Nyhet!
Resan har avgått
flagga: Grekland

Vandringsresa till Grekland - Aten och öarna Andros och Tinos

22/9 – 29/9 2018
8 dagar i Grekland med Singelresor

Resebild
Resan tar oss till Grekland där vi kommer att vandra på två öar som ligger i Kykladerna, båda öarna med sitt unika utseende. Vi börjar med en rundtur i huvudstaden Aten innan vi tar båten över till första ön Andros där våra vandringar börjar. Andros har en frodig vegetation och flera vattenkällor. Den andra ön, Tinos är känd för sina pittoreska byar, väderkvarnar och duvhus. Upptäck traditionella grekiska byar, stigar och spår, kykladisk arkitektur, historia och god mat på denna vandringsresa i den grekiska övärlden .

Program dag för dag

 • Lördag 22/9

  Dag 1 Avresa

  Avresa från Skandinavien och ankomst till Greklands huvudstad Aten. Vi möts upp på flygplatsen i Aten för en ca 40 minuters transfer till vårt hotell för natten.

  Vi bor på Athens museum hotel eller liknande

 • Söndag 23/9

  Dag 2 Aten sightseeing - Andros

  Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell men lämnar kvar våra väskor för att  idag uppleva Aten till fots. Det blir en sen lunch  så ta gärna med något energigivande att ha under stadsvandringen. Under vår guidade stadsvandring  i huvudstaden kommer vi att få se stadens sevärdheter. Bland annat konstitutionstorget Syntagma, Zeus tempel och Panathinaiko-stadion som var platsen för de första olympiska spelen. Vi avslutar stadsvandringen med att besöka det mäktiga Akropolis som ligger likt en borg uppe på en bergstopp.
  På eftermiddagen, efter lunch, åker vi österut till hamnen i Rafina (ca 1 timme) för att ta färjan över till ön Andros. Båtturen tar ca 2 timmar och det finns möjlighet att köpa lättare tilltugg och dricka på båten. Framme på ön åker vi till vårt hotell som ligger på andra sidan ön (ca 1 timme) och checkar in. Välkomstdrink och grekisk "mezes" på kvällen samt genomgång av programmet. 

  Sträcka: ca 9 km.
  Vandringstid: ca 5 timmar.

  Vi bor på Paradise Art hotel Andros eller liknande

  Frukost och middag ingår.
 • Måndag 24/9

  Dag 3 Vandring Chora - Apoikia- Chora

  Vandringarna och ordningen på dem är exempel och kan komma att ändras av guiden beroende på bland annat väder. 

  Efter frukost börjar vår första vandring på Andros. Vi utgår från hotellet och öns huvudort, även kallad Chora.
  Vi kommer att gå på medeltida färdvägar och stigar som sammanbinder stora sjömansbostäder och Andros landsbygd med sina små byar. Här och där hör vi vatten porla ur bergen vilket också skapar dessa naturliga och frodiga landskap. Vi går över en gammal stenbro och det kommer innan det blir några stigningar som kommer att ta på krafterna men som belöning kommer vi på toppen att nå ett litet vattenfall. Efter en lunch påbörjar vi vår vandring ner tillbaka mot huvudorten. På vägen kommer vi att passera många fina stenmurar som är typiska för området och ha en mycket vacker utsikt över havet och byarna. Tillbaka i staden kanske vi kan ta ett välbehövligt dopp i havet innan vi går tillbaka till vårt hotell

  Sträcka: ca 19 km.
  Vandringstid: ca 7 timmar inkl. pauser
  Höjdskillnad: ca +480 -400 m

  Vi bor på Paradise Art hotel Andros eller liknande

  Frukost ingår.
 • Tisdag 25/9

  Dag 4 Vandring Korthi

  Idag vandrar vi i sydöstra Andros. Vi kommer att gå på den gamla huvudleden för jordbruks- och handelsfolket. Vi börjar med att ta bussen ca 15 minuter fram till en dal där vår vandring startar. Efter en liten stund når vi en stenbro och efter det en gammal vattenkvarn. Därefter påbörjas en stigning längs med bergssluttningen med trappor av natursten och ständigt följa av de vackert byggda stenmurarna som delade av de olika jordbruksmarkerna. På toppen har vi en magnifik utsikt över havet och de gamla odlingsterrasserna. Om vädret tillåter och det finns krafter kvar gör vi en sista toppbestigning innan vi vänder ner mot havet ständigt omgärdade av stengärdsgårdar. Slutligen kommer vi ner till en traditionell grekisk by där vi äter lunch innan vi tar bussen tillbaka till hotellet.  

  Sträcka: ca 10 km.
  Vandringstid: ca 4,5 timmar.
  Höjdskillnad: +340 m -670 m.

  Vi bor på Paradise Art hotel Andros eller liknande

  Frukost ingår.
 • Onsdag 26/9

  Dag 5 Andros till Tinos

  Idag tar vi en vilodag från vandringarna för att förflytta oss söderut till ön Tinos. Båtturen tar ca 2 timmar. Hamnen på Tinos ligger i öns huvudort (Chora). Vi åker till vårt hotell. Resten av dagen är ledig och den som vill kan gå till centrum, strosa i hamnen, bada eller varför inte besöka den välkända kyrkan som finns på ön.
  Det sägs att en nunna från det närliggande klostret Kechrovounis hade en uppenbarelse där Jungfru Maria visade henne platsen för en ikon. Efter mycket letande hittades ikonen och på den platsen står idag kyrkan som årligen besöks av många pilgrimer.   

  Vi bor på Onar Hotel eller liknande

  Frukost och middag ingår.
 • Torsdag 27/9

  Dag 6 Vandring Ktikados - Kionia

  Efter frukost är det dags att snöra på oss vandringsskorna för att upptäcka Tinos vackra natur under en lite lättare vandring. Vi utgår från hotellet och gör en längre, men inte så brant, stigning som går genom byn och sedan via stenlagda vandringsvägar upp till ett kapell där vi kan vila våra ben. Därefter går det lätt nedför via de två charmiga och typiska grekiska byarna Ktikados och Kionia. Har vi tur är det lokala caféet öppet och vi kan ta en förfriskning innan vi fortsätter. På vägen passerar vi flera duvhus som är typiska för ön. Vi fortsätter via gamla odlingsterrasser vidare ner mot havet och Kionabukten. När vi närmar oss havet passerar vi resterna av ett tempel som tillägnats havsguden Poseidon. Vid havet kan vi ta oss ett välbehövligt dopp om vi vill så ta med badkläder. Efter detta går vi längst med vägen tillbaka till hotellet. 

  Sträcka: ca 12 km.
  Vandringstid: ca 4-5 timmar.
  Höjdskillnad: +496 m -498 m.

  Vi bor på Onar Hotel eller liknande

  Frukost ingår.
 • Fredag 28/9

  Dag 7 Vandring Falatados - Kuomaros Xobourgo

  Dagens vandring börjar med att vi åker buss till den lilla byn Falatados med sin vackra katedral St John. Efter att ha vandrat igenom byn fortsätter vi genom ett märkligt landskap bestående av stora stenbumlingar och små kapell utspridda här och var. Då och då kommer vi till en liten grekisk by och vi är så långt ifrån de typiska turiststråken vi kan komma, detta är det riktiga Grekland. Efter byn Kuomaras blir det en längre stigning upp till toppen och resterna av det Bysantiska fortet Xobourgo. Utsikten över Egeiska havet är fantastisk. Därefter påbörjar vi vår nerstigning via stenbelagda stigar med ständig utsikt över havet. Här och där dyker de för ön typiska venetianska duvhusen upp och vi får även se flera små vita kapell med de blå utsmyckningarna. Slutligen når vi vårt hotell

  Sträcka: ca 11 km.
  Vandringstid: ca 4 timmar.
  Höjdskillnad: +507 m -230 m.

  Vi bor på Onar Hotel eller liknande

  Frukost och middag ingår.
 • Lördag 29/9

  Dag 8 Hemresa

  Idag är det dags att lämna denna vackra ö och bege oss hemåt.
  Färja till Rafina (ca 3 timmar) och transfer till flygplatsen för hemresa.

  Frukost ingår.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Vandringarna och ordningen på dem kan komma att ändras

Flyg (alla flygtider och flygbolag är preliminära)

Flygbolag: Norwegian, SAS

Stockholm 15.55 - 20.30 Aten
Köpenhamn 15.05 - 19.10 Aten

Aten 21.15 - 23.50 Stockholm
Aten 19.50 - 22.00 Köpenhamn

Ingår i priset

 • Flyg tur och retur enligt resebeskrivningen inkl. skatter och avgifter.
 • Transfer från flygplatsen till hotellet och från Rafina till flygplatsen.
 • 7 nätter på turistklasshotell inkl frukost.
 • 3 middagar.
 • Guidad tur i Aten
 • Engelsktalande vandringsguide.
 • Transfer från Aten till Rafina.
 • Båttransfer Rafina - Andros - Tinos - Rafina.

Ingår ej i priset

 • Måltider som ej nämns i programmet.
 • Drycker som ej nämns ovan.
 • Dricks.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.
 • Turistskatt (ca 1,5-3 euro per natt)

Vandringarna

Större delen av vandringarna går på medeltida vandringsleder som sammanbinder byarna. Underlaget består mestadels av sten (ofta platta stenar) sand och grus. Ibland smalare stigar. När det går uppför eller nerför är det ofta trappor med långt mellanrum. På vissa ställen är det längre stigningar men ofta är det varierande terräng. Vandringarna passar alla med medelgod kondition och tidigare vandringsvana är att rekommendera men inget måste. Även om det ofta fläktar på öarna så kan det vara varmt när solen ligger på vilket är bra att vara förberedd på. Vandringskängor/vandringsskor är ett krav.

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 13 990 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön - slut
 • 15 190 kr om du vill bo i eget rum - slut

Avreseorter

 • Stockholm - slut

Resans tema

 • Vandring
 • Aktivitetresa

Snabbinformation

 • Avresa: 2018-09-22
 • Hemkomst: 2018-09-29
 • Resans längd: 8 dagar
 • Antal deltagare: 12 - 18

Kortfakta om landet vi besöker

Grekland

 • Kontinent: Europa
 • Huvudstad: Aten
 • Landsarea: 131 940 km2
 • Antal invånare: ca 11 000 000 st
 • Valutakod: EUR
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Förnamn som i passet

Efternamn som i passet

Epostadress

Eftersom det är mindre än två månader innan avresa kan vi inte garantera priset för del i dubbelrum. Hittar vi ingen rumskamrat till dig blir du debiterad extrakostnaden för ett eget rum enligt våra resevillkor.

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...