Resan har avgått
flagga: Andorra

Vandringsresa till Andorra i Pyrenéerna

24/8 – 31/8 2019
8 dagar i Andorra med Singelresor

Resebild

Vandra i vackra Pyrenéerna och Andorra med vår mycket populäre svensktalande bergsguide Kim, som även håller i våra aktivitetsresor till Pyrenéerna. Kim är bosatt i franska Pyrenéerna (Pyrenees Orientales) sedan många år. Vandringarna går genom djupa dalar och över höga pass, genom barrskogar och förbi sjöar. Vi äter våra medhavda picknickar i naturen och bor på hotell med halvpension, med andra ord är detta en resa där det mesta ingår.

Program dag för dag

 • Lördag 24/8

  Dag 1 Avresa - Ankomst till Barcelona

  Ankomst till Barcelona. Transfer till Hôtel Bruxelles i Soldeu, Andorra.

  Vi tar ett snabbt stopp längs vägen där det finns möjlighet att köpa en enkel lunch.

  Väl framme i Soldeu så blir det genomgång av programmet innan middag på hotellet. Trerätters med vin & kaffe.

  Vi bor på Hôtel Bruxelles eller liknande.

  Middag ingår.
 • Söndag 25/8

  Dag 2 Ordino-Arcalis - Pic de Tristaina

  Vandringarna och ordningen på dem är exempel och kan komma att ändras av guiden beroende på bland annat väder. 

  Efter frukost åker vi till skidstationen Ordino-Arcalis (50 min.). Stationen ligger i Andorras nordvästra hörn på 2200 m ö.h. Härifrån vandrar vi upp mot Tristaina-sjöarna som vi har utsikt över i stort sett hela dagen. Om vi är i form tar vi oss upp till Pic de Tristaina (2878 m.) som ligger på gränsen till Frankrike. Här blir det medhavd picknick innan vi börjar vandra tillbaka ner mot Ordino-Arcalis. Vi kommer att följa HRP (Haute Randonnée Pyrénéenne) en bit. HRP är en variant på vandringsleden GR10 som sträcker sig från Atlanten till medelhavet, längs bergskammarna och över alla högre toppar. Väl tillbaka vid stationen finns det tid till förfriskning på ett café innan vi blir körda tillbaka till Soldeu. Middag på hotellet. Trerätters med vin & kaffe. 

  Längd: 10 km.                                      Höjdskillnad: +500 m/-500 m (utan toppen).      Beräknad tid: 5 timmar + pauser.

  Vi bor på Hôtel Bruxelles eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Måndag 26/8

  Dag 3 Grau Roig - Circ dels Pessons

  Efter frukost blir vi körda till skidstationen Grau Roig (10 min.). Vi börjar vandringen genom att följa en liten grusväg upp till ”Refugi dels llacs dels Pessons”, en restaurang som ligger vackert precis vid en bergssjö. Härifrån följer vi en vandringsled som tar oss förbi många vackra sjöar som ligger omgivna av flertalet toppar på över 2800 m. Om dagsformen tillåter kommer vi att bestiga en av dem för att kunna njuta av panoramautsikten över området. Vi äter medhavd picknick i denna fantastiska miljö, innan vi följer en annan stig tillbaka ner mot restaurangen där vi hinner med en förfriskning innan vi går de sista 30 min. ner till parkeringen där vi blir hämtade. Väl tillbaka i Soldeu går vi till ett spa som ligger 200 m. från hotellet för att koppla av med bastu, jacuzzi & bad. Sedan blir det middag på hotellet. Trerätters med vin och kaffe. 

  Längd: 10 km.                                          Höjdskillnad: +500 m/-500 m.                 Beräknad tid: 5 timmar + pauser.

  Vi bor på Hôtel Bruxelles eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Tisdag 27/8

  Dag 4 Sorteny - Port de Siguer - Etang Bleu

  Efter frukost blir vi körda till naturreservatet Sorteny (40 min.). Vi börjar vandra genom en dal i nordlig riktning, upp till passet Port de Siguer (2434 m.). Härifrån fortsätter vi in i Frankrike mot sjön Etang Bleu. Sjöns klarblå färg bryter vackert av mot de dramatiska bergen som omger den. Vi äter picknick vid sjön innan vi följer samma stig tillbaka mot passet och vidare ner till Sorteny. Är vi i form kör vi en variant på vägen ner. Väl tillbaka vid reservatets parkering blir vi körda tillbaka till hotellet, där det blir vila innan trerätters middag. 

  Längd: 12 km.                                          Höjdskillnad: +700 m/-700 m.                              Beräknad tid: 6 timmar + pauser.

  Vi bor på Hôtel Bruxelles eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Onsdag 28/8

  Dag 5 Vilodag - Middag på restaurang

  Efter frukost på hotellet väntar en vilodag då var och en ägnar sig åt valfri aktivitet. Det går t.ex att ta bussen till Andorra la Vieille för lite shopping eller lunch, eller bara strosa runt på egen hand. Vi träffas sedan på vårt hotell kl. 18.30 för gemensam transport till kvällens restaurang där vi tillsammans äter middag. Vi blir sedan körda tillbaka till hotellet för att ladda inför morgondagen med en god natts sömn.

  Vi bor på Hôtel Bruxelles eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Torsdag 29/8

  Dag 6 Col dels Isards - Treriksröset

  Efter frukost, transport till Pas de la Case (15 min.). Härifrån vandrar vi först förbi några skidpister och sedan vidare längs en vacker stig upp till Col dels Isards, ett pass på 2654 m. Vacker utsikt innan vi fortsätter ner mot Portella Blanca, treriksröset där Frankrike, Spanien & Andorra möts. Här väljer vi i vilket land vi vill äta picknick. Efter lunch följer vi en smal bergskam upp mot Pic Nègre d’Envalira, 2822 m. Härifrån har vi panoramautsikt över de 3 länderna, innan vi fortsätter ner tillbaka mot Pas de la Case. Vi åker sedan hem till hotellet för lite vila innan det blir middag restaurang "La Cort del Popaire", som ligger i ett av byns riktigt gamla byggnader.

  Mysig atmosfär och fantastisk mat. Trerätters med vin och kaffe. 

  Längd: 12 km.                                        Höjdskillnad: +800 m/-800 m.                              Beräknad tid: 7 timmar + pauser.

  Vi bor på Hôtel Bruxelles eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Fredag 30/8

  Dag 7 Etang Siscarò - Toppar och fotbad

  Efter frukost börjar vi vår vandring direkt från hotellet. Vi börjar med att i nordlig riktning ta oss upp genom en vacker barrskog där den mäktiga bergtallen (Pinus Uncinata) ger oss skydd mot solen. Efter ett tag kommer vi upp till en slakmota (kul ord) som vi följer och som ger oss en vacker utsikt över Incles-dalen och de höga toppar som omger den. Vi viker sedan av mot öster och vandrar över en vacker myrmark som leder oss fram till Siscaro-sjön, som med sin vackra turkosa färg bryter av mot det omgivande landskapet. Om dagsformen tillåter tar vi en avstickare till sjön Font Roges, perfekt för ett fotbad och för dagens picknick. Fortsättningen avgörs av dagsformen, och om vi vill kan vi följa en bergskam som tar oss förbi många höga toppar. Fantastisk utsikt och en av favoritvandringarna i Andorra. Vägen tillbaka ner mot Soldeu är en lång nedförsbacke över blandad terräng med ängar, stigar och skogsvägar. Riktig ”Lilla huset på prärien”-känsla! Tid för lite avkoppling på hotellet innan det blir bildvisning från veckans vandringar. Avslutningsmiddag på hotellet. Vin & kaffe ingår. 

  Längd: 13 km.
  Höjdskillnad: +850 m/-850 m.                 Beräknad tid: 7 timmar + pauser.

  Vi bor på Hôtel Bruxelles eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Lördag 31/8

  Dag 8 Hemresa

  Frukost på hotellet innan transfer till Barcelona och avresa hem.

  Frukost ingår.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Eventuella ändringar i programmet kan förekomma på grund av bl.a väderlek, men då hittar vi tillsammans bra alternativ.

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: Norwegian, Lufthansa. Iberia, Vueling

Stockholm 07.10 - 10.35 Barcelona
Köpenhamn 08.55 - 11.45 Barcelona
Göteborg 06.20 - 08.05 Frankfurt 09.45 - 11.45 Barcelona
Oslo 06.05 - 08.10 Frankfurt 09.45 - 11.45 Barcelona

Barcelona 17.30 - 21.05 Stockholm
Barcelona 16.50 - 19.50 Köpenhamn
Barcelona 15.45 - 17.45 München 19.10 - 21.00 Göteborg
Barcelona 15.45 - 17.45 München 19.20 - 21.30 Oslo

Ingår i resans pris

 • Flyg tur och retur enligt reseinformationen inkl. skatter och avgifter.
 • Svensk bergsguide/reseledare, boende i & specialist på området är med under hela resan.
 • Transfer Barcelona - Andorra.
 • Transport till alla aktiviteter.
 • 7 nätter med på hôtel Bruxelles i Soldeu
 • Frukost alla dagar.
 • Middag alla dagar inkl. vin & kaffe.
 • 5 st ordentliga picknickar + vin, kaffe & thé till vandringarna.
 • Välkomstdrink.
 • 1 st inträden på spa ”le Piolet” i Soldeu med bastu, bad & jacuzzi.
 • En vandringskarta per deltagare.

Ingår ej i priset

 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Eventuell turistskatt som betalas direkt till hotellen.

Guide

Kim Falck, är din svensktalande bergsguide och bosatt i franska Pyrenéerna (Pyrenees Orientales) sedan manga år. Vandringarna är anpassade för alla som är vana vid att röra sig utan att för den delen vara någon atlet. Det ar viktigt att man inte har några problem med knän, rygg eller höfter eftersom vi rör oss i bergstrakter där underlaget är stenigt och det går upp och ner.

Vandringar – förberedelser och utrustning:

Andorra är lite brantare med lite tuffare vandringar, med andra ord en vandringsresa för dig som är en van vandringsresenär.

Vandringarna kräver god kondition och vandringsvana. Du måste kunna gå flera dagar i rad mellan ca 10 till 15 km i varierad terräng. Underlaget och lutningen varierar och det krävs därför vandringsskor/-kängor för vandringarna. En bra vandringskänga är stabil med räfflad sula och går också upp över vristerna vilket också minskar risken för vrickningar. Den styva och stabila sulan gör även att du inte blir lika trött i fötterna, vilket man annars lätt blir efter flera dagars vandring. Med trötta fötter ökar risken för vrickningar. Vandringsstavar rekommenderas (finns i teleskopformat som är lättare att ta med i packningen).

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 15 300 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön - slut
 • 16 950 kr om du vill bo i eget rum - slut

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn
 • Göteborg (+500 kr)
 • Oslo (+500 kr)

Resans tema

 • Vandring
 • Djur & natur
 • Aktivitetresa
 • Svensktalande guide

Snabbinformation

 • Avresa: 2019-08-24
 • Hemkomst: 2019-08-31
 • Resans längd: 8 dagar
 • Antal deltagare: 8 - 12

Kortfakta om landet vi besöker

Andorra

 • Kontinent: Europa
 • Huvudstad: Andorra la Vella
 • Landsarea: 468 km2
 • Antal invånare: ca 84 000 st
 • Valutakod: EUR
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Resan har tyvärr redan avgått!

Men ta en titt på våra kommande resor och se om du hittar något som passar.

Skickar din preliminärbokning...