Nyhet!
Resan har avgått
flagga: Filippinerna

Filippinerna ö-hoppning - bad och snorkelresa över nyår

28/12 2018 – 10/1 2019
14 dagar i Filippinerna med Singelresor

Resebild
Följ med Singelresor på en bad- och snorkelresa till det riktiga Filippinerna med turkost vatten och vacker natur. Detta är en resa för dig som gillar äventyr då vi kommer att åka på flera båt- och snorkelturer för att upptäcka den fantastiska ö- och vattenvärld som Filippinerna erbjuder. Flera av ställena vi besöker är välkända bland backpackers men ännu ej upptäckt av den stora turistmassa, vilket gör det ännu mer exotiskt. Naturligtvis blandar vi upp det med guidade turer där vi i Cebu och Manila får veta mer om landets intressanta historia. God balans och rörlighet krävs då man tar sig i och ur båtarna via en liten stege samt går på båten via en smal ramp utan räcke.

Program dag för dag

 • Fredag 28/12

  Dag 1 Avresa

  Måltider på flyget.
 • Lördag 29/12

  Dag 2 Ankomst i Cebu

  Ankomst till flygplatsen i Cebu. Vi möts i ankomsthallen för vidare transfer till vårt hotel.

  Gemensam middag på hotellet.

  Vi bor på Costabella Tropical Beach hotel eller liknande.

  Middag ingår.
 • Söndag 30/12

  Dag 3 Cebu ö-tur

  Idag ska vi upptäcka Cebus fantastiska övärld när vi stiger ombord på en båt som tar oss ut på det turkosa vattnet. När båten lägger ankare har vi möjlighet att att simma och snorkla och njuta av allt liv i havet innan vi fortsätter till en närbelägen ö för att inta vår lunch. Innan vi åker tillbaka så stannar vi till vid en annan ö för att se hur de lokala fiskarna lever.

  Vi bor på Costabella Tropical Beach hotel eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Måndag 31/12

  Dag 4 Cebu och Mactan

  Idag ska vi upptäcka Cebu och ön Mactan där vi får känna historiens vingslag. Både Mactan och Cebu har haft stor betydelse för Filippinernas historia. Vi besöker bland annat Fort San Pedro, den äldsta triangulära fästningen i landet som byggdes 1565 samt Magellan Cross som uppfördes 1521 av Ferdinand Magellan som var den första europén på Filippinerna. Vi besöker även Lapu-Lapu monumentet och Mactan helgedomen. Vi avslutar dagen med ett besök till den lokala gitarrtillverkaren som är välkänd för sitt fantastiska hantverk och kvalitet i världsklass.

  På kvällen nyårsmiddag på hotellet.

  Vi bor på Costabella Tropical Beach hotel eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Tisdag 1/1

  Dag 5 Puerto Princesa

  Idag checkar vi ut från vårt hotell och åker till flygplatsen för flyg västerut till ön Palawan och Puerto Princesa. Incheckning på hotellet.

  Vi bor på Best Western IVY Wall hotel eller liknande

  Frukost ingår.
 • Onsdag 2/1

  Dag 6 St. Pauls Bay underground river

  Idag blir det en lång och spännande dag som börjar med att vi åker till Sabang som ligger ca 2 timmars bilresa från Puerto Princesa. Härifrån tar vi en motorbåt till St. Pauls Bay och den 3900 hektar stora naturparken av kalksten och marmorklippor som omger viken. Härifrån paddlar vi in med kanoter till den underjordiska flod som finns i grottan och beundrar de kupolformade katedralliknande grottorna som sträcker sig upp till 8 kilometer in i berget. Den underjordiska floden är med på UNESCOs lista över världsarv och blev 2012 framröstad till "New 7 Wonders of Nature". Här finns även stalagmiter som reser sig ur vattnet och tillsammans med de fladdermöss som lever här så bildar de en kuslig atmosfär. Vi avnjuter en lunchpicknick  i Sabang innan vi åker vidare norrut med buss till El Nido, en tur som tar ca 5 timmar. Efter en lång dag checkar vi in på vårt hotell.

  Vi bor på Casa Kalaw eller liknande

  Frukost och lunch ingår.
 • Torsdag 3/1

  Dag 7 El-Nido Ö- och snorkeltur

  Efter en god natts sömn är det dags att snöra på sig badkläderna för en så kallad "island hopping tour" i El-Nidos fantastiska skärgård. Turen vi ska göra är en av de mest populära på El-Nido och vi kommer under dagen att upptäcka vackra laguner, stränder och fina snorkelplatser vid korallreven med alla dess fiskar som lever där. Snorkelutrustning får vi låna på båten. 

  Vi bor på Casa Kalaw eller liknande

  Frukost och lunch ingår.
 • Fredag 4/1

  Dag 8 El-Nido Ö- och snorkeltur

  Idag åker vi ut på ytterligare en ö- och snorkeltur i El-Nidos skärgård. Vi kommer idag att få uppleva vita sandstränder, otroliga snorklingsplatser men även en grotta och en unik sandbank som ligger mitt i vattnet och kallas Snake Island  men även andra spännande platser.

  Vi bor på Casa Kalaw eller liknande

  Frukost och lunch ingår.
 • Lördag 5/1

  Dag 9 El Nido - Coron

  Idag behöver vi gå upp väldigt tidigt och checka ut från hotellet. Vi åker till piren för att ta färjan  norrut till ön Coron. Båtturen tar ca 4-5 timmar. Framme i Coron åker vi till vårt boende för de kommande tre nätterna. 

  Vi bor på Asia Grand View hotel och Sophias Garden Resort eller liknande

  Frukost ingår.
 • Söndag 6/1

  Dag 10 Coron Ö- och snorkeltur

  Nu ska vi få upptäcka nya platser i Filippinerna. Vi kommer på dagens ö- och snorkeltur bland annat få se Kayangan Lake som sägs vara Filippinernas renaste sjö och även Blue Lagoon som är omringad av kalkstensklippor. Vi kommer naturligtvis även snorkla, uppleva vackra stränder och mycket annat.

  Vi bor på Asia Grand View hotel och Sophias Garden Resort eller liknande

  Frukost och lunch ingår.
 • Måndag 7/1

  Dag 11 Coron Ö- och snorkeltur

  Idag åker vi ut på ytterligare en ö- och snorkeltur i Corons skärgård. Vi kommer idag att få uppleva vita sandstränder, otroliga snorklingsplatser och andra spännande platser.

  Vi bor på Asia Grand View hotel och Sophias Garden Resort eller liknande

  Frukost och lunch ingår.
 • Tisdag 8/1

  Dag 12 Manila

  Idag checkar vi ut från hotellet och åker till flygplatsen för vidare flyg till Manila. Framme i Manila åker vi på en kortare sightseeing i staden där vi bland annat kommer att se Rizal Park, uppkallad efter landets nationalhjälte, Dr. Jose Rizal. Efter ett kort stopp, tar vi oss vidare till den muromgärdade staden Intramuros där vi kan se resterna av Spanien conquistadorer. Vi passar även på att besöka Fort Santiago, en gammal spansk fästning vid mynningen av Pasig River, där stora  händelser i filippinsk historia inträffade. Vi kommer även att se 
  San Agustin kyrkan och avslutar vår tur i Makati som är landets finansiella och kommersiella område.

  Gemensam avskedsmiddag.

  Vi bor på St Giles hotel eller liknande

  Frukost och middag ingår.
 • Onsdag 9/1

  Dag 13 Hemresa

  Utcheckning från hotellet och lite ledig tid innan det är dags för transfer till flygplatsen och hemresa.

  Frukost ingår.
 • Torsdag 10/1

  Dag 14 Hemkomst

  Mellanlandning innan flyget fortsätter mot Skandinavien

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: Singapore Airlines

Stockholm 09.45 - 06.40 Singapore 09.45 - 13.45 Cebu (Filippinerna)
Köpenhamn 12.30 - 07.30 Singapore 09.45 - 13.45 Cebu (Filippinerna)

Cebu 14.05 - 15.25 Puerto Princesa
Busuanga (Coron) 11.15 - 12.35 Manila

Manila 19.00 - 22.45 Singapore 00.05 - 08.15 Stockholm
Manila 19.00 - 22.45 Singapore 23.55 - 06.00 Köpenhamn

Ingår i resans pris

 • Flyg tur och retur enligt reseinformationen inkl. skatter och avgifter.
 • Inrikesflyg Cebu - Puerto Princesa inkl. skatter och avgifter.
 • Inrikesflyg Busuanga - Manila inkl. skatter och avgifter.
 • Båtresa El Nido - Coron.
 • 11 nätters boende på turistklasshotell enligt program eller liknande inkl. frukost.
 • Måltider enligt program.
 • Transfer Flygplats - hotel - flygplats.
 • Snorkel- och badturer enl. program.
 • Engelsktalande lokala guider på respektive ort.
 • Svensk - Filippinsktalande färdledare från Singelresor.
 • Aktiviteter enligt program.

Ingår ej i resans pris

 • Dricks till guiderna, chaufförer, mm. Dricks är mycket vanligt på Filippinerna.
 • Mat och dryck som inte ingår i priset.
 • Alla tilläggsaktiviteter utöver det som står i programmet.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.

Pass

De flesta länder utanför Europa kräver att passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatumet. Passet ska ha minst 2 tomma/stämpelfria sidor och inte ha några skador. Observera att giltighetstiden för passet även kan gälla för de länder vi mellanlandar i. För aktuella inreseregler, kontakta berörd ambassad eller konsulat.

Färdledning

Arthur Jeciel som är bosatt i Sverige och jobbar på Singelresor med flygbiljetter. Arthur är född på Filippinerna.

Bad- och snorkelutflykterna

Vi åker ut med båtar liknande den på bilden och stannar till på olika vackra platser. Man badar från båten och tar sig upp på båten via dess stege. OBS! God rörlighet och balans behövs både när man badar från båten men även när man går på båten i hamnen då detta sker via en smal ramp utan räcke. Lunchpicknick intas på någon av stränderna som man simmar till, eller går till genom vattnet från båten. Flytvästar finns på båtarna och går att låna. Snorkelutrustning finns att låna på båten. Badskor är att rekommendera då det ibland är vassa stenar/koraller på botten, simfötter brukar vanligtvis inte finnas.

Väder

Temperaturen på Filippinerna skiljer sig inte så mycket mellan årstiderna. Temperaturen ligger vanligtvis på runt 25 - 30 grader.

Vaccination

Vi får inte lämna några råd gällande vaccinationer utan hänvisar därför till närmaste vaccinationscentral för rådgivning. Vi rekommenderar att du först läser information om aktuella vaccinationer och tips inför resan på vårdguidens hemsida då de är oberoende och inte har ett vinstsyfte. http://www.1177.se/Tema/Vaccinationer/. Här finns även mycket matnyttiga tips för att undvika sjukdomar och skador på resan.

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 33 950 kr del i dubbelrum - slut
 • 40 350 kr om du vill bo i eget rum - slut

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn - slut

Resans tema

 • Storstad
 • Djur & natur
 • Sol & Bad
 • Aktivitetresa

Snabbinformation

 • Avresa: 2018-12-28
 • Hemkomst: 2019-01-10
 • Resans längd: 14 dagar
 • Antal deltagare: 12 - 22

Kortfakta om landet vi besöker

Filippinerna

 • Kontinent: Asien
 • Huvudstad: Manila
 • Landsarea: 300 000 km2
 • Antal invånare: ca 99 900 000 st
 • Valutakod: PHP
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Förnamn som i passet

Efternamn som i passet

Epostadress

Nationalitet som i passet

Eftersom det är mindre än två månader innan avresa kan vi inte garantera del i dubbelrum. Hittar vi ingen rumskamrat till dig blir du debiterad extrakostnaden för ett enkelrum enligt våra resevillkor.

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...