flagga: Cypern

Vandringsresa till Cypern

15/10 – 22/10 2022
8 dagar i Cypern med Singelresor

Resebild
Välkommen på denna vandringsresa till vackra Cypern med sin spännande historia, stora gästfrihet och varierande landskap. Vi bor på öns södra sida och gör vandringar runt om på ön. Vi kommer att få uppleva det riktiga Cypern när vi vandra på landsbygden vid Troodos berget och få se mosaikerna i Phapos som härstammar från den Romerska perioden. Vi vandrar också den vackra och intressanta Aphrodite natural trail där vi bland annat passerar kärlekens gudinna Afrodites klippa, som enligt mytologin är hennes födelseplats.

Program dag för dag

 • Lördag 15/10

  Dag 1 Avresa och ankomst till Cypern

  Avresa och ankomst till flygplatsen i Larnaca på Cypern. I ankomsthallen blir vi hämtade för vidare transfer till vårt hotell som ligger strax utanför Limassol. Transfertid ca 40 minuter.

  På kvällen äter vi en gemensam middag på en lokal restaurang.

  Vi bor på Poseidonia Beach Hotel i Limassol.

  Middag ingår.
 • Söndag 16/10

  Dag 2 Chionistra berget

  Vandringarna och ordningen på dem är exempel och kan komma att ändras av guiden beroende på bland annat väder. 

  Efter frukost möter vår guide upp oss i lobbyn och vi åker till veckans första vandringsstart som ligger på ca 1725 meter över havet. Dagens vandringled går runt Chionistra-berget och passerar genom täta områden med tallskog. En av de största och äldsta träden finns här och det är uppåt 800 år gammalt. Längs med leden har vi flera fina utsiktsplatser mot olika delar av ön. En annan intressant plats vi passerar är ingångstunneln till den gamla gruvan som har varit ur drift sedan 1982. 
  Vi fortsätter över huvudvägen och går sedan mot Agios Nikolaos tis Stegis-kyrkan. Väl framme så besöker vi kyrkan med sina vackra väggmålningar från 1100 till 1700-talet och som anses vara en av de mest intressanta bysantinska kyrkorna på ön.

  Efter detta åker vi tillbaka till vårt hotell. Ledig tid resten av eftermiddagen/kvällen.

  Vandringens läng: 14 km.
  Uppskattad tid: 4-5 timmar.
  Vandringens starthöjd: 1 725 m.
  Vandringens högsta höjd: 1 830 m.
  Vandringens avslutningshöjd: 1 748 m.

  Vi bor på Poseidonia Beach Hotel i Limassol.

  Frukost och lunch ingår.
 • Måndag 17/10

  Dag 3 Troodos berget och Omodos

  Dagens vandring tar oss till landsbygden på Cypern, där gästfriheten är stor. Vi kommer under dagen uppleva vacker natur och traditionella byar som visar upp det riktiga Cypern.

  Vandringsleden vi ska vandra på heter Kalidonia-leden och börjar från Troodos torget som ligger högt upp på bergskedjan Troodos. Leden går nerför genom tät skogsvegetation, längs Kryos Potamosfloden som flyter här. Kalidonia-vattenfallet är ett av de högsta vattenfallen på Cypern med en fallhöjd av 12 meter och den nås via en gångväg. Vattenfallet är omgivet av skog i ett mycket vackert område med fantastisk utsikt. Vandringsleden fortsätter sedan ner till byn Platres.

  Vandringens längd: 3 km.
  Vandringstid: 1,5-2 timmar.
  Vandringens starthöjd: 1 571 m.
  Vandringens högsta höjd: 1 571 m.
  Vandringens avslutningshöjd: 1238 m.

  Efter detta åker vi till byn Omodos.
  Vid ankomsten till byn serveras vi en traditionell cypriotisk lunch på en lokal krog.
  Vi kommer här få smaka flera olika rätter som kommer att ge oss "smaken av Cypern". De Cypriotiska rätterna kommer bland annat att bestå av mousaka, auberginer samt den lokala osten halloumi.
  Efter lunchen kommer vi att besöka ett lokalt bageri för att se hur det berömda arkatenabrödet, gjort på fermenterade kikärtor, bakas.  

  På eftermiddagen vänder vi åter till vårt hotell.

  Vi bor på Poseidonia Beach Hotel i Limassol.

  Frukost och lunch ingår.
 • Tisdag 18/10

  Dag 4 Adelfoiberget

  Dagens vandring kommer att starta på ca 1340 m.ö.h på Adelfoiberget. Vi vandrar längst med bergsryggen och när vi når en höjd av 1400-1600 meter, som blir vår högsta punkt idag, så kommer vi att ha en vacker panoramautsikt i alla riktningar. Vandringsleden slutar nära toppen av Adelfoi-berget (1 613 meter högt). Högst upp på toppen ligger Madari fire lookout tower varifrån man bevakar omkringliggande området. För den som vill kan man även vandra upp de sista metrarna till toppen.

  På eftermiddagen åker vi tillbaka till hotellet i Limassol.

  Vandringens längd: 3,8 km.
  Vandringstid: ca 3 timmar.
  Vandringens starthöjd: 1 338 m.
  Vandringens högsta höjd: 1 609 m.
  Vandringens avslutningshöjd: 1 582 m.

  Vi bor på Poseidonia Beach Hotel i Limassol.

  Frukost och lunch ingår.
 • Onsdag 19/10

  Dag 5 Ledig dag

  Idag har vi en ledig dag från vandringarna och man kan vila upp sina fötter. 
  Passa på att utforska Limassol, stranden eller utnyttja hotellets faciliteter. 

  Vi bor på Poseidonia Beach Hotel i Limassol.

  Frukost ingår.
 • Torsdag 20/10

  Dag 6 Aphrodote nature trail

  Idag är det dags att snöra på sig vandringsskorna igen. Vi blir hämtade på hotellet för att idag upptäcka Aphrodite nature trail. På vägen stannar vi till vid Afrodites klippa, som enligt mytologin är födelseplatsen för skönhetens och kärlekens gudinna. Vi kommer idag att få uppleva Cyperns fantastiska landskap och låta Afrodite vara vår värdinna under hela denna resa av sinnen, färger och upplevelser på vackra Cypern.

  Vi kommer under dagens vandring att se några extra intressanta platser, bland annat Loutra tis Afroditis (Afrodites bad), där enligt legenden gudinnan brukade bada. Vi passerar också ruinerna av Pyrgos tis Rigainas (drottningens torn), som tros tillhöra ett medeltida kloster. I närheten av klostret finns också en 500 år gammal ek.  

  Vandringens längd: 7,5 km.
  Vandringstid: 3-4 timmar.
  Vandringens starthöjd: 35 m.
  Vandringens högsta höjd: 333 m.
  Vandringens avslutningshöjd: 35 m.

  Vi bor på Poseidonia Beach Hotel i Limassol.

  Frukost och lunch ingår.
 • Fredag 21/10

  Dag 7 Smiges trail och Paphos mosaiken

  Dagens vandring bjuder på vacker utsikt över Akamas halvön i väster inklusive Lara Bay och senare under vandringen även usikt över Chrysochous bukten. 

  Vandringsrutten går förbi de gamla gruvorna, och övergivna ugnarna och fortsätter genom en tät del av Akamas-skogen. Vi passerar även förbi Piana fire lookout, varifrån man har en bra överblick över området.

  Vandringens längd: 2 timmar
  Vandringstid: 6 km
  Vandringens starthöjd: 273 m.
  Vandringens högsta höjd: 388 m.
  Vandringens avslutningshöjd: 273 m.

  På eftermiddagen åker vi till hamnområdet där vi besöker Paphos mosaiken.
  Staden är hem för mosaiker från den romerska perioden, som dateras från omkring 300-talet e.Kr. Dessa ligger i fyra huvudbyggnader: Aions hus, Dionysos hus, Orfeus hus och Theseus hus. De innehåller många vackra geometriska dekorationer och har hämtat inspiration från grekiska mytologiska berättelser. Det blir ett mycket intressant besök och efter detta åker vi tillbaka till hotellet.

  På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag på en lokal restaurang i Limassol.

  Vi bor på Poseidonia Beach Hotel i Limassol.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Lördag 22/10

  Dag 8 Hemresa

  Idag är det dags att lämna denna vackra ö för hemresa. Vi blir hämtade på hotellet och transfer till flygplatsen för hemresa

  Frukost ingår.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Svårighetsgrad på resan (1-5): 3-4

3 Medelgod kondition. Denna resa passar dig mellan normal till god kondition. Här behöver man kunna gå flera kilometer i något kuperad terräng med höjdskillnad utan att det egentligen är en vandringsresa.

4 God kondition. På denna vandringsresa behöver du kunna gå upp till ca 15 km i kuperad terräng, oftast flera dagar i rad. God kondition krävs samt viss vandringsvana är att föredra.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: Norwegian, SAS, Lufthansa, Austrian Airlines

Stockholm 13.50 - 19.00 Larnaca

Larnaca 17.25 - 19.45 Wien 20.25 - 22.35 Stockholm

Ingår i priset

 • Flyg i ekonomiklass tur och retur enligt reseinformationen inkl. alla skatter och avgifter.
 • Transfer tur/retur från flygplatsen till hotellet.
 • Engelsktalande guide/reseledare med under alla aktivitetsdagar.
 • Boende 7 nätter på hotell inkl. frukost.
 • 2 middagar på lokal restaurang inkl. 2 glas vin/öl eller soft drink.
 • 1 lunch i Omodos.
 • 4 picknick-luncher (lättare luncher) på vandringarna.
 • Transporter till vandringarna/utflykterna med buss.

Ingår ej i priset

 • Måltider som ej nämns i programmet.
 • Drycker.
 • Dricks.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.
 • Eventuell turistskatt (City-tax) som är på 1-4 euro/natt och betalas på hotellet.

Vaccinationsbevis - Covid-19

För att delta på denna resa krävs det att du är fullvaccinerad mot Covid-19 och har ett vaccinationsbevis som du enkelt laddar hem från www.covidbevis.se

Läs mer om inresereglerna till Cypern här.

Hotell

Vi bor på fina Poseidonia Beach Hotel i Limassol. Alla rum har balkong. Twin rummen har "inland view" och på enkelrummen kan man välja mellan "inland view" eller sea view":
Hotellet ligger precis vid stranden i Limassolbukten, ca 8 km från gamla stan i Cyperns näst största stad Limassol. På hotellet finns pool, bar och restaurang. I närheten av hotellet finns restauranger och affärer. Det finns även bussförbindelse in till gamla stan i Limassol, bussturen tar ca 30 minuter. För den som gillar promenader så finns en fin strandpromenad som går hela vägen in till Limassol (ca 8 km).

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 18 990 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön
 • 20 800 kr om du vill bo i eget rum "inland view"
 • 21 800 kr om du vill bo i eget rum "sea view"

Avreseorter

 • Stockholm

Resans tema

 • Vandring

Snabbinformation

 • Avresa: 2022-10-15
 • Hemkomst: 2022-10-22
 • Resans längd: 8 dagar
 • Antal deltagare: 10 - 22

Kortfakta om landet vi besöker

Cypern

 • Kontinent: Europa
 • Huvudstad: Nicosia
 • Landsarea: 9 250 km2
 • Antal invånare: ca 1 189 000 st
 • Valutakod: EUR
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Förnamn som i passet

Efternamn som i passet

Epostadress

Läs mer om Covid-19 här

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget Singelresor Norden AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget Singelresor Norden AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Läs mer och boka avbeställningsförsäkring samt reseförsäkring här: Gouda reseförsäkringar

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...