Resan har avgått
flagga: Tanzania

Zanzibar över jul

16/12 – 28/12 2019
13 dagar i Tanzania med Singelresor

Resebild
Följ med Singelresor till exotiska Zanzibar med sina vita stränder, klarblåa hav och vänliga atmosfär. Vi gör utflykter och upptäcker det riktiga Zanzibar och vi snorklar vid en av de bästa snorklingsplatserna på ön. Vi besöker Stone Town och en lokal by, lär oss om växter och djur i mangroveskogen och åker med en traditionell trätrimaran ut på Indiska oceanen. Självklart har vi även tid till sol och bad.

Program dag för dag

 • Måndag 16/12

  Dag 1 Avresa

  Avresa från Skandinavien med mellanlandning innan resan fortsätter till Zanzibar.
 • Tisdag 17/12

  Dag 2 Ankomst till Zanzibar

  Ankomst till Zanzibar. På flygplatsen möts vi upp för transfer till Kizimkazi. 
  Incheckning på vårt hotell och välkomstdrink. Information om Zanzibar och aktiviteterna.
  Gemensam välkomstmiddag på kvällen.

  Vi bor på Karamba Resort eller liknade.

  Middag ingår.
 • Onsdag 18/12

  Dag 3 Sol och bad

  Vi njuter av det fantastiska läget med vy över hav och horisont. Ta ett dopp i havet eller lata dig vid poolen. 

  Utflykter kan ordnas på plats, likaså dykning (ingår ej i priset) 

  Vi bor på Karamba Resort eller liknade.

  Frukost ingår.
 • Torsdag 19/12

  Dag 4 Pungume sandbank

  Pungume sandbank är en av de mest idylliska platserna på Zanzibar och bara synlig vid tillräcklig lågt vatten. På vägen ut stannar vi till och snorklar vid en av Zanzibars bästa snorkelplatser. Väl på sandbanken njuter vi av havet och utsikten, medans besättningen förbereder en utsökt BBQ på det enklaste men mest lockande sättet som garanterat kommer att imponera. Hummer, kalamari och fisk tillsammans med lokala specialiteter och exotisk frukt står på menyn.

  Efter lunch är det dags för lite vila, läsning, simma eller bara njuta av den fantastiska utsikten innan vi tar oss tillbaka med den traditionella träbåten. Förhoppningsvis är vinden med oss så vi kan segla. 

  Vi bor på Karamba Resort eller liknade.

  Frukost och lunch ingår.
 • Fredag 20/12

  Dag 5 Sol och bad

  Vi njuter av det fantastiska läget med vy över hav och horisont. Ta ett dopp i havet eller lata dig vid poolen. 

  Utflykter kan ordnas på plats, likaså dykning (ingår ej i priset)

  Vi bor på Karamba Resort eller liknade.

  Frukost ingår.
 • Lördag 21/12

  Dag 6 Bybesök i Muugoni och båttur i mangroveskogen

  Idag är det dags att upptäcka något nytt! Vi checkar ut från hotellet och åker mot Jambiani. På vägen besöker vi Muugoni. Området runt Muugoni på södra Zanzibar är frodigt, grönt och fullt med fascinerande mangroveskog. Här bor Rama med sin familj. Rama tar oss med på en bytur där vi får komma nära byborna och se hur de lever sina liv. Efter en lunch tillagad av Ramas fru leder han oss ner till mangroveskogen och berättar om träden, växterna och hur du kan använda medicinalväxterna. 
  Nere vid havet väntar vår kapten för att i sin träkanot paddla oss in i mangroveskogen. 

  Efter att ha checkat in på hotellet har vi lite ledig tid att njuta av havet och på kvällen äter vi gemensam middag på hotellet. 

  Vi bor på Mwezi i Jambiani eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Söndag 22/12

  Dag 7 Matlagning med Okala

  Efter en lugn morgon ska vi idag gå på en Swahili matlagningskurs med lunch. Okala har lärt sig laga mat av sin farmor och använder bara traditionella matlagningsmetoder och råvaror efter säsong. I dag lagar vi mat tillsammans med Okala och äter sen tillsammans i hans restaurang av kokospalmsblad. De som inte vill åka bil tillbaka kan vandra längs stranden hemåt och stanna till på någon mysig bar och ta del av livet på stranden. 

  Vi bor på Mwezi i Jambiani eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Måndag 23/12

  Dag 8 Crazy Monday

  Efter en lugn dag så ska vi framåt kvällen åka ner till södra Jambiani för att äta middag på Red Monkey Lodge. 21.00 startar deras ”Crazy Monday” där artister från Tanzania och Zanzibar möts, och kanske en och annan gäst, och jammar ihop. Garanterat härlig svängig stämning. 

  Vi bor på Mwezi i Jambiani eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Tisdag 24/12

  Dag 9 Segling med traditionell träbåt

  Idag står segling på schemat! Tiden bestäms efter tidvattnet. Vi går ombord på en ngarawa, en traditionell trätrimaran, och tar oss ut på den förbluffande klarblåa Indiska oceanen. 
  Vid lågvatten bildas en stilla flod mellan sandbankerna och vi tar oss ut till den och tillbaka med högvattnet. Snorkling för de som vill.

  Ca. kl 17.30 åker vi ner till mitten av Jambiani för att äta middag hemma hos Helen där en kock tillagar en smakrik middag omgiven av fåglar, bananträd och levande ljus. 

  Vi bor på Mwezi i Jambiani eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Onsdag 25/12

  Dag 10 Solnedgång och middag i Michamvi

  Efter en skön och avslappnad förmiddag åker vi på eftermiddagen upp till norra spetsen - Michamvi för en promenad längs den långa stranden, kanske en simtur i det lugna vattnet. Innan middagen njuter vi av stillheten och solnedgången över Chwaka Bay.  

  Vi bor på Mwezi i Jambiani eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Torsdag 26/12

  Dag 11 Kryddtur och Stone Town

  Idag checkar vi ut från vårt hotell och åker till Stone Town.
  Zanzibar har byggt sin rikedom på kryddhandel, och på vägen till Stone Town besöker en av kryddgårdarna för att se, lukta och smaka på färska kryddor, örter och blommor som du bara sett i burkar. Alltid mycket uppskattat! Lunch äter vi på farmen tillagat av deras egna grödor.

  Vi fortsätter sedan till Stone Town och vårt nya boende för incheckning. Sedan har vi lite fri tid att förirra oss i de mystiska gränderna eller bara ta det lugnt vid poolen

  Vi äter middag på Emersons takterrass med 270 graders utsikt i solnedgången. 
  Tillbakalutad  på kuddarna på golvet, medans böneutropen hörs från hela stan, serveras en 3 rätters Swahili influerad middag baserad på säsongens råvaror.  

  Vi bor på Tembo Hotel eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Fredag 27/12

  Dag 12 Stone Town och hemresa

  Idag bekantar vi oss närmare med livet i Stone Town. Vår guide visar oss de autentiska delarna av staden och hur Zanzibaris lever sina liv här. Passa på och låt guiden visa dig den bästa shoppingen för kryddor och tyger.

  Efter lunch är det tyvärr dags att lämna denna härliga ö för att bege oss hemåt. Transfer till flygplatsen och avresa.

  Frukost ingår.
 • Lördag 28/12

  Dag 13 Hemkomst

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Preliminära flygtider (flygbolag och flygtider kan komma att ändras)

Flygbolag: Qatar Airways

Stockholm 16.20 - 00.30 Doha 02.20 - 08.20 Zanzibar
Köpenhamn 15.35 - 23.45 Doha 02.20 - 08.20 Zanzibar

Zanzibar 17.15 - 23.25 Doha 01.50 - 06.20 Stockholm
Zanzibar 17.15 - 23.25 Doha 01.35 - 06.20 Köpenhamn

Ingår i resans pris

 • Flyg tur och retur enligt reseinformationen inkl. skatter och avgifter.
 • 10 nätters boende enligt program eller liknande inkl. frukost.
 • Måltider enligt program.
 • Engelsktalande Zanzibarbor på utflykter och svensktalande Helen som tar emot er och tittar till er under er vistelse på Zanzibar.
 • Aktiviteter enligt program.

Ingår ej i resans pris

 • Dricks till guiden, chauffören, mm. Dricks är mycket vanligt i Tanzania.
 • Mat och dryck som inte ingår i priset.
 • Visum 50 USD. Får man på plats i Zanzibar
 • Alla tilläggsaktiviteter utöver det som står i programmet.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.

Pass

De flesta länder utanför Europa kräver att passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatumet. Passet ska ha minst 2 tomma/stämpelfria sidor och inte ha några skador. Observera att giltighetstiden för passet även kan gälla för de länder vi mellanlandar i. För aktuella inreseregler, kontakta berörd ambassad eller konsulat.

Visum

Visum behövs för nordiska medborgare och du kan ansöka om visum när du anländer till flygplatsen på Zanzibar. Visumet kostar ca 50 USD

Färdledning

Svensktalande Helen som är bosatt på Zanzibar tittar till er under er vistelse på Zanzibar. Hennes engelsktalande lokala medarbetare tar hand om er under utflykterna och visar er deras Zanzibar.

Resans upplägg

Denna resa är en blandning av upplevelser och skönt strandliv med sol och bad. Till flera av aktiviteterna och restaurangbesöken går vi till på stränderna. Ibland gör vi utflykter med lokala mindre båtar som lägger till vid stranden, ibland åker vi buss. Vårt huvudsakliga transportsätt är fötterna så bra rörlighet behövs då vi ibland går 1-2 kilometer.

Väder/Tidvatten

Temperaturen på Zanzibar skiljer sig inte så mycket mellan årstiderna. Temperaturen ligger vanligtvis på runt 30 grader och längst kusterna regnar det väldigt lite. Det regn som kommer är i maj och april. I november kan kortare skurar komma, vilket bara kan vara svalkande. Tidvattnet på Zanzibar är relativt stort, speciellt på östkusten. Detta innebär att möjligheten att bada varierar från dag till dag.

Hotell

Hotellen vi använder är alla i afrikansk stil. Alla har toalett och badrum på rummet och är av god standard även om det inte är som hemma. AC saknas ofta men då finns istället takfläkt. Hotellen ligger dessutom nära havet så en skön bris svalkar. Hiss saknas helt men hotellen har vanligtvis inte så många våningar så det brukar inte vara några problem.

Vaccination

För rådgivning gällande vaccination inför din resa hänvisar vi till närmaste vaccinationscentral för rådgivning. Vi rekommenderar att du först läser information om aktuella vaccinationer och tips inför resan på vårdguidens hemsida då de är oberoende och inte har ett vinstsyfte. http://www.1177.se/Tema/Vaccinationer/. Här finns även mycket matnyttiga tips för att undvika sjukdomar och skador på resan.

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 31 950 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön - slut
 • 34 250 kr om du vill bo i eget rum - slut

Avreseorter

 • Stockholm - slut
 • Köpenhamn - slut

Resans tema

 • Kultur
 • Djur & natur
 • Sol & Bad
 • Svensktalande guide

Snabbinformation

 • Avresa: 2019-12-16
 • Hemkomst: 2019-12-28
 • Resans längd: 13 dagar
 • Antal deltagare: 6 - 10

Kortfakta om landet vi besöker

Tanzania

 • Kontinent: Afrika
 • Huvudstad: Dodoma
 • Landsarea: 945 087 km2
 • Antal invånare: ca 41 893 000 st
 • Valutakod: TZS
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Resan har tyvärr redan avgått!

Men ta en titt på våra kommande resor och se om du hittar något som passar.

Skickar din bokning...