Resan har avgått
flagga: Andorra flagga: Frankrike

Vandrings- och aktivitetsresa i Pyrenéerna, Frankrike

13/7 – 20/7 2019
8 dagar i Andorra och Frankrike med Singelresor

Resebild

Kim är vår bergsguide och bosatt i franska Pyrenéerna (Pyrenees Orientales) sedan många år. Är du nyfiken på att upptäcka detta fantastiskt vackra område tillsammans med en svensktalande (naja, skånsktalande) guide, så finns en hel del roliga aktiviteter. Allt från lugna promenader till mer fysiskt krävande äventyr. Vandringarna/aktiviteterna är anpassade för alla som är vana vid att röra sig utan att för den delen vara någon atlet. Det är viktigt att man inte har några problem med knän, rygg eller höfter eftersom vi rör oss i bergstrakter där underlaget är stenigt och det går lite upp och ner. 50% vandring/fysisk aktivitet och 50% övrigt. Det här är en resa där du inte behöver ha någon större reskassa då de flesta måltider och drycker ingår!

Program dag för dag

 • Lördag 13/7

  Dag 1 Ankomst

  Transfer från flygplatsen till Hotel La Pradella i Kims hemby Bolquère. Detta är vårt "basläger" under veckan. Installering på rummen innan det är dags för en välkomstdrink och genomgång av veckans program. Vi äter sedan middag på en mysig restaurang. Vin och kaffe ingår.
  Vi bor på Hotel La Pradella.
  Middag ingår.
 • Söndag 14/7

  Dag 2 Les Bouillouses - vackra vyer och glaciärsjöar

  Vi börjar dagen med frukost. Efter frukost åker vi upp till "les Bouillouses", en fördämning som ligger 2000 m ö.h. Fördämningen byggdes 1910, och var en viktig del av projektet "le train jaune", vilket vi kommer prata närmare om. Härifrån tar vi oss upp på en höghöjdsplatå med en rik geologisk historia. Vi vandrar förbi glaciärsjöar, omgivna av höga toppar och har fantastisk utsikt över Cerdagne och bergskammarna som utgör gränsen mot Spanien i syd. I nordväst har vi "le Carlit", Pyrenees Orientales högsta berg med sina 2921 m.
  Vi äter picknick i det fria (var och en bär sin ranson, så en liten ryggsäck behövs).
  Här finns en rik fauna & flora, och gott om bergsget, murmeldjur, gåsgam och örn. Björn och varg håller också till i massivet, men är ovanliga, så sådan tur (otur?) tror jag inte att vi har. 
  Efter vandringen äter vi middag bredvid fördämningen på "Auberge du Carlit", ett mysigt härbärge på 2000 m. höjd. Mätta och belåtna åker vi sedan tillbaka till hotellet för en god natts sömn.
  Längd: 12 - 14 km
  Höjdskillnad: +550m/550m
  Beräknad tid: 6 timmar + pauser
  Vi bor på Hotel La Pradella.
  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Måndag 15/7

  Dag 3 Grottan i Fontrabiouse Roc de Querubi

  Efter frukost blir vi körda till Fontrabiouse (ca. 30 min.) för en guidad tur i en grotta upptäckt så sent som 1958. Grottan erbjuder ett fantastiskt underjordiskt landskap, där alla tänkbara formationer bildats under miljontals år. Efter en timme kommer vi ut i friska luften igen och börjar vår vandring upp till “Roc Querubi”, en klippvägg som dominerar glaciärdalen “la vallee du Galbe”, känd för sin flora och för att en av områdets björnar passerar här då och då.
  Vi äter picknick med utsikt över dalen och med “le Canigou”, katalanernas heliga berg, i öster. Le Canigou ansågs vara Pyreneernas högsta berg fram till sent 1800-tal och det finns en hel del historier om berget (mer eller mindre sanna...). Vi följer sedan glaciär- moränen tillbaka ner till Fontrabiouse där vi blir hämtade och körda till hotellet. Tid för lite avkoppling innan det blir middag (trerätters med vin & kaffe).
  Längd: 8 km. 
  Höjdskillnad: +450 m/450 m.
  Beräknad tid: 4 timmar + pauser.
  Vi bor på Hotel La Pradella.
  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Tisdag 16/7

  Dag 4 Tema Solen - soluppgång från la Calme

  Tidigt på morgonen åker vi upp till Font Romeu för en kort vandring upp till "la Calme" (1 h). Härifran ser vi solen gå upp med en fantastisk utsikt över bergen. Vi äter frukost i det fria innan vi tar oss tillbaka ner genom att följa en annan stig (2 h) med utsikt i alla väderstreck. Vi blir sedan hämtade och körda tillbaka till hotellet där det finns tid till vila innan lunch. Mätta och belåtna promenerar vi sedan till solugnen i Odeillo för att fortsätta på dagens tema. Här blir vi visade runt i denna väldigt imponerande anläggning som stod klar redan 1968. Besöket tar c:a 1h30, innan vi går tillbaka till hotellet.
  Middag på hotellet (trerätters med vin & kaffe).
  Längd: 6 km.
  Höjdskillnad: +300 m/300 m.
  Beräknad tid: 3 timmar + pauser + solugnen.
  Vi bor på Hotel La Pradella.
  Frukost och middag ingår.
 • Onsdag 17/7

  Dag 5 På smugglarstråk till Andorra

  Efter frukost blir vi körda till Col de Puymorens (45 min) där vi börjar vår vandring mot Pas de la Case i Andorra. Vi följer till en början en grusväg västerut över vackra betesmarker där vi kan stöta på får, getter, kor & hästar. De går fritt i denna storslagna natur, och står för dagens pittoreska inslag. Vi fortsätter därefter på en liten vandringsled som sägs vara ett gammalt smugglarstråk. Denna tar oss förbi en gammal järngruva vackert beläget på en bergssluttning. Vi befinner oss nu i furstendömet Andorra, ett av världens minsta länder. Nu är det bara ett lagom utförslut som står mellan oss och Pas de la Case. Vi hjälps åt att hålla utkik efter tullare, men de brukar inte vara något problem när man kommer från detta hållet...
  Väl framme så äter vi lunch på en enkel men väldigt typisk restaurang (trerätters, vin & kaffe ingår) innan var och en får tid att gå runt i detta shoppingens Mecka. Staden som ligger på 2000 m höjd är uppbyggd kring handel (samt skidåkning vintertid) och står i skarp kontrast till den storslagna natur som omger den. Vi blir hämtade vid 18.30 och körda tillbaka till hotellet där middag väntar.
  Längd: 8 km. 
  Höjdskillnad: +350m/150m.
  Beräknad tid vandring: 3 timmar + pauser.
  Vi bor på Hotel La Pradella.
  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Torsdag 18/7

  Dag 6 Spanien - Guils de Cerdanya 

  Idag står Spanien på programmet. Vi blir körda till Guils de Cerdanya (35 min) efter frukost. Här påbörjar vi vandringen i en skidstation för längdåkning som ligger på 2000 m höjd. Vi tar oss över vackra grässluttningar med garanterad Lilla-huset-på-prärien-känsla. I söder har vi en fantastisk utsikt över kalkstensmassivet Sierra del Cadi. På dess lodräta, 1000 m höga bergväggar häckar de flesta av områdets alla gåsgamar. Vi fortsätter vidare upp mot "l'Estany de Malniu", den fördömda sjön, som enligt legenden förr var tillhåll för häxor. Vår picknick äter vi på säkert avstånd! Vägen ner följer vi en annan stig som tar oss genom en vacker skog där marken är täckt av vildrhododendron. Vi blir hämtade vid 17.30 och körda tillbaka till hotellet där god middag väntar.
  Längd: 11 km.  
  Höjdskillnad: +500 m/500 m.
  Beräknad tid: 5 timmar + pauser.
  Vi bor på Hotel La Pradella.
  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Fredag 19/7

  Dag 7 Orientering, slackline och bad i heta källor

  Frukost på hotellet innan vi kör till sjön Ticou (15 min.) där det blir orienteringstävling. Efter genomgång av kartläsningens grunder bär det av i lag om två för att försöka hitta de utplacerade kontrollerna. På kors och tvärs i ett vackert skogsområde gäller det att vara först i mål, och det hjälper inte alltid att springa fortast, vägval är nog så viktigt! Efter att alla kommit tillbaka (förhoppningsvis) så finns det möjlighet att pröva på Slackline, en rolig aktivitet för alla åldrar som kräver både koncentration och balans. Vi äter sedan lunch på restaurang "Cal Valbour" i byn Bolquere (3-rätters med vin & kaffe) innan vi blir körda till de heta källorna i Llo (20 min.) där det finns bad, jacuzzi, bastu & ångbastu. På kvällen blir det avslutningsmiddag på hotellet följt av lite bildvisning och en liten sängfösare.
  Orientering + Slackline: c:a 3 timmar
  Vi bor på Hotel La Pradella.
  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Lördag 20/7

  Dag 8 Hemresa

  Frukost på hotellet innan det är dags för ett tårdrypande farväl med löfte om att snart ses igen.
  Transfer till flygplatsen i Barcelona för hemresan.
  Frukost ingår.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Eventuella ändringar i programmet kan förekomma på grund av bl.a väderlek, men då hittar vi tillsammans bra alternativ.

Preliminära flygtider (flygbolag och flygtider kan komma att ändras)

Flygbolag: Norwegian, Lufthansa

Stockholm 07.10 - 10.35 Barcelona
Köpenhamn
Göteborg 06.10 - 08.25 Paris 09.40 - 11.25 Barcelona

Barcelona 17.30 - 21.05 Stockholm
Barcelona 17.55 - 20.55 Köpenhamn
Barcelona 17.15 - 19.35 Amsterdam 21.15 - 22.45 Göteborg

Oslo på förfrågan

Ingår i priset

 • Flyg tur och retur enligt reseinformationen inkl. skatter och avgifter
 • Svensk guide/reseledare med under hela resan, och hans medhjälpare, specialister på området.
 • Hotel La Pradella i 7 nätter
 • Välkomstdrink
 • 6 frukostbuffé
 • 1 frukost på la Calme
 • 1 lunch i Andorra (vin & kaffe ingår)
 • 1 lunch på Cal Valbour (vin & kaffe ingår)
 • 3 picknick till vandringarna med dryck
 • 6 middagar (vin & kaffe ingår)
 • 1 Middag på Aubèrge du Carlit med dryck
 • Guidad tur i grottan & solugnen
 • Orientering , Slackline & inträde till baden i Llo
 • Kaffe & té under vandringarna
 • Transfer till & från flygplatsen och transport till alla aktiviteter
 • Alla skatter

Ingår ej i priset

 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Eventuell turistskatt (City-tax) som är på 1-4 euro/natt och betalas på hotellet.

Svårighetsgrad

SVÅRIGHETSGRAD: 2 av 4
DISTANS VANDRING: Högst 14 km/dag
HÖJDSKILLNAD Max: +550 m / 550 m

Guide

Kim Falck, är din bergsguide och bosatt i franska Pyrenéerna (Pyrenees Orientales) sedan manga år. Är du nyfiken på att upptäcka detta fantastiskt vackra området tillsammans med en svensktalande (naja, skånsktalande) guide, så finns en hel del roliga aktiviteter. Allt från lugna promenader till mer fysiskt krävande äventyr. Vandringarna/aktiviteterna är anpassade för alla som är vana vid att röra sig utan att för den delen vara någon atlet. Det ar viktigt att man inte har några problem med knän, rygg eller höfter eftersom vi rör oss i bergstrakter där underlaget är stenigt och det går lite upp och ner.

Några röster från vandringsresa i Pyrenéerna 4/7 - 11/7 2015
Jag har upplevt en helt fantastisk vecka. Toppen att alla var singlar för alla pratade med alla och det blev inga “gruppbildningar”. Man var en del av gemenskapen och kände sig aldrig utanför. /Eva

Det har varit en fantastisk vecka med ett bra upplägg. Våran guide Kim är helt otroligt bra och fick oss alla att känna oss väl till mods. Han är enormt kunnig på sitt område som guide. En fantastisk kille som Singelresor verkligen ska vårda om.
Gruppen på 28 personer ska ha ett stort plus. Vem man än prata med så var alla så trevliga och vänliga emot varandra.
Till sist så vill jag även kommentera reseorganistionen Singelresor som känns så personliga i era mail och vänliga och tillmötesgående när man kontaktar er. Detta gör att man vill resa med er igen. /Lotta

Vandringar – förberedelser och utrustning:

Vandringarna kräver god kondition och vandringsvana. Du måste kunna gå flera dagar i rad mellan ca 6 till 14 km i varierad terräng. Underlaget och lutningen varierar och det krävs därför vandringsskor/-kängor för vandringarna. En bra vandringskänga är stabil med räfflad sula och går också upp över vristerna vilket också minskar risken för vrickningar. Den styva och stabila sulan gör även att du inte blir lika trött i fötterna, vilket man annars lätt blir efter flera dagars vandring. Med trötta fötter ökar risken för vrickningar. Vandringsstavar rekommenderas (finns i teleskopformat som är lättare att ta med i packningen)

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 16 550 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön - slut
 • 18 550 kr om du vill bo i eget rum - slut

Avreseorter

 • Stockholm (+1 000 kr) - slut
 • Köpenhamn (+1 200 kr) - slut
 • Göteborg (+900 kr) - slut

Resans tema

 • Vandring
 • Djur & natur
 • Aktivitetresa
 • Svensktalande guide

Snabbinformation

 • Avresa: 2019-07-13
 • Hemkomst: 2019-07-20
 • Resans längd: 8 dagar
 • Antal deltagare: 15 - 21

Kortfakta om länderna vi besöker

Andorra

 • Kontinent: Europa
 • Huvudstad: Andorra la Vella
 • Landsarea: 468 km2
 • Antal invånare: ca 84 000 st
 • Valutakod: EUR

Frankrike

 • Kontinent: Europa
 • Huvudstad: Paris
 • Landsarea: 547 030 km2
 • Antal invånare: ca 64 768 000 st
 • Valutakod: EUR
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Resan har tyvärr redan avgått!

Men ta en titt på våra kommande resor och se om du hittar något som passar.

Skickar din bokning...