Få platser kvar!
flagga: Japan

Japan i höstskrud -rundresa med besök i Osaka, Hiroshima, Kyoto, Shirakawago, Fuji och Tokyo

4/11 – 16/11 2023
13 dagar i Japan med Singelresor

Resebild
Följ med på en spännande resa där vi får uppleva Japan i höstskrud med fantastiska färger när träden skiftar i nyanser av rött, orange och gult. Detta är en rundresa där vi får se och uppleva mycket och där det mesta ingår i priset. Resan går över nästan hela den södra delen av Japans huvudö. Vi får med oss kultur, historia, natur, shopping och storstad när vi bland annat besöker Osaka, Hiroshima, Kyoto, Shirakawago, Mt. Fuji och Tokyo. Engelsktalande guide är med under hela resan. På denna resa ingår de flesta måltider.

Program dag för dag

 • Lördag 4/11

  Dag 1 Avresa från Sverige

  Måltider på flyget ingår
 • Söndag 5/11

  Dag 2 Ankomst till Osaka

  Vi möter upp vår guide i ankomsthallen på flygplatsen. Då det är för tidigt att checka in på hotellet så börjar vi med att åka till stadens moderna landmärke Umeda Sky Building, även kallad ”Floating Garden”. Denna byggnad består av två stycken 40-våningsbyggnader som sitter ihop i toppen likt en modern triumfbåge. Vi åker upp och får en bra överblick över Osaka. Därefter transfer till hotellet och gemensam middag på kvällen . 

  Vi bor på Sheraton Miyako Hotel Osaka eller liknande.

  Middag ingår.
 • Måndag 6/11

  Dag 3 Osaka - Kurashiki

  Vi börjar dagen med att åka till slottet "Osaka Castle" från 1500-talet, här kan vi ta fina bilder på parken och slottet (utifrån). Vid den här tiden på året brukar löven på träden ha skiftat till fantastiskt vackert orange-röda och det går att ta fina bilder med slottet i bakgrunden. Därefter lämnar vi Osaka och åker vidare till charmiga Kurashiki för övernattning.

  Vi bor på Kurashiki Kokusai Hotel eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Tisdag 7/11

  Dag 4 Kurashiki - Hiroshima

  Efter frukost tar vi en rundtur i Kurashikis gamla traditionella stadsdel, Kurashiki Bikan. Därefter åker vi vidare till Hiroshima. När vi ankommer till Hiroshima besöker vi fredsparken, fredsmuséet och ruinen "Atomic Bomb Dome". Här går man själv runt och tittar och kan läsa på de informationstavlor som finns. Ett mycket intressant och minnesvärt besök.

  Vi bor på Grand Prince Hiroshima eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Onsdag 8/11

  Dag 5 Hiroshima - Kobe

  Efter frukost åker vi till den berömda ön Miyajima, främst känd för sin stora röda torii-port - helgedomen Itsukushima från 1500-talet. Torii-porten står majestätiskt ute i vattnet och 1996 kom den med på UNESCOs världsarvslista. Ön är också känd för dess vilda men orädda hjortar. Vi fortsätter sedan tillbaka mot Kobe med ett stopp vid Harbor Land. Övernattning i Kobe.

  Vi bor på Kobe Portopia Hotel eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Torsdag 9/11

  Dag 6 Kobe - Kyoto

  Efter frukost åker vi till Kyoto där vi besöker Nishiki Market, Kyotos berömda marknad, även kallad Kyoto’s Kitchen med mer än hundra olika restauranger och affärer. Framme i Kyoto besöker vi sedan det världsarvslistade buddisttemplet Kiyomizu som grundlades på 700-talet men fick sin nuvarande form på 1600-talet. Vi besöker den gyllene paviljongen Kinkakuji från 1397 och avslutar med helgedomen Fushimi Inari Shrine. Här slingrar sig stigar med Torii-portar flera kilometer genom skogarna till de olika helgedomarna i området.

  Vi bor på Miyako Hotel Kyoto Hachijo eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Fredag 10/11

  Dag 7 Kyoto

  Idag besöker vi den vackra Bambuskogen ”Bamboo Groove”. Vi fortsätter till tågstationen för att åka med Arashiyama Romantic Train på en 20 minuter lång naturskön tågresa genom det japanska skogslandskapet. Därefter tar vi oss vidare till Gion, Geishakvarteren i Kyoto. Ledig eftermiddag och middag på egen hand eller tillsammans med dina nya resekamrater.

  Vi bor på Miyako Hotel Kyoto Hachijo eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Lördag 11/11

  Dag 8 Kyoto - Shirakawago - Takayama

  Vi åker vidare norrut in i landet och mot bergigare områden. Vi besöker den traditionella och världsarvslistade byn Shirakawa Go, där det traditionella sättet att bygga hus med vasstak fortfarande hålls vid liv. Vi fortsätter till byn Takayama Sanmachi där vi besöker den gamla lokala regeringsbyggnaden Jinya. 

  Vi bor på Hotel Associa Takayama Resort eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Söndag 12/11

  Dag 9 Takayama - Fuji

  Idag går resan till landets högsta berg, Mt. Fuji som reser sig 3,776 meter över havet. Om vädret tillåter åker vi upp till någon av basstationerna, den högsta stationen (5) ligger på ca 2300 m. Därefter fortsätter vi till den pittoreska byn Oshino Hakkai innan vi åker till vårt hotell. 

  Vi bor på Jiragon No Fuji No Yakata eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Måndag 13/11

  Dag 10 Fuji - Tokyo

  Efter frukost åker vi vidare till Ashi-sjön för att åka på en båttur på den bildsköna sjön med Mt. Fuji majestätiskt i bakgrunden. Vi fortsätter sedan med linbana till upp till Owakudani som på japanska betyder "Den stora kokande dalen", här får vi se hur det kokar i marken.
  Därefter tar vi oss in i Tokyo och besöker Shinjuku, Tokyos kommersiella centrum där även de flesta av Tokyos skyskrapor är belägna. Vi avslutar dagen i den elektronikbutikstäta stadsdelen Akihabara.

  Vi bor på Hotel Metropolitan Tokyo eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Tisdag 14/11

  Dag 11 Tokyo

  Idag blir det en heldag i Tokyo. Vi besöker bland annat Asakusa-templet, som är ett av Tokyos mest besökta tempel och Nakamise-avenyn där vi får uppleva lite av en traditionell shoppinggata i Tokyo. Vi fortsätter till det kända shopping- och underhållningsdistriktet Ginza. Medans lunchen intas kommer vi att kunna se sumo-brottare som kämpar mot varandra.

  Vi bor på Hotel Metropolitan Tokyo eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Onsdag 15/11

  Dag 12 Tokyo ledig dag

  Ledig dag att utforska Tokyo på egen hand eller avklara den sista shoppingen.

  Vi bor på Hotel Metropolitan Tokyo eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Torsdag 16/11

  Dag 13 Hemresa och hemkomst samma dag

  Transfer till flygplatsen för hemresa. Vi kommer hem till Skandinavien samma dag.

  Frukost ingår.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Svårighetsgrad på resan (1-5): 2

2 Normal kondition. Denna resa passar dig som kan gå några kilometer i lugn takt på relativt plant underlag samt trappor.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (Flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: Air China, Lufthansa, Finnair

Stockholm 07.45 - 10.00 München 12.05 - 04.45 Beijing 08.45 - 12.40 Osaka
Köpenhamn 09.00 - 10.40 München 12.05 - 04.45 Beijing 08.45 - 12.40 Osaka

Tokyo 08.30 - 11.40 Beijing 13.45 - 16.25 Köpenhamn 18.10 - 19.25 Stockholm
Tokyo 08.30 - 11.40 Beijing 13.45 - 16.25 Köpenhamn

Ingår i priset

 • Flyg i ekonomiklass tur och retur enligt reseinformationen inklusive skatter.
 • 10 nätters boende på turistklasshotell. (Observera att vi i Japan ej kan garantera rökfria rum)
 • Frukost alla dagar.
 • 9 luncher.
 • 7 middagar.
 • Engelsktalande guide/reseledare med under hela resan.
 • Luftkonditionerad buss.
 • Alla aktiviteter och inträden enligt program.
 • Dricks till guider och chaufförer

Ingår ej i priset

 • Personliga utgifter.
 • Måltider som inte är inkluderat i resan.
 • Drycker.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.
 • Eventuell turistskatt som betalas direkt till hotellen.

Inreseregler Japan

För svenska medborgare behövs inget visum för resor som understiger 90 dagar.
Läs mer här.

Pass

De flesta länder utanför Europa kräver att passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatumet. Passet ska ha minst 2 tomma/stämpelfria sidor och inte ha några skador. Observera att giltighetstiden för passet även kan gälla för de länder vi mellanlandar i. För aktuella inreseregler, kontakta berörd ambassad eller konsulat.

Vaccination

För rådgivning gällande vaccination inför din resa hänvisar vi till närmaste vaccinationscentral. Läs gärna vårdguidens/1177 tips inför din resa på Reseråd och vaccinationer.

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 47 700 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön - 1 plats för en kvinna
 • 53 300 kr om du vill bo i eget rum - flera platser kvar

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn (+1 500 kr) - slut

Resans tema

 • Storstad
 • Kultur
 • Rundresa

Snabbinformation

 • Avresa: 2023-11-04
 • Hemkomst: 2023-11-16
 • Resans längd: 13 dagar
 • Antal deltagare: 6 - 18

Kortfakta om landet vi besöker

Japan

 • Kontinent: Asien
 • Huvudstad: Tokyo
 • Landsarea: 377 835 km2
 • Antal invånare: ca 127 288 000 st
 • Valutakod: JPY
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Inom Europa räcker det med ett förnamn (tilltalsnamn som i passet)

Samtliga efternamn som står i passet behövs alltid uppges

Epostadress

Nationalitet som i passet

Eftersom det är mindre än två månader innan avresa kan vi inte garantera priset för del i dubbelrum. Hittar vi ingen rumskamrat till dig blir du debiterad extrakostnaden för ett eget rum enligt våra resevillkor.

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget Singelresor Norden AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget Singelresor Norden AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Läs mer och boka avbeställningsförsäkring samt reseförsäkring här: Gouda reseförsäkringar

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...