Resan fullbokad!
flagga: Tanzania

Zanzibar över jul

17/12 – 29/12 2021
13 dagar i Tanzania med Singelresor

Resebild
Följ med Singelresor till exotiska Zanzibar med sina vita stränder, klarblåa hav och vänliga atmosfär. Vi gör utflykter och upptäcker det riktiga Zanzibar och vi snorklar vid en av de bästa snorklingsplatserna på ön. Vi besöker Stone Town och en lokal by, lär oss om växter och kryddor och åker med en traditionell trätrimaran ut på Indiska oceanen. Självklart har vi även tid till sol och bad.

Program dag för dag

 • Fredag 17/12

  Dag 1 Avresa

  Avresa från Skandinavien med mellanlandning innan resan fortsätter till Zanzibar.
 • Lördag 18/12

  Dag 2 Ankomst till Zanzibar

  Ankomst till Zanzibar. På flygplatsen möts vi upp för transfer till Jambiani
  Incheckning på vårt hotell och välkomstdrink. Information om Zanzibar och aktiviteterna.
  Gemensam välkomstmiddag på kvällen.

  Vi bor på Driftwood Beach lodge

  Middag ingår.
 • Söndag 19/12

  Dag 3 Solnedgång och middag i Michamvi

  Efter en skön och avslappnad förmiddag åker vi på eftermiddagen upp till norra spetsen - Michamvi för en promenad längs den långa stranden, kanske en simtur i det lugna vattnet. Innan middagen njuter vi av stillheten och solnedgången över Chwaka Bay.  

  Vi bor på Driftwood Beach lodge

  Frukost och middag ingår.
 • Måndag 20/12

  Dag 4 Ledig tid och middag på Bahari

  Idag njuter vi av livet i Jambiani, kanske en tur i byn, eller bara ta det lugnt på stranden.
  Ca kl 17.30 är vi välkomna hem till vår värd Helen för kall dryck i hennes trädgård. 
  Efter det går vi ca 10 minuter längs stranden norrut och når då Bahari restaurant där vi äter middag medans den varma brisen omger oss. 

  Vi bor på Driftwood Beach lodge

  Frukost och middag ingår.
 • Tisdag 21/12

  Dag 5 Dhow segling, BBQ och snorkeling

  Efter frukost checkar vi ut och åker till Kizimkazi, väl framme ska vi Idag seglar iväg med en traditionell trädhow, såsom man gjort i hundratals år.
  Efter ca 1,5 timme når vi en av Zanzibars bästa snorkelplatser och kastar oss i det ljumma vattnet för att skåda undervattenslivet. På vägen dit finns chans att se delfiner.
  När vi kommit i land på den lilla ön kan vi lata oss medans besättningen lagar till en fisk- och skaldjurs BBQ med allehanda lokala specialiteter och exotisk frukt.
  Om vi har tidvattnet med oss på vägen hem kan vi passera genom mangroveskogen.

  På kvällen äter vi gemensam middag på Karamba.

  Vi bor på Karamba Resort

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Onsdag 22/12

  Dag 6 Sol och bad

  Vi njuter av det fantastiska läget med vy över hav och horisont. Ta ett dopp i havet eller lata dig vid poolen. 

  På kvällen äter vi middag på hotellet.

  Vi bor på Karamba Resort

  Frukost och middag ingår.
 • Torsdag 23/12

  Dag 7 Bybesök i Muugoni

  Området runt Muugoni på södra Zanzibar är frodigt, grönt och fullt med fascinerande mangroveskog. Här bor Rama med sin familj. Rama tar oss med på en bytur där vi får komma nära byborna och se hur de lever sina liv. Efter utflykten i byn bjuder Rama och hans fru in till lunch i deras hem.  

  Vi bor på Karamba Resort

  Frukost och lunch ingår.
 • Fredag 24/12

  Dag 8 Segling i solnedgången

  Ledig tid och framåt eftermiddagen står segling på schemat och vi beger oss än en gång ut på den förbluffande klarblåa Indiska oceanen med Mimi the Dhow. Vi stannar till på vår tur så vi kan bada och dyka från båten för den som törs.

  På kvällen äter vi middag på hotellet.

  Vi bor på Karamba Resort

  Frukost och middag ingår.
 • Lördag 25/12

  Dag 9 Sol och bad

  Vi njuter av det fantastiska läget med vy över hav och horisont. Ta ett dopp i havet eller lata dig vid poolen. För dig som vill vara mer aktiv så finns möjlighet att köpa extra utflykter på hotellet. 

  Vi bor på Karamba Resort

  Frukost ingår.
 • Söndag 26/12

  Dag 10 Sol och bad

  Vi njuter av det fantastiska läget med vy över hav och horisont. Ta ett dopp i havet eller lata dig vid poolen. För dig som vill vara mer aktiv så finns möjlighet att köpa extra utflykter på hotellet.

  Middag på hotellet. 

  Vi bor på Karamba Resort

  Frukost och middag ingår.
 • Måndag 27/12

  Dag 11 Kryddtur och Stone Town

  Idag checkar vi ut från vårt hotell och åker till Stone Town.
  Zanzibar har byggt sin rikedom på kryddhandel, och på vägen till Stone Town besöker en av kryddgårdarna för att se, lukta och smaka på färska kryddor, örter och blommor som du bara sett i burkar. Lunch äter vi på farmen tillagat av deras egna grödor.

  Vi fortsätter sedan till Stone Town och vårt nya boende för incheckning. Sedan har vi lite fri tid att förirra oss i de mystiska gränderna eller bara ta det lugnt vid poolen

  Vi äter middag på Emersons takterrass med 270 graders utsikt i solnedgången. 
  Tillbakalutad  på kuddarna på golvet, medans böneutropen hörs från hela stan, serveras en 3 rätters Swahili influerad middag baserad på säsongens råvaror.  

  Vi bor på Mizingani Seafront hotel eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Tisdag 28/12

  Dag 12 Stone Town och hemresa

  Idag bekantar vi oss närmare med livet i Stone Town och dess speciella historia. Efter utcheckning från hotellet visar vår guide oss de autentiska delarna av staden och hur Zanzibaris lever sina liv här. Passa på och låt guiden visa dig den bästa shoppingen för kryddor och tyger.

  Framåt kvällen är det tyvärr dags att lämna denna härliga ö för att bege oss hemåt. Transfer till flygplatsen och avresa.

  Frukost ingår.
 • Onsdag 29/12

  Dag 13 Hemkomst

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Svårighetsgrad på resan (1-5): 2

2 Normal kondition. Denna resa passar dig som kan gå några kilometer i lugn takt på relativt plant underlag samt trappor.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygbolag och flygtider kan komma att ändras)

Flygbolag: Qatar Airways, SAS

Stockholm 15.30 - 23.40 Doha 02.10 - 08.10 Zanzibar
Köpenhamn 15.35 - 23.55 Doha 02.10 - 08.10 Zanzibar
Göteborg 13.05 - 14.05 Stockholm 15.30 - 23.40 Doha 02.10 - 08.10 Zanzibar

Zanzibar 23.15 - 05.05 Doha 08.05 - 12.50 Stockholm
Zanzibar 23.15 - 05.05 Doha 07.50 - 12.35 Köpenhamn
Zanzibar 23.15 - 05.05 Doha 08.05 - 12.50 Stockholm 14.40 - 15.40 Göteborg

Ingår i resans pris

 • Flyg i ekonomiklass tur och retur enligt reseinformationen inkl. skatter och avgifter.
 • 10 nätters boende enligt program eller liknande inkl. frukost.
 • Måltider enligt program.
 • Engelsktalande lokala guider.
 • Aktiviteter enligt program.

Ingår ej i resans pris

 • Dricks till guiden, chauffören, mm. Dricks är mycket vanligt i Tanzania.
 • Mat och dryck som inte ingår i priset.
 • Visum 50 USD. Får man på plats i Zanzibar
 • Alla tilläggsaktiviteter utöver det som står i programmet.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.
 • PCR-test med reseintyg.

Vaccinationsbevis - Covid-19

För att delta på denna resa krävs det att du är fullvaccinerad mot Covid-19 och har ett vaccinationsbevis som du enkelt laddar hem från www.covidbevis.se

Inreseregler Zanzibar

För att resa in i Zanzibar krävs förutom giltigt pass även ett PCR-test som är max 96 timmar gammalt innan avresa till Zanzibar.
Du behöver även fylla i ett så kallat Traveller´s Surveillance Form innan ankomst. Detta görs via följande länk:
https://healthtravelznz.mohz.go.tz/traveller/#/home

Som medlemmar i Svenska resebyrå- och arrangörsföreningen kan vi i samarbete med Vaccina erbjuda prisvärda PCR-test med digitalt läkarintyg för resa. Läs mer och boka tid här: Vaccina

Pass

De flesta länder utanför Europa kräver att passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatumet. Passet ska ha minst 2 tomma/stämpelfria sidor och inte ha några skador. Observera att giltighetstiden för passet även kan gälla för de länder vi mellanlandar i. För aktuella inreseregler, kontakta berörd ambassad eller konsulat.

Visum

Visum behövs för nordiska medborgare och du kan ansöka om visum när du anländer till flygplatsen på Zanzibar. Visumet kostar ca 50 USD

Färdledning

Svensktalande Helen som är bosatt på Zanzibar tittar till er under er vistelse på Zanzibar. Hennes engelsktalande lokala medarbetare tar hand om er under utflykterna och visar er deras Zanzibar.

Resans upplägg

Denna resa är en blandning av upplevelser och skönt strandliv med sol och bad. Till flera av aktiviteterna och restaurangbesöken går vi till på stränderna. Ibland gör vi utflykter med lokala mindre båtar som lägger till vid stranden, ibland åker vi buss. Vårt huvudsakliga transportsätt är fötterna så bra rörlighet behövs då vi ibland går 1-2 kilometer.

Väder/Tidvatten

Temperaturen på Zanzibar skiljer sig inte så mycket mellan årstiderna. Temperaturen ligger vanligtvis på runt 30 grader och längst kusterna regnar det väldigt lite. Det regn som kommer är i maj och april. I november kan kortare skurar komma, vilket bara kan vara svalkande. Tidvattnet på Zanzibar är relativt stort, speciellt på östkusten. Detta innebär att möjligheten att bada varierar från dag till dag.

Hotell

Hotellen vi använder är alla i afrikansk stil. Alla har toalett och badrum på rummet och är av god standard även om det inte är som hemma. AC saknas ofta men då finns istället takfläkt. Hotellen ligger dessutom nära havet så en skön bris svalkar. Hiss saknas helt men hotellen har vanligtvis inte så många våningar så det brukar inte vara några problem.

Karamba Resort, Kizimkazi
Karamba är ett lite enklare boende men vi har valt det för sitt unika läge vid havet, med solnedgång över horisonten varje kväll. Resorten är inkorporerad i naturen och här kommer både apor och bushbabies på besök.
Med solnedgången över horisonten från terrassen och från poolen är Karamba så nära ett afrikanskt paradis man kan komma. Här bor du i en bungalow med egen terrass. Pool vid havet, en aktiv strand där du kan följa livet på stranden och en trappa rakt ner till Indiska oceanen.Designen på bungalowerna är elegant rustik i en avslappnad afrikansk strandstil.

Mizingani Seafront, Stone Town
Känn historiens vingslag när du vandrar runt i detta f.d. palats som återställdes till sin tidigare ära 2014 - Med sitt perfekta läge vid stenstadspromenaden är detta en utmärkt plats att börja utforska Stone Town.
Poolen på den öppna gården har en 360-graders panoramautsikt över hotellet och är också en mysig plats för kvällsavslappning.

Vaccination

För rådgivning gällande vaccination inför din resa hänvisar vi till närmaste vaccinationscentral. Läs gärna vårdguidens/1177 tips inför din resa på Reseråd och vaccinationer.

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 31 500 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön - slut
 • 34 700 kr om du vill bo i eget rum (5 första bokningarna) - slut
 • 36 300 kr om du vill bo i eget rum - slut

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn
 • Göteborg (+1 000 kr)

Resans tema

 • Kultur
 • Sol & Bad

Snabbinformation

 • Avresa: 2021-12-17
 • Hemkomst: 2021-12-29
 • Resans längd: 13 dagar
 • Antal deltagare: 6 - 12

Kortfakta om landet vi besöker

Tanzania

 • Kontinent: Afrika
 • Huvudstad: Dodoma
 • Landsarea: 945 087 km2
 • Antal invånare: ca 41 893 000 st
 • Valutakod: TZS
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Just denna resa är tyvärr fullbokad. Men fyll i formuläret nedan så placeras du på vår reservlista.

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Förnamn som i passet

Efternamn som i passet

Epostadress

Nationalitet som i passet

Eftersom det är mindre än två månader innan avresa kan vi inte garantera priset för del i dubbelrum. Hittar vi ingen rumskamrat till dig blir du debiterad extrakostnaden för ett eget rum enligt våra resevillkor.

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget Singelresor Norden AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget Singelresor Norden AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Läs mer och boka avbeställningsförsäkring samt reseförsäkring här: Gouda reseförsäkringar

Inom 48 timmar efter din bokning till reservlistan får du ett mail med bekräftelse från oss. Om du har några frågor hör du enklast av dig till oss via mail till: info@singelresor.org.

Skickar din förfrågan...