Resan har avgått
flagga: Israel flagga: Jordanien

Israel och Jordanien - stora rundresan

5/11 – 21/11 2019
17 dagar i Israel och Jordanien med Singelresor

Resebild

Här har du en resa där man får uppleva det bästa av Israel och Jordanien. Det blir en intressant och lärorik mix med besök till bibliska platser så som Jerusalem, Betlehem och Nasaret, båttur på Genesaretsjön och besök till den mytomspunna staden Petra i Jordanien. Vi får bo som en beduin i det vackra ökenlandskapet Wadi Rum innan vi fortsätter till Röda havet. Resan avslutas med avkopplande tid i det salta och hälsosamma Döda havet.

Program dag för dag

 • Tisdag 5/11

  Dag 1 Avresa - Ankomst

  Avresa och ankomst till flygplatsen i Tel-Aviv där vi blir hämtade för transfer till vårt hotell som ligger strax utanför Betlehem

  Vi bor på Vi bor på Golden Park resort eller liknande.

 • Onsdag 6/11

  Dag 2 Jerusalem

  Vi börjar dagen med en panoramautsikt över staden Jerusalem från toppen av Olivberget.
  Därefter besöker vi Gethsemane-trädgården som ligger vid foten av olivberget. Det sägs att Jesus och hans lärljungar bad här kvällen före Jesus korsfästes.
  Efter det ska vi gå en promenad genom Jerusalems gamla delar. Den muromgärdade området i Jerusalem, som fram till slutet av artonhundratalet bildade hela staden, kallas nu gamla stan och kom med på Unescos världsarvslista 1982. Den består av fyra etniska och religiösa sektioner - Han armeniska, kristna, judiska och muslimska kvarteren. På ca. en kvadratkilometer är den gamla staden hem till flera av Jerusalems viktigaste och omtvistade religiösa platser inklusive Västra muren och Tempelberget för judarna, Dome of the Rock.

  Vi bor på Golden Park resort eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Torsdag 7/11

  Dag 3 Betlehem - Ein Karem

  Idag åker vi till Betlehem, där vi bland annat kommer att få se Födelsekyrka. Området har varit bebott sedan 5000 f.Kr. Ändå förblev Betlehem en liten stad i skuggan av mäktiga Jerusalem, och enligt de flesta beräkningar hade den 300 till 1000 invånare vid tidpunkten för händelsen som gav Betlehem sin berömmelse, nämligen Jesu födelse.

  V besöker även Shepherd´s fields som ligger vid staden Beit Sahour. Det var här som en ängel berättade för fåraherdarna att Jesus skulle födas.

  Efter detta kör vi igenom de nya delarna av Jerusalem och åker vidare till Ein Kerem som är en relativt avskild stadsdel i västra Jerusalem som har en småstadskänsla. Den är omgivet av pittoreska kullar med olivträd och cypresser. Därefter fortsätter vi till Church of visitation. 

  Vi bor på Golden Park resort eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Fredag 8/11

  Dag 4 Tel Aviv - Jaffa

  Dagens första utflykt går till Israels näst största stad, Tel Aviv där vi besöker den av UNESCO världsarvsklassade staden "The White City". Den vita staden består av 4000 modernistiska byggnader som uppfördes under 1930-talet av tyska judiska arkitekter som emigrerat från Nazityskland. Efter detta intressanta besök tar vi oss till den forntida hamnstaden Jaffa som ligger strax söder om Tel Aviv och är Tel Avivs äldsta område. Jaffa är mest känt för sina kopplingar till Bibeln i och med profeten Jonah. Vi besöker de gamla delarna av staden och går genom dess gränder. Vi besöker även ST. Peter kyrkan som ligger vackert belägen nära havet. 
  Lite fri tid innan det är dags att åka tillbaka till vårt hotell. 

  Vi bor på Golden Park resort eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Lördag 9/11

  Dag 5 Betlehem -Caesarea - Haifa - Nasaret

  Efter frukost checkar vi ut från hotellet och lämnar därefter Betlehem. Vi åker norrut längs med kustvägen till Caesarea som bland annat är känt för sina romerska utgrävningar.
  Vi fortsätter därefter till Haifa och kan från berget Carmel beskåda den fantastiska utsikten över staden och hamnen. 
  Efter detta åker vi till Nasaret, en av de heligaste städerna i kristendomen. Vi kommer se platsen där ängeln Gabriel berättade för Maria att hon ska föda Jesus. Sedan fortsätter vi till Kana för att besöka platsen för Jesus första mirakel.

  Vi bor på Astoria Hotel eller Bali Hotel eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Söndag 10/11

  Dag 6 Tiberias

  Vi börjar dagen med att besöka Tabgha. Vi kommer idag också att besöka Mount Beatitudes där Jesus gjorde sin bergspredikan och utforska Kapernaum, som var centrum för Jesus verksamhet i Galileen.
  Därefter tar vi en båttur på Galileiska sjön, även kallad Genesarets sjö.

  Vi bor på Astoria Hotel eller Bali Hotel eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Måndag 11/11

  Dag 7 Tiberias - Amman

  Idag lämnar vi Israel och åker över till Jordanien via Sheik Hussein bron. Efter avklarad säkerhetskontroll åker vi till vårt hotell i Amman.

  Vi bor på Fanar Hotel eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Tisdag 12/11

  Dag 8 Ajloun - Jerash

  Efter en god natts sömn och frukost börjar vi dagen med att åka till det skogsbeklädda området Ajloun för att utforska slottet Al Rabad, även känt som Ajloun-slottet. Slottet byggdes i slutet av 1100-talet som en försvarsfästning. Vi besöker sedan de välbevarade romerska ruinerna i Jerash som hade sin storhetstid under Alexander den stores tid. Detta var en nöjes- och handelsplats och området runtomkring beboddes då av upp till 20.000 invånare. Tillbaka till vårt hotell i Amman för middag och övernattning.

  Vi bor på Fanar Hotel eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Onsdag 13/11

  Dag 9 Ökenslott

  Idag åker vi öster om Amman för att besöka tre av de mest imponerande Umayyad-slotten/byggnaderna som byggdes under 600-700-talet. Alla tre är i helt olika stil och användningsområde. Det första, Al-Kharaneh vet man inte med säkerhet vad det använts till, men det kan ha använts som en plats för avkoppling för adelsmännen eller som värdshus för resenärer längs med handelsrutterna. Alla tre är imponerande exempel på den tidiga Islamiska arkitekturen.

  Vi bor på Fanar Hotel eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Torsdag 14/11

  Dag 10 Madaba - Mt.Nebo - Dana reservatet

  Efter frukost lämnar vi Amman och kör ca 35km till Madaba och St. George kyrka för att se den äldsta bevarade mosaikkartan av det heliga landet. Madaba är känd för sina mosaiker och färgglada handvävda mattor.
  Vi fortsätter sedan till Mt. Nebo och går i Moses fotspår och beundrar utsikten precis som Moses gjorde för över 2000 år sedan. Om vädret är klart kan man härifrån se både Jerusalem, Jericho och Döda havet.
  Nästa stopp är naturreservatet Dana och den övergivna staden med samma namn. Vi stannar till på en utsiktsplats för att få en överblick över Dana. Därefter går resan vidare till vårt hotell i Petra. 

  Vi bor på Edom Hotel Petra eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Fredag 15/11

  Dag 11 Petra

  Idag besöker vi den mytomspunna staden Petra. Denna "röda stad" är ett arv från Nabatéerna som var ett arabiskt folk som bosatte sig i Jordanien för mer än 2000 år sedan. Petra är med på UNESCOs världsarvslista och är ett av världens 7 nya underverk. 

  Vi bor på Edom Hotel Petra eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Lördag 16/11

  Dag 12 Petra och Wadi Rum

  Idag fortsätter vi till "Little Petra" som tros vara en viloplats för resande längs kryddvägen. Vi når platsen genom att passera en smal klyfta kallad Siq al-Baird. Väl igenom kommer vi att få se gravar, tempel och olika hallar.  
  Därefter fortsätter vi till ökenlandskapet Wadi Rum. Wadi Rum är ett spektakulärt ökenlandskap och flera storfilmer som bland annat Lawrence of Arabia, Star Wars och den nya storfilmen Aladdin har spelats in här.

  När vi kommer framtar vi med oss det nödvändigaste för natten och byter till fyrhjulsdrivna jeepar som tar oss genom det magiska landskapet med slottsliknande berg till vår tältcamp för natten. 
  Beroende på vilken tid vi kommer så gör vi en ökensafari antingen vid ankomsten eller morgonen därpå. Vi kommer då att få se några av de bästa sevärdheterna i Wadi Rum.
  Om tidpunkten och vädret är rätt så har vi chans att uppleva en helt fantastisk solnedgång. Efter en traditionell beduinmiddag tillagad över öppen lägereld är det dags att beundra den förtrollade stjärnbeströdda himmelen. Vi övernattar mitt i detta landskap.
  I tältcampen behöver alla dela rum med en i gruppen. 

  Vi bor på Desert Rose Camp eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Söndag 17/11

  Dag 13 Wadi Rum - Aqaba (Röda havet)

  Efter en god natts sömn vaknar vi upp till ett landskap som färgas av den uppstigande morgonsolen. Vi tar jeeparna tillbaka till bussen. 
  Vi fortsätter söderut till Aqaba som ligger vid Röda havet. Resten av dagen kan man på egen hand eller tillsammans med sina nyfunna vänner upptäcka caféerna, restaurangerna och affärerna som finns här.

  Vi bor på Alraa´d eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Måndag 18/11

  Dag 14 Röda havet - ledig dag

  Idag har vi ledig tid vid Röda havet för sol och bad. För den som vill finns det möjlighet att köpa aktiviteter såsom dykning, båtutflykt och snorkling. Här är även ett bra tillfälle för att inhandla dina sista souvenirer eller presenter då det vid Döda havet inte finns så mycket shopping.

  Vi bor på Alraa´d eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Tisdag 19/11

  Dag 15 Aqaba - Döda havet

  Utcheckning och vidare färd norrut till Döda havet som är världens största naturliga spa och en unik plats på jorden. Vattnet och leran i Döda havet sägs ha en läkande effekt. Prova på den underliga känsla av att flyta runt i vattnet som en kork. Vattnet innehåller så mycket salt och mineraler, att det nästan är omöjligt att sjunka. En unik upplevelse för såväl kropp som själ. 
  Vid ankomsten till vårt hotell vid Döda havet  tar vi farväl av vår guide och chaufför. 

  Vi bor på Grand East eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Onsdag 20/11

  Dag 16 Döda havet - ledig dag

  Ledig dag att njuta av vattnet i Döda havet. 

  Vi bor på Grand East eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Torsdag 21/11

  Dag 17 Hemresa

  Idag måste vi tyvärr lämna detta vackra och intressanta land. Utcheckning från hotellet och beroende på när flyget går kan vi ha lite ledig tid innan det är dags att åka till flygplatsen. (ca 1 timme) för hemresa.

  Frukost ingår.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: Austrian Airlines

Stockholm 09.35 - 11.50 Wien 13.05 - 17.35 Tel Aviv
Köpenhamn 10.10 - 11.55 Wien 13.05 - 17.35 Tel Aviv

Amman 16.10 - 19.10 Wien 20.35 - 22.55 Stockholm
Amman 16.10 - 19.10 Wien 20.25 - 22.15 Köpenhamn

Ingår i resan:

 • Flyg tur och retur enligt reseinformationen inkl. skatter.
 • Transfer flygplatsen - hotell - flygplatsen.
 • Boende 16 nätter på turistklasshotell inkl. frukost och middag varav en natt i tält-camp.
 • Engelsktalande guider.
 • Transporter i egen buss.
 • Inträden och aktiviteter enligt dagsprogram.

Ingår inte i resans pris

 • Dryck.
 • Måltider som ej nämns i dagsprogrammet.
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkringar.
 • Eventuell visumavgift till Jordanien.
 • Dricks till servicepersonal, guider och chaufförer.
 • Eventuell turistskatt som betalas på hotellen.

Pass

De flesta länder utanför Europa kräver att passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatumet. Passet ska ha minst 2 tomma/stämpelfria sidor och inte ha några skador. Observera att giltighetstiden för passet även kan gälla för de länder vi mellanlandar i. För aktuella inreseregler, kontakta berörd ambassad eller konsulat.

Visum

Inget visum till Israel behövs för svenska medborgare.

Till Jordanien behöver svenska medborgare Visum. Visumet får man vid ankomsten till Jordanien genom vår samarbetspartner som möter upp. Passet måste vara giltigt i minst 6 månader från beräknad hemkomst. Passet ska ha minst 2 tomma/stämpelfria sidor och inte ha några skador. För aktuella inreseregler, kontakta berörd ambassad eller konsulat.

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 4 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 34 500 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön - slut
 • 39 250 kr om du vill bo i eget rum - slut

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn

Resans tema

 • Storstad
 • Kultur
 • Rundresa
 • Sol & Bad

Snabbinformation

 • Avresa: 2019-11-05
 • Hemkomst: 2019-11-21
 • Resans längd: 17 dagar
 • Antal deltagare: 12 - 22

Kortfakta om länderna vi besöker

Israel

 • Kontinent: Asien
 • Landsarea: 20 770 km2
 • Antal invånare: ca 7 354 000 st
 • Valutakod: ILS

Jordanien

 • Kontinent: Asien
 • Huvudstad: Amman
 • Landsarea: 92 300 km2
 • Antal invånare: ca 6 407 000 st
 • Valutakod: JOD
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Resan har tyvärr redan avgått!

Men ta en titt på våra kommande resor och se om du hittar något som passar.

Skickar din bokning...