Resan har avgått
flagga: Malaysia

Malaysia och Borneos fantastiska natur med några dagar på stranden

18/1 – 2/2 2019
16 dagar i Malaysia med Singelresor

Resebild

Denna 16-dagarsresa till Malaysia börjar på fastlandet i huvudstaden Kuala Lumpur. Resan fortsätter sedan till Borneo där vi får uppleva den djupa regnskogens påtagliga grönska och djurliv. Longbåten tar dig djupt in i regnskogen till Ibanfolkets hemmaplan och dess dolda skatter i form av vattenfall, djurliv och exotiska frukter. Vid Kota Kinabulu avslutar vi resan med några dagars sol och bad.

Program dag för dag

 • Fredag 18/1

  Dag 1 Avresa

  Måltider på flyget
 • Lördag 19/1

  Dag 2 Ankomst - Kuala Lumpur

  Ankomst till Kuala Lumpurs internationella flygplats där vi möts av vår lokala representant för transfer till hotellet (tar cirka 45 minuter). Incheckning på hotellet och resterande del av dagen är fri.

  Vi bor på Melia Kuala Lumpur eller liknande

 • Söndag 20/1

  Dag 3 Kuala Lumpur - stadstur

  Idag får vi se alla Kuala Lumpurs sevärdheter, bland annat det kungliga slottet, Nationalmoskén, Självständighetstorget, China Town och de 452 meter höga Petronas Twin Towers, men även njuta av stadens påtagliga grönska vid Lake Gardens. Efter rundturen återvänder vi till hotellet.
  På kvällen tar vi oss till en lokal restaurang och avslutar dagen med en typisk malaysisk middag.

  Vi bor på Melia Kuala Lumpur eller liknande

  Frukost och middag ingår.
 • Måndag 21/1

  Dag 4 Kuala Lumpur - Kuching

  Efter frukost checkar vi ut och transfer till Kuala Lumpurs internationella flygplats för vår flygresa till Kuching på Borneo.
  Vid ankomst till Kuching möts vi upp av vår lokala representant för transfer till hotellet. Incheckning på hotellet och resterande del av dagen är fri.

  Vi bor på Hilton Kuching Hotel eller liknande

  Frukost ingår.
 • Tisdag 22/1

  Dag 5 Orangutanghem - Stadstur - Flodkryssning

  Ca kl 08.15 åker vi till Semenggoh Wildlife Centre som ligger en kort bilfärd från centrala Kuching. Här får vi bland annat se när orangutangerna blir matade.
  Vi får upptäcka charmiga Kuching som är en flodstad där byggnaderna härstammar från de Vita Rajahs dagar. Här finns gamla kinesiska tempel och färgstarka marknader i nästan varje hörn och inte minst den milslånga strandpromenaden. Butikerna längs Main Bazaar har förmodligen den bästa samlingen av sniderier, hantverk, antikviteter och souvenirer på hela Borneo. Vi stannar för lunch på en lokal restaurang och åker sedan tillbaka till hotellet. Njut sedan av lite ledig tid på eftermiddagen.
  Vid kl 17 möter guiden upp oss i hotellets lobby för en kort promenad till kajen i Kuching där vi går ombord på MV Equatorial för en 1 ½ timme flodkryssning på Sarawak floden. Detta är ett underbart sätt att uppleva Kuching från en annan vinkel och ger dig en känsla av hur transporter till och från staden skedde förr i tiden. Vi hoppas kvällen bjuder på en vacker solnedgång innan kryssningen avslutas och vi går den korta sträckan tillbaka till hotellet.

  Vi bor på Hilton Kuching Hotel eller liknande

  Frukost och lunch ingår.
 • Onsdag 23/1

  Dag 6 Kuching - Bako national park

  Kl 08.30 blir vi hämtade på hotellet och åker ca 35 minuter till Bako Village. Från byn åker vi sedan en 25 minuters båtfärd (beroende på tidvattnet) till nationalparken som ligger på en halvö. Bako är en av de bästa platserna i Sarawak för att se vilda djur i naturlig miljö. De djur som ofta ses i Bako är Näsapor, Silverleafapor, långsvansade makaker, vildsvin, varaner och många fågelarter. Skogstypen varierar från mangrove till kerangas (hed skog), tropisk träskvegetation, bergsvegetation och strandvegetation. Det finns flera stigar att följa inne i parken. Här finns också små vikar och stränder längs kustlinjen.
  Vi åker tillbaka till Kuching på eftermiddagen.
  OBS: Schemat kan variera något beroende på tidvattnet.

  Vi bor på Hilton Kuching Hotel eller liknande

  Frukost och lunch ingår.
 • Torsdag 24/1

  Dag 7 Kuching - Menyang Tais Iban longhouse

  OBS! Resväskan lämnas kvar på hotellet och vi tar endast med oss det mest nödvändiga i våra egna ryggsäckar. 

  Vi lämnar Kuching kl 08.30 och åker till Batang Ai. På vägen dit, som tar ca 4-5 timmar, kör vi genom landsbygden Sarawak. Vi passerar peppar- kakao- och gummiplantage. På vägen gör vi ett par stopp, bland annat på den färgglada lokala marknaden i Serian där det säljs allt som djungeln har att erbjuda i form av ätbara ormbunkar, bambuskott och mer eller mindre ovanliga tropiska frukter. Vi besöker även ett pepparplantage och stannar för att se på de vilda orkidéerna och de köttätande växterna som finns i området. Lunch äter vi på vägen.
  När vi anländer till Batang Ai byter vi till en så kallad longboat och åker ca 40 minuter över sjön och därefter är det 15 minuter till fots genom djungeln till vårt Menyang Tais longhouse.
  På kvällen slappnar vi av på verandan och socialiserar med Ibanfolket, lär om kulturen och dricker lokalt risvin.

  Vi bor på Menyang Tais longhouse (enklare förläggning där enkelrum inte kan garanteras)

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Fredag 25/1

  Dag 8 Menyang Tais Iban - Kuching

  Efter en god natts sömn och frukost tar vi en kort djungelpromenad i närheten av byn eller besöker en av de lokala gårdarna i närheten. Vi går sedan tillbaka till byn och tackar för oss för att sedan fortsätta med longboat till Batang Ai och därefter bussen tillbaka till Kuching och vårt hotell. Lunch äter vi på vägen.

  Vi bor på Hilton Kuching Hotel eller liknande

  Frukost och lunch ingår.
 • Lördag 26/1

  Dag 9 Kuching - Kota Kinabalu

  Idag ska vi fortsätta vår resa till Kota Kinabalu. Utcheckning från hotellet och sedan transfer till flygplatsen för flyg till Kota Kinabalu.
  Framme på flygplats möts vi upp för transfer till hotellet. Incheckning på hotellet och resterande del av dagen är fri.
  På kvällen blir vi hämtade för en kvällstur till Kota Kinabalus strandpromenad som förvandlas till en livlig nattmarknad som domineras av små matstånd där det säljs allt från grillad fisk, stekt ris och nudlar till söta munkar och friterade bananer. Den härliga stämningen späs på av matoset och alla lukter. 

  Vi bor på Hyatt Regency Kinabalu eller Hilton Kota  Kinabalu eller liknande

  Frukost och middag ingår.
 • Söndag 27/1

  Dag 10 Kota Kinabalu - Poring Hot Springs - Kinabalu Park

  Vi hämtas på hotellet ca kl 07.00 för en 3 timmars bilfärd till Poring Hot Spring. På vägen gör vi ett stopp vid Nabalu byn där det säljs frukter och lokalt hantverk. Vid ankomsten till Poring Hot Spring kommer vi gå på gångbroar som hänger 30 meter upp i träden och härifrån har vi stor chans att se något av de vilda djuren som finns här. Vi kan även ta ett dopp i en av de lugnande, varma mineralkällorna som ligger vackert inbäddade i trädgården. Vi fortsätter sedan till världsarvet i Kinabalu Park där det finns många arter av orkidéer, växter, fåglar, insekter och fjärilar, innan vi återvänder till Kota Kinabalu under den sena eftermiddagen.

  Vi bor på Hyatt Regency Kinabalu eller Hilton Kota  Kinabalu eller liknande

  Frukost och lunch ingår.
 • Måndag 28/1

  Dag 11 Kota Kinabalu - Klias Wetlands flodsafari

  Njut av en ledig förmiddag eller utforska staden på egen hand med dina nyfunna resekamrater.
  Upphämtning från hotellet tidigt på eftermiddagen för en utflykt som går genom risfält och oljepalmsplantager. Vår destination är Garama / Klias Wetlands som ligger cirka 25 km söder om Beaufort och är ett vackert område bestående av floder, mangroveskog och palmer. Här lever den unika näsapan som bara finns på Borneo.
  Sent på eftermiddagen, när vår lilla öppna båt driver förbi mangrove, får vi förhoppningsvis se flockar av dessa fantastiska djur som tar sig fram längst kustlinjen innan de slår sig till ro inför kvällen. Det här är ett fantastiskt tillfälle att se dessa djur i det vilda medan skymningen faller. På hemvägen kan vi se de glittrande eldflugorna på de närliggande träden. Vi äter middag, innan vi reser tillbaka till Kota Kinabalu och vårt hotell.

  Vi bor på Hyatt Regency Kinabalu eller Hilton Kota  Kinabalu eller liknande

  Frukost och middag ingår.
 • Tisdag 29/1

  Dag 12 Kota Kinabalu - Mamutik eller Manukan Island

  Vi checkar ut från hotellet och lämnar våra väskor i hotellets bagageförråd.
  Bara 15 minuters båtresa från Kota Kinabalu ligger de vackra korallöarna Tunku Abdul Rahman Park. Här finns vita stränder, klart vatten och korallrev och är därför en perfekt tillflyktsort från staden. Vi blir hämtade på hotellet för en båttur till någon av dessa avlägsna öar för en dags avkoppling och bad. Mask och snorkel finns att låna. 
  Vi njuter av en barbecue lunch innan vi åker tillbaka till Kota Kinabalu på eftermiddagen. Vi hämtar vårt bagage och åker vidare till en beach resort där vi ska tillbringa de kommande dygnen. Incheckning på hotellet och resterande del av dagen är fri.

  Vi bor på Shangri-La’s Rasa Ria Resort eller liknande

  Frukost och lunch ingår.
 • Onsdag 30/1

  Dag 13 Fritid

  Njut av omgivningen, hotellet och anläggningens faciliteter.

  Frukost och middag ingår på hotellet.

  Vi bor på Shangri-La’s Rasa Ria Resort eller liknande

  Frukost och middag ingår.
 • Torsdag 31/1

  Dag 14 Fritid

  Njut av omgivningen, hotellet och anläggningens faciliteter.

  Frukost och middag ingår på hotellet.

  Vi bor på Shangri-La’s Rasa Ria Resort eller liknande

  Frukost och middag ingår.
 • Fredag 1/2

  Dag 15 Kota Kinabalu - Kuala Lumpur - avgång

  Utcheckning och transfer till Kota Kinabalu flygplats för avresa hem via Kuala Lumpur eller Singapore.
  Frukost ingår.
 • Lördag 2/2

  Dag 16 Hemkomst

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: Singapore Airlines, British Airways, Turkish Airlines, KLM, Malaysia Airlines, Qatar, Air Asia,

Stockholm 09.45 - 06.40 Singapore 08.30 - 09.30 Kuala Lumpur
Köpenhamn 15.10 - 16.15 London 18.45 - 15.25 Kuala Lumpur
Göteborg 17.20 - 18.55 Amsterdam 20.50 - 15.50 Kuala Lumpur

Kuala Lumpur 10.00 - 11.45 Kuching
Kuching 12.50 - 14.20 Kota Kinabalu

Kota Kinabalu 19.00 - 21.40 Kuala Lumpur (Göteborg)

Kota Kinabalu 19.30 - 21.50 Singapore 00.05 - 08.15 Stockholm
Kota Kinabalu 19.00 - 21.40 Kuala Lumpur 23.55 - 05.35 London 06.45 - 09.35 Köpenhamn
Kuala Lumpur 23.50 - 05.55 Amsterdam 08.00 - 09.30 Göteborg

Ingår i priset

 • 12 övernattningar på bra hotell med frukost.
 • Flyg inklusive flygskatter tur och retur enligt reseinformationen.
 • Flyg från Kuala Lumpur till Kuching på Borneo - Kota Kinabalu - Kuala Lumpur inkl. alla skatter.
 • Måltider enligt dagsprogram.
 • Alla entréavgifter enligt dagsprogram.
 • Alla båt- och färjeavgifter enligt dagsprogram.
 • Engelsktalande guider under aktivitetsdagarna.
 • Lokala skatter och serviceavgifter.

Ingår ej i priset

 • Avbeställningsskydd.
 • Reseförsäkring.
 • Dricks.
 • Dryck.
 • Måltider som ej nämns i programmet.
 • Eventuell turistskatt som betalas direkt till hotellen.

Pass

De flesta länder utanför Europa kräver att passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatumet. Passet ska ha minst 2 tomma/stämpelfria sidor och inte ha några skador. Observera att giltighetstiden för passet även kan gälla för de länder vi mellanlandar i. För aktuella inreseregler, kontakta berörd ambassad eller konsulat.

Vaccination

För rådgivning gällande vaccination inför din resa hänvisar vi till närmaste vaccinationscentral för rådgivning. Vi rekommenderar att du först läser information om aktuella vaccinationer och tips inför resan på vårdguidens hemsida då de är oberoende och inte har ett vinstsyfte.http://www.1177.se/Tema/Vaccinationer/. Här finns även mycket matnyttiga tips för att undvika sjukdomar och skador på resan.

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 32 900 kr del i dubbelrum - slut
 • 40 400 kr om du vill bo i eget rum - slut

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn
 • Göteborg
 • Oslo

Resans tema

 • Storstad
 • Djur & natur
 • Rundresa
 • Sol & Bad

Snabbinformation

 • Avresa: 2019-01-18
 • Hemkomst: 2019-02-02
 • Resans längd: 16 dagar
 • Antal deltagare: 6 - 18

Kortfakta om landet vi besöker

Malaysia

 • Kontinent: Asien
 • Huvudstad: Kuala Lumpur
 • Landsarea: 329 750 km2
 • Antal invånare: ca 28 275 000 st
 • Valutakod: MYR
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Förnamn som i passet

Efternamn som i passet

Epostadress

Nationalitet som i passet

Eftersom det är mindre än två månader innan avresa kan vi inte garantera priset för del i dubbelrum. Hittar vi ingen rumskamrat till dig blir du debiterad extrakostnaden för ett eget rum enligt våra resevillkor.

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...