Resan fullbokad!
flagga: Jordanien

Jordanien - rundresa med sol och bad vid Röda- och Döda havet

8/11 – 18/11 2021
11 dagar i Jordanien med Singelresor

Resebild
På denna resa till Jordanien besöker vi många historiska och vackra platser. Bland annat går vi i Moses fotspår uppför Mt.Nebo, vi besöker de gamla ökenslotten öster om Amman och den välbevarade ruinstaden Jerash som härstammar från Alexander den stores tid. Naturligtvis besöker vi även den vackra och mytomspunna staden Petra. Vi åker sedan söderut till semestermålet Röda havet och bor även en natt i det magiska ökenlandskapet Wadi Rum. Vi hinner även med att koppla av och bada/flyta runt i det salta och hälsosamma vattnet i Döda havet, vilket är ett måste när man är i Jordanien.

Program dag för dag

 • Måndag 8/11

  Dag 1 Avresa och ankomst till Amman

  Avresa från Skandinavien. Ankomst till Jordanien och Amman. På flygplatsen i Amman möts vi upp för gemensam transport till vårt hotell. 

  Vi bor på Fanar Hotel eller liknande.

 • Tisdag 9/11

  Dag 2 Ajloun - Jerash

  Efter en god natts sömn och frukost börjar vi dagen med att åka till det skogsbeklädda området Ajloun för att utforska slottet Al Rabad, även känt som Ajloun-slottet. Slottet byggdes i slutet av 1100-talet som en försvarsfästning. Vi besöker sedan de välbevarade romerska ruinerna i Jerash som hade sin storhetstid under Alexander den stores tid. Detta var en nöjes- och handelsplats och området runtomkring beboddes då av upp till 20.000 invånare. Tillbaka till vårt hotell i Amman för middag och övernattning.

  Vi bor på Fanar Hotel eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Onsdag 10/11

  Dag 3 Ökenslott

  Idag åker vi öster om Amman för att besöka tre av de mest imponerande Umayyad-slotten/byggnaderna som byggdes under 600-700-talet. Alla tre är i helt olika stil och användningsområde. Det första, Al-Kharaneh vet man inte med säkerhet vad det använts till, men det kan ha använts som en plats för avkoppling för adelsmännen eller som värdshus för resenärer längs med handelsrutterna. Alla tre är imponerande exempel på den tidiga Islamiska arkitekturen.

  Vi bor på Fanar Hotel eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Torsdag 11/11

  Dag 4 Madaba - Mt.Nebo - Dana reservatet

  Efter frukost lämnar vi Amman och kör ca 35km till Madaba och St. George kyrka för att se den äldsta bevarade mosaikkartan av det heliga landet. Madaba är känd för sina mosaiker och färgglada handvävda mattor.
  Vi fortsätter sedan till Mt. Nebo och går i Moses fotspår och beundrar utsikten precis som Moses gjorde för över 2000 år sedan. Om vädret är klart kan man härifrån se både Jerusalem, Jericho och Döda havet.
  Nästa stopp är naturreservatet Dana och den övergivna staden med samma namn. Vi stannar till på en utsiktsplats för att få en överblick över Dana. Därefter går resan vidare till vårt hotell i Petra. 

  Vi bor på Edom Hotel Petra eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Fredag 12/11

  Dag 5 Petra

  Idag besöker vi den mytomspunna staden Petra. Denna "röda stad" är ett arv från Nabatéerna som var ett arabiskt folk som bosatte sig i Jordanien för mer än 2000 år sedan. Petra är med på UNESCOs världsarvslista och är ett av världens 7 nya underverk. 

  Vi bor på Edom Hotel Petra eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Lördag 13/11

  Dag 6 Petra och Wadi Rum

  Idag fortsätter vi till "Little Petra" som tros vara en viloplats för resande längs kryddvägen. Vi når platsen genom att passera en smal klyfta kallad Siq al-Baird. Väl igenom kommer vi att få se gravar, tempel och olika hallar.  
  Därefter fortsätter vi till ökenlandskapet Wadi Rum. Wadi Rum är ett spektakulärt ökenlandskap och flera storfilmer som bland annat Lawrence of Arabia, Star Wars och den nya storfilmen Aladdin har spelats in här.

  När vi kommer framtar vi med oss det nödvändigaste för natten och byter till fyrhjulsdrivna jeepar som tar oss genom det magiska landskapet med slottsliknande berg till vår tältcamp för natten. 
  Beroende på vilken tid vi kommer så gör vi en ökensafari antingen vid ankomsten eller morgonen därpå. Vi kommer då att få se några av de bästa sevärdheterna i Wadi Rum.
  Om tidpunkten och vädret är rätt så har vi chans att uppleva en helt fantastisk solnedgång. Efter en traditionell middag är det dags att beundra den förtrollade stjärnbeströdda himmelen. Vi övernattar mitt i detta landskap.
  I tältcampen behöver alla dela rum med en i gruppen. 

  Vi bor på Desert Rose Camp eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Söndag 14/11

  Dag 7 Wadi Rum - Aqaba (Röda havet)

  Efter en god natts sömn vaknar vi upp till ett landskap som färgas av den uppstigande morgonsolen. Vi tar jeeparna tillbaka till bussen. 
  Vi fortsätter söderut till Aqaba som ligger vid Röda havet. Resten av dagen kan man på egen hand eller tillsammans med sina nyfunna vänner upptäcka caféerna, restaurangerna och affärerna som finns här.

  Vi bor på Alraa´d eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Måndag 15/11

  Dag 8 Röda havet - ledig dag

  Idag har vi ledig tid vid Röda havet för sol och bad. För den som vill finns det möjlighet att köpa aktiviteter såsom dykning, båtutflykt och snorkling. Här är även ett bra tillfälle för att inhandla dina sista souvenirer eller presenter då det vid Döda havet inte finns så mycket shopping.

  Vi bor på Alraa´d eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Tisdag 16/11

  Dag 9 Aqaba - Döda havet

  Utcheckning och vidare färd norrut till Döda havet som är världens största naturliga spa och en unik plats på jorden. Vattnet och leran i Döda havet sägs ha en läkande effekt. Prova på den underliga känsla av att flyta runt i vattnet som en kork. Vattnet innehåller så mycket salt och mineraler, att det nästan är omöjligt att sjunka. En unik upplevelse för såväl kropp som själ. 
  Vid ankomsten till vårt hotell vid Döda havet  tar vi farväl av vår guide och chaufför. 

  Vi bor på Grand East eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Onsdag 17/11

  Dag 10 Döda havet - ledig dag

  Ledig dag att njuta av vattnet i Döda havet. 
  Sent på kvällen/natten checkar vi ut och åker till flygplatsen för hemresa.

  Vi bor på Grand East eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Torsdag 18/11

  Dag 11 Hemresa

  Transfer till flygplatsen för hemresa. Hemkomst samma dag. 

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Svårighetsgrad på resan (1-5): 2

2 Normal kondition. Denna resa passar dig som kan gå några kilometer i lugn takt på relativt plant underlag samt trappor.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygbolag och flygtider kan komma att ändras)

Flygbolag: Lufthansa, SAS

Stockholm 09.05 - 11.25 Frankfurt 14.50 - 20.00 Amman
Köpenhamn 10.00 -11.30 Frankfurt 14.50 - 20.00 Amman
Göteborg 11.55 - 13.35 Frankfurt 14.50 - 20.00 Amman

Amman 02.40 (18/11) - 06.25 Frankfurt 11.10 - 13.15 Stockholm
Amman 02.40 (18/11) - 06.25 Frankfurt 07.55 -09.20 Köpenhamn
Amman 02.40 (18/11) - 06.25 Frankfurt 11.35 - 13.15 Göteborg

Ingår i resan

 • Flyg i ekonomiklass tur och retur enligt reseinformationen inkl. skatter.
 • Transfer tur och retur flygplats - hotell.
 • Boende 10 nätter på hotell varav en natt i tält-camp (på natten i tält-campen delar alla rum med en annan deltagare i gruppen)
 • Frukost alla dagar.
 • Middag alla dagar.
 • Engelsktalande guide/reseledare med under alla aktivitetsdagarna.
 • Inträden och program enligt dagsprogrammet.
 • Busstransporter i egen buss alla dagar.
 • Visum (fås vid ankomst till Amman)

Ingår inte i resans pris

 • Dryck.
 • Luncher.
 • PCR-test med reseintyg (om det krävs).
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring.
 • Dricks till hotell, guider och chaufförer.,
 • Eventuell turistskatt som betalas direkt till hotellen.

Vaccinationsbevis - Covid-19

För att delta på denna resa krävs det att du är fullvaccinerad mot Covid-19 och har ett vaccinationsbevis som du enkelt laddar hem från www.covidbevis.se

Inreseregler Jordanien

För att resa in i Jordanien krävs förutom giltigt pass även att du kan uppvisa ett vaccinationsbevis för Covid-19. Detta kan du som är fullvaccinerad sedan minst 14 dagar ladda hem från www.covidbevis.se. Glöm inte att Covidbeviset bara är giltigt i 3 månader så se till att du har ett giltigt bevis innan avresa.
Jordanien har nu tagit bort kravet på PCR-test för fullvaccinerade resenärer från Sverige. Detta innebär att ni endast behöver uppvisa ett giltigt Covidbevis.
Utöver detta behöver resenärer fylla in en health declaration och locator form innan avresa. Mer information om detta kommer innan avresan. Läs mer här.

Under denna resa behöver man använda munskydd.

Visum

Svenska medborgare behöver Visum till Jordanien. Visumet får man vid ankomsten till flygplatsen i Amman genom vår samarbetspartner som möter upp på flygplatsen. Passet måste vara giltigt i minst 6 månader från beräknad hemkomst. Passet ska ha minst 2 tomma/stämpelfria sidor och inte ha några skador. För aktuella inreseregler, kontakta berörd ambassad eller konsulat.

Vaccination

För rådgivning gällande vaccination inför din resa hänvisar vi till närmaste vaccinationscentral för rådgivning. Vi rekommenderar att du först läser information om aktuella vaccinationer och tips inför resan på vårdguidens hemsida då de är oberoende och inte har ett vinstsyfte. http://www.1177.se/Tema/Vaccinationer/. Här finns även mycket matnyttiga tips för att undvika sjukdomar och skador på resan.

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 19 950 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön - slut
 • 22 650 kr om du vill bo i eget rum - slut

Avreseorter

 • Stockholm (+1 200 kr)
 • Köpenhamn
 • Göteborg (+600 kr)

Resans tema

 • Storstad
 • Kultur
 • Rundresa
 • Sol & Bad

Snabbinformation

 • Avresa: 2021-11-08
 • Hemkomst: 2021-11-18
 • Resans längd: 11 dagar
 • Antal deltagare: 12 - 22

Kortfakta om landet vi besöker

Jordanien

 • Kontinent: Asien
 • Huvudstad: Amman
 • Landsarea: 92 300 km2
 • Antal invånare: ca 6 407 000 st
 • Valutakod: JOD
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Just denna resa är tyvärr fullbokad. Men fyll i formuläret nedan så placeras du på vår reservlista.

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Förnamn som i passet

Efternamn som i passet

Epostadress

Nationalitet som i passet

Eftersom det är mindre än två månader innan avresa kan vi inte garantera priset för del i dubbelrum. Hittar vi ingen rumskamrat till dig blir du debiterad extrakostnaden för ett eget rum enligt våra resevillkor.

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Inom 48 timmar efter din bokning till reservlistan får du ett mail med bekräftelse från oss. Om du har några frågor hör du enklast av dig till oss via mail till: info@singelresor.org.

Skickar din förfrågan...