Resan inställd
flagga: Tanzania

Upptäck Zanzibar

11/3 – 22/3 2021
12 dagar i Tanzania med Singelresor

Resebild
Följ med Singelresor till exotiska Zanzibar med sina vita stränder, klarblåa hav och vänliga atmosfär. Vi gör utflykter och upptäcker det riktiga Zanzibar och vi snorklar vid en av de bästa snorklingsplatserna på ön. Vi besöker Stone Town och en lokal by, lär oss om växter och djur i mangroveskogen och åker med en traditionell trätrimaran ut på Indiska oceanen. Självklart har vi även tid till sol och bad.

Program dag för dag

 • Torsdag 11/3

  Dag 1 Avresa

  Avresa från Skandinavien med mellanlandning innan resan fortsätter till Zanzibar.
 • Fredag 12/3

  Dag 2 Ankomst till Zanzibar

  Ankomst till Zanzibar. På flygplatsen transfer till Kizimkazi. Restid ca 1 1/2 timme.
  Incheckning på vårt hotell och välkomstdrink i solnedgången. Information om Zanzibar och aktiviteterna.
  Gemensam välkomstmiddag på kvällen.

  Vi bor på Karamba resort eller liknande.
  Middag ingår.
 • Lördag 13/3

  Dag 3 Sol- och baddag

  Dagen är programfri och du kan njuta av sol, strand och hav. Ta en promenad på stranden och se vad fiskarna fångat till havs eller utforska Kizimkazi på egen hand eller tillsammans med dina nya resekamrater. 
  På kvällen äter vi en gemensam 3-rätters middag på Karamba.

  Vi bor på Karamba resort eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Söndag 14/3

  Dag 4 Dhow segling, BBQ och snorkeling

  Idag seglar vi iväg med en traditionell trädhow, såsom man gjort i hundratals år.
  Efter ca 1,5 timme når vi en av Zanzibars bästa snorkelplatser och kastar oss i det ljumma vattnet för att skåda undervattenslivet.
  Efter snorklingen tar vi oss i land på den lilla ön och vi kan lata oss medans besättningen lagar till en fisk- och skaldjurs BBQ med allehanda lokala specialiteter och exotisk frukt.
  Om vi har tidvattnet med oss på vägen hem kan vi passera genom mangroveskogen.

  På kvällen äter vi gemensam middag på Karamba.

  Vi bor på Karamba resort eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Måndag 15/3

  Dag 5 Bybesök i Muugoni

  Området runt Muugoni på södra Zanzibar är frodigt, grönt och fullt med fascinerande mangroveskog. Här bor Rama med sin familj. Rama tar oss med på en bytur där vi får komma nära byborna och se hur de lever sina liv. Efter utflykten i byn bjuder Rama och hans fru in till lunch i deras hem. 

  Vi åker därefter vidare och på eftermiddagen checkar vi in på vårt boende. 

  Gemensam middag på hotellet.

  Vi bor på Mwezi eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Tisdag 16/3

  Dag 6 Vandring på stranden i solnedgången

  Efter en skön och avslappnad dag åker vi på eftermiddagen upp till norra spetsen- Michamvi för en promenad längs den långa härliga stranden. Kanske en simtur i havet innan det är dags för middag i Michamvi. 

  Vi bor på Mwezi eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Onsdag 17/3

  Dag 7 Sol och bad på hotellet

  Idag tar vi det lugnt och skönt på hotellet och njuter av pool och hav. För de som vill kan en strandpromenad norrut rekommenderas, här finns mysiga caféer, restauranger och om du har tur, coola kitesurfare. 

  Vi bor på Mwezi eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Torsdag 18/3

  Dag 8 Segling med traditionell träbåt

  Idag står segling på schemat! Vi går ombord på en ngarawa, en traditionell trätrimaran, 
  och tar oss ut på det klarblå havet. Snorkling för de som vill.

  Resten av dagen fri. Det går bra att äta lunch på hotellet eller gå längs stranden och välja något av de mysiga ställena som finns. 

  Vi bor på Mwezi eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Fredag 19/3

  Dag 9 Ledig tid och middag på stranden

  Idag njuter vi av sista dagen i Jambiani, kanske en tur i byn?
  Ca kl 17.30 promenerar vi söderut ca 20 minuter till restaurang Bahari där vi njuter av ljuset vid solnedgången med sand mellan tårna. Bahari dukar upp till middag när solen går ner. Vällagat, smakrikt och en hel del skaldjur och fisk för de som vill. 

  Vi bor på Mwezi eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Lördag 20/3

  Dag 10 Stone Town och middag i solnedgången

  Efter frukost checkar vi ut och åker till Stone Town. Efter incheckningen  på vårt hotell gör vi en tur med vår guide för att upptäcka livet i Stone Town och se de autentiska delarna av staden och hur Zanzibaris lever sina liv här. Här finns även goda möjligheter för köp av kryddor och tyger.

  Ca kl 18 äter vi middag på Emersons takterrass med 270 graders havsutsikt i solnedgången, tillbakalutade på kuddar på golvet (inga stolar finns) hör vi böneutropen som hörs över hela staden. 

  Vi bor på Mizingani Hotel eller liknande.
  Frukost och middag ingår.
 • Söndag 21/3

  Dag 11 Hemresa

  Nu är det tyvärr dags att lämna denna härliga ö för att bege oss hemåt. Utcheckning från hotellet efter frukost. Beroende på när flyget går så finns det kanske lite ledig tid innan det är dags för transfer till flygplatsen och avresa.
  Frukost ingår.
 • Måndag 22/3

  Dag 12 Hemkomst

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Svårighetsgrad på resan (1-5): 2

2 Normal kondition. Denna resa passar dig som kan gå några kilometer i lugn takt på relativt plant underlag samt trappor.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: SAS, Qatar, Turkish Airlines etc.

Stockholm 15.30 - 23.40 Doha 01.10 - 07.10 Zanzibar
Köpenhamn 15.35 - 23.35 Doha 01.10 - 07.10 Zanzibar
Göteborg 13.05 - 14.05 Stockholm 15.30 - 23.40 Doha 01.10 - 07.10 Zanzibar
Oslo 15.00 - 23.30 Doha 01.10 - 07.10 Zanzibar

Zanzibar 23.15 - 05.05 Doha 08.05 - 12.50 Stockholm
Zanzibar 23.15 - 05.05 Doha 07.50 - 12.35 Köpenhamn
Zanzibar 23.15 - 05.05 Doha 08.05 - 12.50 Stockholm 14.40 - 15.40 Göteborg
Zanzibar 23.15 - 05.05 Doha 08.10 - 13.20 Oslo

Ingår i resans pris

 • Flyg i ekonomiklass tur och retur enligt Reseinformationen inkl. skatter och avgifter
 • 9 nätters boende enligt program eller liknande inkl. frukost.
 • 2 luncher.
 • 7 middagar.
 • Engelsktalande guider.
 • Aktiviteter enligt program.

Ingår ej i resans pris

 • Dricks till guiden, chauffören, mm. Dricks är mycket vanligt i Tanzania.
 • Mat och dryck som inte ingår i priset.
 • Visum 50 USD. Får man på plats i Zanzibar
 • Alla tilläggsaktiviteter utöver det som står i programmet.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.
 • PCR-test med reseintyg.

Vaccinationsbevis - Covid-19

För att delta på denna resa krävs det att du är fullvaccinerad mot Covid-19 och har ett vaccinationsbevis som du enkelt laddar hem från www.covidbevis.se

Inreseregler Zanzibar

För att resa in i Zanzibar krävs förutom giltigt pass även ett PCR-test som inte är äldre än 72 timmar innan ankomst till Zanzibar.
Du behöver även fylla i ett så kallat Traveller´s Surveillance Form innan ankomst. Detta görs via följande länk:
https://healthtravelznz.mohz.go.tz/traveller/#/home

Som medlemmar i Svenska resebyrå- och arrangörsföreningen kan vi i samarbete med Vaccina erbjuda prisvärda PCR-test med digitalt läkarintyg för resa. Läs mer och boka tid här: Vaccina

Färdledning

Svensktalande Helen som är bosatt på Zanzibar tittar till er under er vistelse på Zanzibar. Hennes engelsktalande lokala medarbetare tar hand om er under utflykterna och visar er deras Zanzibar.

Visum

Visum behövs för nordiska medborgare och du kan ansöka om visum när du anländer till flygplatsen på Zanzibar. Visumet kostar ca 50 USD.

Pass

De flesta länder utanför Europa kräver att passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatumet. Passet ska ha minst 2 tomma/stämpelfria sidor och inte ha några skador. Observera att giltighetstiden för passet även kan gälla för de länder vi mellanlandar i. För aktuella inreseregler, kontakta berörd ambassad eller konsulat.

Resans upplägg

Denna resa är en blandning av upplevelser och skönt strandliv med sol och bad. Till flera av aktiviteterna och restaurangbesöken går vi till på stränderna. Ibland gör vi utflykter med lokala mindre båtar som lägger till vid stranden, ibland åker vi buss. Vårt huvudsakliga transportsätt är fötterna så bra rörlighet behövs då vi ibland går 1-2 kilometer.

Väder

Temperaturen på Zanzibar skiljer sig inte så mycket mellan årstiderna. Temperaturen ligger vanligtvis på runt 30 grader och längst kusterna regnar det väldigt lite. Det regn som kommer är i maj och april. I november kan kortare skurar komma, vilket bara kan vara svalkande. Tidvattnet på Zanzibar är relativt stort, speciellt på östkusten. Detta innebär att möjligheten att bada varierar från dag till dag.

Hotell

Hotellen vi använder är alla i afrikansk stil. Alla har toalett och badrum på rummet och är av god standard även om det inte är som hemma. AC saknas ofta men då finns istället takfläkt. Hotellen ligger dessutom nära havet så en skön bris svalkar. Hiss saknas helt men hotellen har vanligtvis inte så många våningar så det brukar inte vara några problem.

Vaccination

För rådgivning gällande vaccination inför din resa hänvisar vi till närmaste vaccinationscentral. Läs gärna vårdguidens/1177 tips inför din resa på Reseråd och vaccinationer.

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 30 990 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön - På hotellen Karamba och Mwezi är det eget sovrum men delat badrum.
 • 34 150 kr om du vill bo i eget rum - väntelista

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn
 • Göteborg (+800 kr)
 • Oslo

Resans tema

 • Kultur
 • Sol & Bad

Snabbinformation

 • Avresa: 2021-03-11
 • Hemkomst: 2021-03-22
 • Resans längd: 12 dagar
 • Antal deltagare: 4 - 12

Kortfakta om landet vi besöker

Tanzania

 • Kontinent: Afrika
 • Huvudstad: Dodoma
 • Landsarea: 945 087 km2
 • Antal invånare: ca 41 893 000 st
 • Valutakod: TZS
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Just denna resa är tyvärr inställd

Men ta en titt på våra kommande resor och se om du hittar något som passar.

Skickar din bokning...