Resan har avgått
flagga: Japan

Japan rundresa med besök i Hiroshima, Kyoto, Shirakawago, Fuji och Tokyo

26/3 – 7/4 2023
13 dagar i Japan med Singelresor

Resebild
Följ med på en spännande resa där vi får uppleva det mesta av Japan och där det mesta ingår i priset. Resan går över nästan hela den södra delen av Japans huvudö. Vi får med oss kultur, historia, natur, shopping och storstad när vi bland annat besöker Osaka, Hiroshima, Kyoto, Shirakawago, Mt. Fuji och Tokyo. Engelsktalande guide är med under hela resan. På denna resa ingår de flesta måltider och vi får lära känna det genuina japanska köket.

Program dag för dag

 • Söndag 26/3

  Dag 1 Avresa från Sverige

  Måltider på flyget ingår
 • Måndag 27/3

  Dag 2 Ankomst till Osaka

  Vi möter upp vår guide i ankomsthallen på flygplatsen och åker sedan direkt till Osaka Castle som vi får möjlighet att beskåda från utsidan. Vi äter en gemensam middag innan vi åker vidare till charmiga Kurashiki för övernattning.

  Vi bor på Kurashiki Kokusai Hotel eller liknande.

  Middag ingår.
 • Tisdag 28/3

  Dag 3 Kurashiki - Hiroshima

  Efter frukost tar vi en rundtur i Kurashikis gamla traditionella stadsdel, Kurashiki Bikan. Därefter åker vi vidare till Hiroshima. När vi ankommer till Hiroshima besöker vi fredsparken, fredsmuséet och ruinen "Atomic Bomb Dome". Här går man själv runt och tittar och kan läsa på de informationstavlor som finns. Ett mycket intressant och minnesvärt besök.

  Vi bor på Grand Prince Hiroshima eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Onsdag 29/3

  Dag 4 Hiroshima - Kobe

  Efter frukost åker vi till den berömda ön Miyajima, främst känd för sin stora röda torii-port - helgedomen Itsukushima från 1500-talet. Torii-porten står majestätiskt ute i vattnet och 1996 kom den med på UNESCOs världsarvslista. Ön är också känd för dess vilda men orädda hjortar. Vi fortsätter sedan tillbaka mot Kobe med ett stopp vid Harbor Land. Övernattning i Kobe.

  Vi bor på Kobe Portopia Hotel eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Torsdag 30/3

  Dag 5 Kobe - Kyoto

  Efter frukost åker vi till Kyoto där vi besöker Nishiki Market, Kyotos berömda marknad, även kallad Kyoto’s Kitchen med mer än hundra olika restauranger och affärer. Framme i Kyoto besöker vi sedan det världsarvslistade buddisttemplet Kiyomizu som grundlades på 700-talet men fick sin nuvarande form på 1600-talet. Nu när vi är i Japan så ska vi även få se på en typisk The-ceremoni innan vi besöker den gyllene paviljongen Kinkakuji från 1397 och avslutar med helgedomen Fushimi Inari Shrine. Här slingrar sig stigar med Torii-portar flera kilometer genom skogarna till de olika helgedomarna i området.

  Vi bor på Miyako Hotel Kyoto Hachijo eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Fredag 31/3

  Dag 6 Kyoto

  Idag besöker vi den vackra Bambuskogen ”Bamboo Groove”. Vi fortsätter till tågstationen för att åka med Arashiyama Romantic Train på en 20 minuter lång naturskön tågresa genom det japanska skogslandskapet. Därefter tar vi oss vidare till Gion, Geishakvarteren i Kyoto. Ledig eftermiddag och middag på egen hand eller tillsammans med dina nya reskamrater.

  Vi bor på Miyako Hotel Kyoto Hachijo eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Lördag 1/4

  Dag 7 Kyoto - Shirakawago - Takayama

  Vi åker vidare norrut in i landet och mot bergigare områden. Vi besöker den traditionella och världsarvslistade byn Shirakawa Go, där det traditionella sättet att bygga hus med vasstak fortfarande hålls vid liv. Vi fortsätter till byn Takayama Sanmachi där vi besöker den gamla lokala regeringsbyggnaden Jinya. 

  Vi bor på Hotel Associa Takayama Resort eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Söndag 2/4

  Dag 8 Takayama - Fuji

  Idag går resan till landets högsta berg, Mt. Fuji som reser sig 3,776 meter över havet. Om vädret tillåter åker vi upp till någon av basstationerna, den högsta stationen (5) ligger på ca 2300 m. Därefter fortsätter vi till den pittoreska byn Oshino Hakkai innan vi åker till vårt hotell. 

  Vi bor på Jiragon No Fuji No Yakata eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Måndag 3/4

  Dag 9 Fuji - Tokyo

  Efter frukost åker vi vidare till Ashi-sjön för att åka på en båttur på den bildsköna sjön med Mt. Fuji majestätiskt i bakgrunden. Vi fortsätter sedan med linbana till upp till Owakudani som på japanska betyder "Den stora kokande dalen", här får vi se hur det kokar i marken.
  Därefter tar vi oss in i Tokyo och besöker Shinjuku, Tokyos kommersiella centrum där även de flesta av Tokyos skyskrapor är belägna. Vi avslutar dagen i den elektronikbutikstäta stadsdelen Akihabara.

  Vi bor på Tokyo Dome Hotel eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Tisdag 4/4

  Dag 10 Tokyo

  Idag blir det en heldag i Tokyo. Vi besöker bland annat Asakusa-templet, som är ett av Tokyos mest besökta tempel och Nakamise-avenyn där vi får uppleva lite av en traditionell shoppinggata i Tokyo. Vi fortsätter till det kända shopping- och underhållningsdistriktet Ginza. Medan lunchen intas kommer vi att kunna se sumo-brottare som kämpar mot varandra.

  Vi bor på Tokyo Dome Hotel eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Onsdag 5/4

  Dag 11 Tokyo ledig dag

  Idag har vi en ledig dag att utforska Tokyo på eller avklara den sista shoppingen.

  Vi bor på Tokyo Dome Hotel eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Torsdag 6/4

  Dag 12 Tokyo

  Idag ska vi besöka Tokyos kända landmärke Tokyo Skytree. Vi åker upp i tornet och får en bra överblick över staden. Vi äter en gemensam lunch innan det är dags att bege oss till flygplatsen för hemresa. Flyget avgår senare på kvällen.  

  Frukost och lunch ingår.
 • Fredag 7/4

  Dag 13 Hemkomst

  Efter mellanlandning i Helsingfors landar vi på hemmaplan igen med bagaget fullt av fina minnen och upplevelser!

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Svårighetsgrad på resan (1-5): 2

2 Normal kondition. Denna resa passar dig som kan gå några kilometer i lugn takt på relativt plant underlag samt trappor.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (Flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: Finnair, British Airways, KLM, Emirates, Japan Airlines

Stockholm 13.30 - 15.30 Helsingfors 17.45 - 12.35 Osaka
Köpenhamn 13.25 - 15.55 Helsingfors 17.45 - 12.35 Osaka
Göteborg 12.30 - 15.25 Helsingfors 17.45 - 12.35 Osaka

Tokyo 21.50 - 04.40 Helsingfors 07.25 - 07.25 Stockholm
Tokyo 21.50 - 04.40 Helsingfors 07.25 - 08.05 Köpenhamn
Tokyo 21.50 - 04.40 Helsingfors 07.30 - 08.30 Göteborg


Ingår i priset

 • Flyg i ekonomiklass tur och retur enligt reseinformationen inklusive skatter.
 • 10 nätters boende på turistklasshotell. (Observera att vi i Japan ej kan garantera rökfria rum)
 • Frukost alla dagar.
 • 9 luncher.
 • 7 middagar.
 • Engelsktalande guide/reseledare med under hela resan.
 • Luftkonditionerad buss.
 • Alla aktiviteter och inträden enligt program.
 • Dricks till guider och chaufförer

Ingår ej i priset

 • Personliga utgifter.
 • Måltider som inte är inkluderat i resan.
 • Drycker.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.
 • Eventuell turistskatt som betalas direkt till hotellen.
 • Eventuella Covidtester

Inreseregler Japan

För svenska medborgare behövs inget visum för resor som understiger 90 dagar. Vaccinpass (med minst 3 sprutor), alternativt intyg om negativt covid-19 test, krävs.
Innan inresa är det bra att fylla i sina uppgifter på "Visit Japan web" och detta göras via följande länk. Tryck här.
Läs mer här.

Pass

De flesta länder utanför Europa kräver att passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatumet. Passet ska ha minst 2 tomma/stämpelfria sidor och inte ha några skador. Observera att giltighetstiden för passet även kan gälla för de länder vi mellanlandar i. För aktuella inreseregler, kontakta berörd ambassad eller konsulat.

Covid-19

Läs mer om Covid-19 här.

Vaccination

För rådgivning gällande vaccination inför din resa hänvisar vi till närmaste vaccinationscentral. Läs gärna vårdguidens/1177 tips inför din resa på Reseråd och vaccinationer.

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 47 700 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön - slut
 • 53 500 kr om du vill bo i eget rum - slut

Avreseorter

 • Stockholm - slut
 • Köpenhamn (+800 kr) - slut
 • Göteborg (+500 kr) - slut
 • Oslo (+800 kr) - slut

Resans tema

 • Storstad
 • Kultur
 • Rundresa

Snabbinformation

 • Avresa: 2023-03-26
 • Hemkomst: 2023-04-07
 • Resans längd: 13 dagar
 • Antal deltagare: 10 - 22

Kortfakta om landet vi besöker

Japan

 • Kontinent: Asien
 • Huvudstad: Tokyo
 • Landsarea: 377 835 km2
 • Antal invånare: ca 127 288 000 st
 • Valutakod: JPY
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Resan har tyvärr redan avgått!

Men ta en titt på våra kommande resor och se om du hittar något som passar.

Skickar din förfrågan...