i via hemsidan https://portugalcleanandsafe.pt/en/passenger-locator-card
Passenger Locator Card kan du börja fylla i när du fått din flygbiljett. När du fyllt i allt så får du ett dokument som du kan skriva ut eller ta en så kallad Screenprint på, om du fyller i det via mobilen, och ta med på resan.

Förslag på utflykter

Jeep Safari – halvdag – upptäck det dolda Algarve, terrängkörning i 4x4 fordon, 4 timmar.
Under morgonen eller eftermiddagen korsar vi pittoreska byar, apelsinodlingar och täta
skogar av korkek, samt hemliga pärlor på Algarve. Njut av panoramautsikt längs stigar,
korsar, kullar och dalar, besök en morisk borg och ett badstopp, för den som vill, i en lokal
flod. Upplev en annan kultur, vi stannar vid en lokal gård för att smaka på deras lokala
”firewater”, likörer och hemgjord honung. Förarna är även era guider som berättar om
natur, kultur samt om regionens historia. Ta med kamera, vatten och bekväma kläder.
Engelsktalande guide.

Portugisisk afton Portugisisk afton i Albufeira, underhållning av äkta portugisiska folklore samt lite Fado. Totalt sätt lite lättare underhållning, mycket trevlig och uppsluppen stämning, möjligheten till lite allsång ges. Vi avnjuter en 3 rätters gruppmeny. Välj mellan kött, fisk eller vegetariansk, dricka (öl eller vin) ingår samt efterrätt.

Öarnas tur, 4 timmar, start från hamnen i staden Olhão. Turen går från Olhão till Farol
Island, Deserta Island, Culatra Island (1,5 timmes stopp för lunch ingår ej i priset), Armona Bay,
Armona Island (30 min stopp) och retur till Olhão.

Go West - Upptäck Algarve västerut, mot Europas sydvästligaste hörn. Vi startar ca kl 09.00 på morgonen och stannar på vägen för fika och lunch. Resan tar oss längs intressanta byar, stränder, städer, utsiktsplatser och några pärlor som bara måste ses. Vi beräkna vara borta hela dagen och förväntas vara åter på hotellet vid 17.00 tiden. Ta med kamera, vatten och bekväma kläder. Planeras med kort varsel, så vi kan ta hänsyn till vädret. Landskapet här är karga klippor, gömda vackra vikar och grottor.

Hotell

Auramar Beach Resort Hotel
Hotellet är ett "All-inclusive" hotell där mat och dryck ingår. Ett stenkast från stranden har detta lite äldre hotell ett mycket bra läge. Inomhus- och utomhuspool (ej uppvärmd), stor trädgård med lummig grönska med utsikt över Atlanten. 287 rum med balkong, delvis havsutsikt, kylskåp, värdeskåp och luftkonditionering. Internet är gratis vid receptionen. För övriga utrymmen tillkommer en kostnad (vi kan inte garantera att wifi fungerar lika bra som hemma). Ett flertal restauranger och barer, biljard, boule, tennis och andra sportaktiviteter finns på hotellet. Ett liveband brukar spela på hotellet någon kväll i veckan.
Albufeira centrum ligger ca 1,1 km från hotellet. Det går bra att gå längs med stranden eller längs med vägen.
Restaurang och bargatan "The Strip" ligger 600 meter från hotellet.
Läs gärna recensioner på hotellet på tex. Booking.com

Clean & Safe

Hotellet vi bor på uppfyller kraven för Clean & Safe som Portugals turistmyndighet har satt upp för de turistanläggningar som uppfyller deras krav och rutiner för en ren och säker vistelse på hotellet. Kraven är satta efter de riktlinjer som National Health Autority satt för att undvika smittspridning av Covid-19.

Golf

Tycker du om att spela golf så finns det två 9 hålsbanor i närheten av hotellet, Balaia Golf och Pine Cliffs. Sedan finns det en 18 hålsbana i Salgados som ligger 20 minuter med bil från hotellet.
Vill man åka lite längre bort är det Vilamoura med minst 6 banor, 30 minuter från hotellet.
Vår svensktalande reseledare på plats hjälper till med bokningarna.

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 15 990 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön - slut
 • 19 600 kr om du vill bo i eget rum - slut

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn
 • Göteborg (+600 kr) - endast utresa

Resans tema

 • Må bra
 • Svensktalande guide
 • Longstay

Snabbinformation

 • Avresa: 2021-11-13
 • Hemkomst: 2021-12-04
 • Resans längd: 22 dagar
 • Antal deltagare: 10 - 22

Kortfakta om landet vi besöker

Portugal

 • Kontinent: Europa
 • Huvudstad: Lissabon
 • Landsarea: 92 391 km2
 • Antal invånare: ca 10 676 000 st
 • Valutakod: EUR
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Resan har tyvärr redan avgått!

Men ta en titt på våra kommande resor och se om du hittar något som passar.

Skickar din förfrågan...