Singelresors specialresa!
flagga: Australien flagga: Dubai flagga: Fiji flagga: Nya Zeeland flagga: Samoa flagga: USA

Jorden runt på 23 dagar

7/3 – 29/3 2020
23 dagar i Dubai, Australien, Fiji, Nya Zeeland, USA och Samoa med Singelresor

Resebild

Nu har du möjlighet att åka med på en resa jorden runt med andra singelresenärer och en färdledare från Singelresor. Vi åker västerut och besöker San Francisco och det berömda Alcatraz innan vi fortsätter till surfarnas ö Hawaii. Efter att ha besökt Pearl Harbour och utforskat ön flyger vi vidare över Stilla havet till paradisöarna Samoa och Fiji där vi varvar intressanta utflykter med sol och bad. Solbrända och sandiga flyger vi vidare till Nya Zeeland och Auckland där vi tillbringar två nätter innan vi fortsätter till världsmetropolen Sydney. Här bekantar vi oss med operahuset under en guidad tur och får även se den vackra naturen utanför Sydney när vi åker till Blue Mountains. Resans sista stopp blir Dubai med ökensafari och höga byggnader. Vi besöker totalt 6 länder i 3 världsdelar.

Program dag för dag

 • Lördag 7/3

  Dag 1 Avresa - ankomst till San Francisco

  Avresa från Skandinavien. När vi landar i San Francisco möts vi upp i ankomsthallen för transfer till hotellet.

  Vi bor på Executive Vintage Court Hotel eller liknande.

 • Söndag 8/3

  Dag 2 San Francisco och Alcatraz

  Vi börjar dagen med en rundtur i San Francisco och får lära oss mer om stadens historia. Vi åker även upp till Twin Peaks och härifrån har vi en otrolig översikt över San Francisco (om vädret tillåter). Vi fortsätter till Golden Gate Park och får en närmare titt på Golden Gate-bron. Vi avslutar nere i Fishermans Wharf. 
  Guiden lämnar oss sedan vid färjan till Alcatraz och resten av eftermiddagen upptäcker vi Alcatraz och får med hjälp av audioguiden uppleva det hårda livet på denna kända fängelseö. Åter till hotellet på egen hand (guiden förklarar enklaste vägen tillbaka till hotellet)

  Vi avslutar kvällen med en gemensam välkomstmiddag.

  Vi bor på Executive Vintage Court Hotel eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Måndag 9/3

  Dag 3 San Francisco

  Dagen är fri och du kan upptäcka San Francisco på egen hand eller med dina nya reskamrater. 

  Vi bor på Executive Vintage Court Hotel eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Tisdag 10/3

  Dag 4 San Francisco - Honolulu

  Idag lämnar vi San Francisco för att flyga till paradisögruppen Hawaii och staden Honolulu. Framme i Honolulu möts vi av vår guide för transfer till hotellet.

  Vi bor på Sheraton Princess Kaiulani Hotel eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Onsdag 11/3

  Dag 5 Honolulu

  Tillsammans med vår guide ska vi idag utforska Honolulu och vi kommer bland annat att se byggnader som Iolani-palatset och State Capitol med sin intressanta arkitektur. Vi fortsätter sedan till den Amerikanska flottbasen Pearl Harbour och besöker där utställningen om attacken som skedde den 7 december 1941. Om det inte blåser för mycket kan vi även åka ut till Arizona Memorial.
  Vi är klara runt lunchtid och resten av dagen är ledig.

  Vi bor på Sheraton Princess Kaiulani Hotel eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Torsdag 12/3

  Dag 6 Honolulu

  Ledig dag. Vi bor väldigt centralt och Waikiki-stranden ligger ett stenkast från hotellet och många butiker och restauranger ligger i närheten. Med andra ord finns ingen risk för tristess. Sol, bad och shopping.

  På kvällen är det dags att åka till flygplatsen för vidare flyg mot Fiji

  Vi bor på Sheraton Princess Kaiulani Hotel eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Fredag 13/3

  Dag 7 Flyg mot Samoa

  Fortsatt flyg till Samoa
 • Lördag 14/3

  Dag 8 Samoa

  Vi landar på Samoa. Efter välkomnande åker vi till vårt hotell och resten av dagen är ledig. 

  Vi bor på Sheraton Samoa Beach Resort eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Söndag 15/3

  Dag 9 Samoa

  Idag ska vi utforska ön Upolu. Vi börjar åka längs den natursköna vägen på öns nordöstra kust där vi bland annat passerar de spektakulära Falefa fallen och över  Le Mafa passet som ger oss en vacker utsikt över den östra och södra kustlinjen. Turen tar oss genom grönskande skogar, Sopoaga vattenfallen, plantagen och traditionella Samoanska byar.
  På vägen stannar vi till för att titta på de berömda To Sua Ocean Trench i Lotofaga byn. Detta är ett stort djupt vattenfyllt hål omgivet av frodig växtlighet. Detta blir som en naturlig bassäng som man når via en lång stege. Här kan de som vill släppas av för bad, och vi blir sedan upplockade lagom till lunch som vi intar på Faofao Beach Fales.
  Faofao stranden är en perfekt plats för bad och snorkling. Lunchen serveras på stranden med chans att slappa i den vackra omgivande naturen.

  Efter detta börjar vår resa tillbaka till hotellet längs den natursköna sydvästkusten. Dagens sista stopp är vid Papapapaiatai vattenfallen, som forsar ner i en vilande vulkanisk krater.
  Vi passerar sedan Bahai templet med fantastiska vyer och fortsätter ner mot Apia och återvänder tillbaka till hotellet.

  Vi bor på Sheraton Samoa Beach Resort eller liknande. 

  Frukost och lunch ingår.
 • Måndag 16/3

  Dag 10 Samoa - ledig dag

  Ledig dag för sol och bad och bara njuta av den fantastiska omgivningen.

  Vi bor på Sheraton Samoa Beach Resort eller liknande. 

  Frukost ingår.
 • Tisdag 17/3

  Dag 11 Samoa - ledig dag

  Ledig dag för sol och bad och bara njuta av den fantastiska omgivningen.

  Vi bor på Sheraton Samoa Beach Resort eller liknande. 

  Frukost ingår.
 • Onsdag 18/3

  Dag 12 Samoa - Fiji

  Idag är det dags att flyga vidare till Fiji. Transfer från hotellet till flygplatsen och flyg till Fiji. Transfer till hotellet.

  Vi bor på Sheraton Samoa Beach Resort eller liknande. 

  Frukost ingår.
 • Torsdag 19/3

  Dag 13 Sigatokodalen

  Det blir idag en spännande och naturskön utflykt i Fijis orörda natur, närmare bestämt genom Sigatokadalen, som även kallas "salladsskålen" på Fiji. 
  Efter en kort promenad genom den Fijianska djungeln når vi utgångspunkten på dagens tur, nämligen Sigatokafloden och den jetbåt som vi ska åka med längs med floden. Det som följer är en riktigt fängslande närbild av den orörda tropiska Fijianska naturen, som endast nås via vattenvägen. Spektakulära klippor och frodiga gröna skogar kommer att visa att det finns mer än bara vita sandstränder på Fiji.

  Den lokala guiden kommer att berätta om hur dessa flodsystem användes av fijianerna för länge sedan och hur dessa vattendrag fortsätter att påverka livet än idag. Vi stannar till vid en by för att se dess hus "Bure" (mboo-ray) samt träffa hövdingen. Här äter vi även en typiskt lokal lunch. Det här är en perfekt chans att se hur en riktig traditionell fijiansk by ser ut och vi får här även uppleva ett traditionellt Meke-uppträdande av dess invånare. Vi tar farväl av byn och återvänder tillbaka med vår jetbåt.

  Vi bor på DoubleTree Resort eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Fredag 20/3

  Dag 14 Utflykt till ön Tivua

  Idag har vi möjlighet att snorkla vid Fijis vackra korallrev och upptäcka undervattensvärlden som finns här. Eller för den som hellre bara vill simma i det blåa havet eller bara relaxa och njuta på dagens båtutflykt.

  Vi utgår från Denarau Marina och kliver här ombord på båten som tar oss ut till ön Tivua. Ön är omgiven av vita sandstränder, och med 500 hektar levande koraller, är Tivua en juvel bland Mamanuca-öarna. Väl framme på ön så har vi tid till aktiviteterna på ön i form av naturvandring, snorkling m.m. Eller så kan man också åka med den glasbottnade båten för att se det rikliga havslivet som finns under ytan. En barbecue lunch inkl. dricka ingår. 
  Denna dagstur är ett utmärkt sätt att se och njuta av skönheten och kulturen på Fiji!

  Vi bor på DoubleTree Resort eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Lördag 21/3

  Dag 15 Fiji - Auckland

  Idag lämnar vi Fiji för att fortsätta vår resa till Nya Zeeland och Auckland.

  Vi bor på Auckland City Hotel eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Söndag 22/3

  Dag 16 Auckland och Waiheke ön

  Efter frukost blir det sightseeing i Auckland. Vi får se och uppleva stadens sevärdheter och lära oss om dess historia.
  Ca kl. 12.30 åker vi med båt till Waiheke ön. Ön är känd för sina berömda viner och vi besöker några av öns vingårdar för att smaka på deras världsberömda viner. Vi kommer att besöka MudbrickThe Goldie Room och Te Whau vingården och smaka på deras viner.
  Tillbaka till hotellet ca. kl18.00.

  På kvällen äter vi en avskedsmiddag i Aucklands kända landmärke, Sky Tower Orbit Restaurant.

  Vi bor på Auckland City Hotel eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Måndag 23/3

  Dag 17 Auckland - Sydney

  Efter frukost checkar vi ut från hotellet och har därefter ledig tid för att därefter flyga vidare till Australien och Sydney. Incheckning på vårt hotell.

  Vi bor på Travelodge Sydney eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Tisdag 24/3

  Dag 18 Sydney stadsrundtur

  Idag blir det sightseeing med buss där vi får se de bästa sevärdheterna i den vackra staden Sydneys. I närheten av operahuset ligger hamnen och här kliver vi ombord på en båt som ska ta oss på en lunchkryssning. Vi kommer att njuta av god mat och vacker utsikt när vi här får möjligheten att se Sydney från vattnet. Det kommer bli bra fototillfällen för fina bilder på operahuset, Sydney Harbour Bridge och Sydneys skyline. Mätta och belåtna går vi till operahuset där vi får en inblick och guidad tur i denna intressanta byggnad.
  Vi är tillbaka på hotellet ca. kl. 17.00.

  Vi bor på Travelodge Sydney eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Onsdag 25/3

  Dag 19 Blue Mountains

  Vi lämnar Sydney kl. 08.30 och kör ca 2 timmar till Katoomba och Blue Mountains som består av vild bush och spektakulära klippformationer. På vägen hit besöker vi Featherdale Wildlife Park. Här kan du på nära håll se Australiens många unika djur.
  Från Katoomba har vi en vacker utsikt över Blue Mountains sandstensformationer, som kallas de tre systrarna, och dess frodiga dal. Vi äter en gemensam lunch i den mysiga staden Leura.
  Vi är tillbaka igen på hotellet ca. 18.30

  Vi bor på Travelodge Sydney eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Torsdag 26/3

  Dag 20 Sydney - ledig dag

  Ledig dag att upptäck Sydney på egen hand eller med dina nya vänner. Den finns många sevärdheter gångavstånd från hotellet, bland annat Darling harbour, Sea Life akvariet eller varför inte gå en tur över Sydney Bridge. Vår färdledare ger gärna tips.

  Vi bor på Travelodge Sydney eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Fredag 27/3

  Dag 21 Sydney - Dubai

  Idag flyger vi vidare till Dubai. På flygplatsen u Dubai blir vi hämtade av vår guide som tar oss till vårt hotell för de två sista nätterna på denna resa. 

  Vi bor på Ramada Jumeirah Hotel Dubai  eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Lördag 28/3

  Dag 22 Dubai

  Idag blir det en spännande sightseeing i Dubai där vi bland annat får se dess gamla stadsdel och Dubaiviken. Vi kommer även att besöka och åka upp i världens högsta byggnad, Burj Khalifa. Härifrån har vi en magnifik utsikt över Dubai.

  På eftermiddagen blir vi hämtade från hotellet för en utflykt ut i öknen som omger Dubai. Vi åker med fyrhjulsdrivna jeepar ut i öknen och avslutar kvällen med en BBQ-middag mitt i öknen innan vi åker tillbaka till vårt hotell för en skön natts sömn.

  Vi bor på Ramada Jumeirah Hotel Dubai  eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Söndag 29/3

  Dag 23 Hemresa och hemkomst

  Hemresa och hemkomst samma dag.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Preliminära flygtider(flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: British Airways, Virgin Atlantic Airways, Hawaiian Airlines , Fiji Airways, Air New Zealand, Emirates.

Stockholm 07.55 - - 09.35 London 13.15 - 16.35 San Francisco
Köpenhamn 07.05 - 08.10 London 13.15 - 16.35 San Francisco
Göteborg 08.25 - 09.40 London 13.15 - 16.35 San Francisco
Oslo 07.25 - 09.05 London 13.15 - 16.35 San Francisco

San Francisco 10.00 - 13.00 Honolulu, Hawaii (10/3)

Honolulu 01.25 (13/3) - 06.15 (14/3) Samoa

Samoa 17.00 - 17.00 Fiji (18/3)

Fiji 12.55 - 17.00 Auckland, Nya Zeeland (21/3)

Auckland 16.25 - 18.00 Sydney (23/3)

Sydney 16.55 (27/3) - 00.30 (28/3) Dubai

Dubai 08.30 - 12.15 Stockholm (29/3)
Dubai 08.20 - 12.20 Köpenhamn (29/3)
Dubai 08.30 - 12.15 Stockholm 13.55 - 14.55 Göteborg (29/3)
Dubai 07.45 - 12.00 Oslo (29/3)

Ingår i priset

 • Alla flyg enligt reseinformationen inkl. skatter och avgifter.
 • Boende på hotell enligt program eller liknande.
 • Frukost alla dagar och måltider enligt program.
 • Engelsktalande guider under utflykterna.
 • Luftkonditionerade bussar.
 • All transfer från och till flygplatserna på resmålen.
 • Alla aktiviteter och inträdesavgifter enl. beskrivning.
 • Svensktalande färdledare med under hela resan.

Ingår ej i priset

 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.
 • Personliga utgifter.
 • Måltider som inte är inkluderade i resan.
 • Dricks.
 • Drycker.
 • ESTA till USA (se nedan).
 • Turistskatt (IVL) 35 NZD per person (ca 220 SEK) på Nya Zeeland.
 • NZeTa (elektroniskt inresetillstånd) 9-12 NZD per person (ca 60 - 80 SEK) till Nya Zeeland.

Intresseanmälan

Är du intresserad av resan men ej redo att boka ännu så skicka gärna in en intresseanmälan till oss på info@singelresor.org så kontaktar vi dig närmare avresan.

Pass

De flesta länder utanför Europa kräver att passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatumet. Passet ska ha minst 2 tomma/stämpelfria sidor och inte ha några skador. Observera att giltighetstiden för passet även kan gälla för de länder vi mellanlandar i. För aktuella inreseregler, kontakta berörd ambassad eller konsulat.

ESTA till USA

Sverige (och övriga nordiska länder) åtnjuter sedan lång tid visumfrihet till USA (undantag finns). För inresa till USA fr.o.m. 12 januari 2009 gäller att man måste anmäla sig via internet minst 72 timmar före avresa. Inresetillståndet gäller sedan för obegränsat antal inresor under två år. Kostnad 14 USD.
Gå till Welcome to ESTA - the Official U.S. Government Web Site klicka vidare på "Svenska" för att fylla i blanketten. Denna anmälan ersätter immigrationsblanketten som man tidigare fått fylla i på flyget. Blankett för tullen erhålles som vanligt på flyget och måste fyllas i inför varje ankomst.

Undantag:
Svenska medborgare som har rest till eller varit i Iran, Irak, Sudan eller Syrien efter den 1 mars 2011 eller har dubbelt medborgarskap i någon av dessa länder måste ansöka om visum via USA:s ambassad eller konsulat. Finns en fortsatt giltig och tidigare beviljad ESTA-ansökan för dessa resenärer, betraktas den som ogiltig och som man alltså måste ansöka om på
nytt. För senaste information om rådande undantag, läs mer på USA:s ambassads hemsida.

Visum till Australien

Alla som reser till Australien behöver visum. Det är dock ganska enkelt att söka visum. Man gör det genom att fylla i ett formulär på nätet (använd ej svenska bokstäver som å ö ä) och man behöver inte skicka in sitt pass eller någon ansökningsblankett.
Visumet kommer levereras med e-post till dig någon dag efter du fyllt i webbformuläret. Du behöver inte klistra in något visum i ditt pass, men ta för säkerhets skull med dig en utskrift på det beviljade visumet. Passpolisen i Australien kommer även kunna se i sina datorer att du har fått beviljat visum.
Ansökan kan du göra på: https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/getting-a-visa/visa-listing/evisitor-651

Visumhanteringen är alltid på engelska, vill man ha hjälp med att ansöka om visum kan man kontakta vår samarbetspartner Visumpartner som kan hjälpa till mot en extra kostnad. Tryck här för att komma till Visumpartner.

Inresetillstånd/Turistskatt Nya Zeeland

Från och med den 1 oktober 2019 behöver resenärer från bl.a. Sverige till Nya Zeeland ett elektronisk inresetillstånd, NZeTA (New Zealand Electronic Travel Authority).
NZeTA kommer att kosta NZD$9-12 per person (ca 60-80 SEK), beroende på om ansökan sker via app eller websida.
I samband med ansökan av NZeTA tas även en turistskatt ut som är på 35 NZD (ca 220 SEK).

Mer information om hur ansökan går till samt ansökningsformuläret finns via denna länk.

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 4 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 90 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 83 500 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön
 • 103 490 kr om du vill bo i eget rum

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn
 • Göteborg (+1 200 kr)
 • Oslo (+800 kr)

Resans tema

 • Storstad
 • Rundresa
 • Sol & Bad

Snabbinformation

 • Avresa: 2020-03-07
 • Hemkomst: 2020-03-29
 • Resans längd: 23 dagar
 • Antal deltagare: 14 - 22

Kortfakta om länderna vi besöker

Australien

 • Kontinent: Oceanien
 • Huvudstad: Canberra
 • Landsarea: 7 686 850 km2
 • Antal invånare: ca 21 516 000 st
 • Valutakod: AUD

Dubai

 • Kontinent: Asien
 • Huvudstad: Abu Dhabi
 • Landsarea: 82 880 km2
 • Antal invånare: ca 4 976 000 st
 • Valutakod: AED

Fiji

 • Kontinent: Oceanien
 • Huvudstad: Suva
 • Landsarea: 18 270 km2
 • Antal invånare: ca 876 000 st
 • Valutakod: FJD

Nya Zeeland

 • Kontinent: Oceanien
 • Huvudstad: Wellington
 • Landsarea: 268 680 km2
 • Antal invånare: ca 4 252 000 st
 • Valutakod: NZD

Samoa

 • Kontinent: Oceanien
 • Huvudstad: Apia
 • Landsarea: 2 944 km2
 • Antal invånare: ca 192 000 st
 • Valutakod: WST

USA

 • Kontinent: Nordamerika
 • Huvudstad: Washington
 • Landsarea: 9 629 091 km2
 • Antal invånare: ca 310 233 000 st
 • Valutakod: USD
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Förnamn som i passet

Efternamn som i passet

Epostadress

Nationalitet som i passet

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...