flagga: Oman

Magiska Oman

11/11 – 20/11 2023
10 dagar i Oman med Singelresor

Resebild
Oman är som hämtat ur sagan Tusen och en natt. Med sin flertusenåriga historia, gröna dalar och dramatiska landskap har detta exotiska land mycket att erbjuda. När vi lämnar huvudstaden kommer vi att ta oss fram med 4-hjulsdrivna bilar för att komma närmare det genuina Oman med dess höga berg, djupa dalar, ökenlandskap och oaser. Vi kommer att få se praktfulla palats, klarblåa hav och vita stränder. En natt kommer vi att bo i en ökencamp och skåda solnedgången gå ner i fjärran.

Program dag för dag

 • Lördag 11/11

  Dag 1 Avresa

  Avresa med mellanlandning innan resan fortsätter.
 • Söndag 12/11

  Dag 2 Ankomst till Oman och Muskat

  Idag landar vi i Omans huvudstad Muskat. Vi åker direkt till vårt hotell.

  På eftermiddagen gör vi en halvdagstur där vi upptäcker huvudstaden Muskat. Vi börjar med de äldre delarna av staden och gör fotostopp vid Al Alam palatset och fortsätter därefter Mutrah Souq där allehanda souvenirer säljs. Vi fortsätter till det kungliga operahuset innan vi intar en välbehövlig välkomstmiddag på en restaurang, som liknar en borg, där vi får en försmak av Omans smaker och kryddor. 

  Vi bor på Ramada Encore by Wyndham Al-Ghubra eller liknande.

  Middag ingår.
 • Måndag 13/11

  Dag 3 Stora Moskén och kustvägen till Ras Al Hadd

  Dagen börjar med ett besök till den majestätiska Sultan Qaboos Grand Mosque som är ett vackert landmärke i Muskat och som på ett bra sätt visar den islamiska arkitekturen. Här behöver både män och kvinnor följa den klädkod som gäller vid besök till heliga byggnader.
  Efter detta fortsätter vi söderut längst med kusten till området Sur som är gammal huvudort för båtbyggare i området och vi får här se hur tillverkningen av traditionella båtar, så kallade Dhows, går till. På vägen kommer vi att få se naturfenomenet Bima sinkhole och dalen Wadi Tiwi.

  Incheckning på vårt kustnära hotell för de kommande två nätterna. 

  Färdsträcka: 260 km, ca 3,5 timmar

  Vi bor på Turtle Beach Resort eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Tisdag 14/11

  Dag 4 Ledig dag att njuta av strand, sol och bad

  Idag har vi en ledig dag att njuta av sol och bad på stranden eller vid poolen. 

  Vi bor på Turtle Beach Resort eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Onsdag 15/11

  Dag 5 Wadi Bani Khalid - Wahiba Sands

  Efter en ledig dag är det nu dags att fortsätta äventyret. Efter frukost styr vi kompassen in mot landet och vårt första stopp blir Wadi Bani Khalid. Detta är en känd Wadi (oas, dal, ibland uttorkad floddal) med klart blått vatten, som man når efter en kortare promenad. För den som vill går det att bada här men man behöver då ha mer täckande kläder ovanpå dina badkläder, tex t-shirt och shorts (gäller både män och kvinnor).

  Efter lunch fortsätter vi till Wahiba Sands, som ligger i regionen Al Sharqiya. Här besöker vi en beduinfamilj och får se sanddynerna som reser sig upp till en höjd av 200 meter. Vi fortsätter till vår öken-camp och efter incheckning tar vi oss upp på en stor sanddyna för att njuta av solnedgången och därefter intar vi vår middag på campen.  

  Färdsträcka: 250 km, ca 4 timmar

  Vi bor på Arabian Oryx Camp eller liknande

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Torsdag 16/11

  Dag 6 Al Mudayrib - Birkat Al Mouz - Jebel Akhdar

  Idag lämnar vi ökenområdet och åker till Al Mudayrib, som är en traditionell Omansk by där vi kan se palmträd, det typiska vattensystemet Falaj och de vackra dörrarna som pryder husen. Vi fortsätter till den lilla byn Birkat Al Mouz som ligger som en liten oas bland palmer och de höga bergen. Här finns UNESCO klassade Falaj Al Katmain som är byns vattensystem som slingrar sig kilometervis och i byn kan man se den del som befinner sig ovanför marken. Vi åker uppför bergskedjan Jebal Akhdar som har toppar på 2900 meter över havet. Här uppe (på ca 2000 m.ö.h)  är det svalare vilket är skönt när vi går längst  med vattenkanalerna genom det gamla samhället. 

  Färdsträcka: 200 km, ca 3 timmar

  Vi bor på Sama Al Jabal Al Akhdar hotel eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Fredag 17/11

  Dag 7 Bahla - Jabreen - Misfah - Nizwa

  Efter frukost åker vi till den UNESCO klassade staden Bahla och gör ett fotostopp med panoramautsikt innan vi besöker det kända fortet Jabreen som är byggt på 1600-talet och är ett av Omans absolut finaste fort. 
  Vi fortsätter till regionen Al Hamra och byn Misfah med sina typiska lerhus och odlingsterrasser. Byn ligger vackert belägen på bergssluttningen ca 1000 m.ö.h. inbäddat bland bergen. Efter detta besök fortsätter vi till Nizwa som är en av Omans äldsta städer och det var en gång i tiden landets huvudstad.

  Färdsträcka: 190 km, ca 3 timmar

  Vi bor på Al Diyar hotel eller liknande

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Lördag 18/11

  Dag 8 Nizwa - Muskat

  Dagens första besök blir till den lokala Souqen i Nizwa som är välkänd för sina hansnidade knivar "Khanjars", men här finns även keramik, dekorerade silversmycken och mycket mer. Vi fortsätter efter detta uppför bergen till en höjd av 2000 meter till Wadi Bani Awf som erbjuder vacker utsikt över bergen. Idag äter vi en picknic lunch.
  Vi stannar till vid de varma källorna i Nakhl innan vi fortsätter vidare tillbaka till Muskat. 

  Färdsträcka: 250 km, ca 4,5 timmar

  Vi bor på Ramada Encore by Wyndham Al-Ghubra eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Söndag 19/11

  Dag 9 Båtutflykt med delfinskådning och snorkling

  Idag beger vi oss ut på havet på en båtutflykt för att förhoppningsvis få se delfiner men även snorkla/bada. Resten av dagen är ledig. 

  Sent på kvällen checkar vi ut och åker till flygplatsen för hemresa.

  Vi bor på Ramada Encore by Wyndham Al-Ghubra eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Måndag 20/11

  Dag 10 Hemkomst

  Avresa och hemkomst samma dag.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Svårighetsgrad på resan (1-5): 3

3 Medelgod kondition. Denna resa passar dig mellan normal till god kondition. Här behöver man kunna gå flera kilometer i något kuperad terräng med höjdskillnad utan att det egentligen är en vandringsresa.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: Turkish Airlines, Qatar Airways, Lufthansa, Emirates

Stockholm 18.05 - 23.35 Istanbul 01.20 - 07.10 Muskat
Köpenhamn 18.05 - 23.15 Istanbul 01.20 - 07.10 Muskat
Göteborg 17.55 - 23.15 Istanbul 01.20 - 07.10 Muskat
Oslo 18.15 - 23.55 Istanbul 01.20 - 07.10 Muskat

Muskat 02.10 - 06.55 Istanbul 09.00 - 10.50 Stockholm
Muskat 02.10 - 06.55 Istanbul 09.15 - 10.40 Köpenhamn
Muskat 02.10 - 06.55 Istanbul 09.20 - 11.00 Göteborg
Muskat 02.10 - 06.55 Istanbul 08.45 - 10.50 Oslo

Ingår i priset

 • Flyg i ekonomiklass tur och retur enligt resebeskrivningen inkl. skatter och avgifter.
 • 8 övernattningar på turistklasshotell inkl. frukost
 • 5 luncher (varav 1 picknic lunch).
 • 7 middagar.
 • Engelsktalande guider.
 • Alla transporter med egna bussar (dag 5-8 med 4-hjulsdrivna bussar)
 • Vatten på flaska under resan.
 • Alla aktiviteter enligt program.

Ingår ej i priset

 • Avbeställningsskydd.
 • Reseförsäkring.
 • Måltider som ej ingår i programmet.
 • Drycker och personliga utgifter.
 • Dricks till guide och bussförare,
 • Eventuell turistskatt som betalas direkt till hotellen.

Pass

De flesta länder utanför Europa kräver att passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatumet. Passet ska ha minst 2 tomma/stämpelfria sidor och inte ha några skador. Observera att giltighetstiden för passet även kan gälla för de länder vi mellanlandar i. För aktuella inreseregler, kontakta berörd ambassad eller konsulat.

Covid-19

Läs mer om Covid-19 här.

Visum

För personer med svenskt medborgarskap är visumet i dagsläget kostnadsfritt vid ankomsten till Oman för resor som är max 14 dagar. Läs mer om detta här.

Läs mer om inresereglerna till Oman på Royal Oman Police hemsida här.

Vaccination

För rådgivning gällande vaccination inför din resa hänvisar vi till närmaste vaccinationscentral. Läs gärna vårdguidens/1177 tips inför din resa på Reseråd och vaccinationer.

Information om resan

Oman är ett mycket vackert land där landskapet varierar mellan öken, storstad, höga berg och hav. Landet är muslimskt vilket innebär att ingen alkohol serveras och att man på vissa sevärdheter, som tex moskén, måste anpassa klädseln efter kulturen.
Vi kommer mestadels att transporteras i 4-hjulsdrivna bilar. Vi når då de riktigt genuina och exotiska platserna som du annars hade missat om du åker med de stora turistbussarna.

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 36 900 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön
 • 42 200 kr om du vill bo i eget rum

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn
 • Göteborg
 • Oslo

Resans tema

 • Storstad
 • Kultur
 • Rundresa

Snabbinformation

 • Avresa: 2023-11-11
 • Hemkomst: 2023-11-20
 • Resans längd: 10 dagar

Kortfakta om landet vi besöker

Oman

 • Kontinent: Asien
 • Huvudstad: Muskat
 • Landsarea: 212 460 km2
 • Antal invånare: ca 4 829 000 st
 • Valutakod: OMR
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Inom Europa räcker det med ett förnamn (tilltalsnamn som i passet)

Samtliga efternamn som står i passet behövs alltid uppges

Epostadress

Nationalitet som i passet

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget Singelresor Norden AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget Singelresor Norden AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Läs mer och boka avbeställningsförsäkring samt reseförsäkring här: Gouda reseförsäkringar

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...