Resan har avgått
flagga: Australien flagga: Nya Zeeland

Nya Zeeland och Australien - stora rundresan

3/2 – 6/3 2018
32 dagar i Australien och Nya Zeeland med Singelresor

Resebild
Nu kan du kombinera det bästa av Nya Zeeland och Australien i en resa. Vi börjar med Nya Zeeland där vår bussresa startar i Christchurch och vi åker söder ut på Sydön till det fantastiskt vackra Fjordland. Resan fortsätter sedan norrut, vi tar färjan över Cook-sundet över till Nordön och in i ett vulkaniskt aktivt landskap och avslutar resan i Auckland. Under resan kommer vi att se fantastiska "Sagan om ringen"-landskap, glaciärer, vattenfall, fjordar, gejsrar och bubblande gyttjepölar. Bland djurriket har vi chans att få se kiwifågeln, keapapegojan, pingviner och den stora kungsalbatrossen. Vi lär också känna maoriernas spännande kultur. Därefter flyger vi till Australien där vi börjar i Melbourne och åker längs "Great Ocean Road", här får vi bland annat se kalkstensformationerna de tolv apostlarna. Resan går vidare till Alice Springs och Australiens "outback" här får vi uppleva den magiska solnedgången vid Uluru (Ayers rock) och lära om Aborginernas historia. Vi fortsätter till Cairns där vi snorklar på stora barriärrevet och vandrar genom frodig regnskog. Resan avslutas med stadspuls i härliga Sydney. Detta är en resa som måste upplevas!

Program dag för dag

 • Lördag 3/2 till söndag 4/2

  Dag 1 - 2 Avresa och flyg till Nya Zeeland

  Avresa från Skandinavien med mellanlandning.

  Måltider på flyget.
 • Måndag 5/2

  Dag 3 Ankomst till Christchurch

  Välkommen till Nya Zeeland! Efter genomgången tull och bagagehämtning möter vi vår guide vid utgången. Därefter åker vi på en kort sightseeing genom staden innan vi kommer till vårt hotell för check in. Välkomstmiddag och ett bra tillfälle att lära känna dina medresenärer lite bättre.

  Vi bor på Ibis Christchurch eller liknande.

  Middag ingår.
 • Tisdag 6/2

  Dag 4 Christchurch - Moreaki - Boulders - Dunedin

  Ca. 375 km.
  Idag åker vi från Christchurch till Dunedin via Moreaki Boulders. Moreaki Boulders är ett naturfenomen av stora helt runda stenkulor som ligger strödda längs med Koekohe-stranden. Vi fortsätter sedan till Taiaroa Head för att ta en båt för att se världens enda häckningsplats för Northen Royal Albatross på fastlandet. Förutom olika sorters albatross har vi också chans att se pingviner, sälar, sjölejon och delfiner. Vi åker sedan vidare till Dunedin där vi checkar in på vårt hotell. 

  Vi bor på Wains Hotel Dunedin eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Onsdag 7/2

  Dag 5 Dunedin - Te Anau

  Ca. 300 km.
  Efter Sightseeing i Dunedin åker vi genom ett storslaget landskap till den vackert belägna staden Te Anau.  Väl framme tar vi in på vårt hotell. På kvällen åker vi med båt till Te Anau glowworm cave  som är full av lysmaskar som bjuder på en fantastisk ljusshow.

  Vi bor på Parklands Motel Te Anau eller likande.

  Frukost ingår.
 • Torsdag 8/2

  Dag 6 Te Anau - Milford sound - Queenstown

  Ca: 405 km.
  Byn Te Anau ligger vid sjön Te Anaus strand och härifrån är det inte långt till den spektakulära nationalparken Fiordland National Park. På vår väg från Te Anau till Milford Sound åker vi genom ett av Nya Zeelands vackraste områden med sina höga berg och djupa dalar. Här kan vi även stöta på den speciella papegojan Kea som bara lever här. Väl framme i Milford Sound går vi ombord på en båt och vi åker på en lunch-cruise på den vackra fjorden vars bergssidor sträcker sig upp till 1800 meter över havet. Efter båtturen lämnar vi Milford Sound och vi kör vidare till Queenstown, en alpinresort vid sjön Wakatipus strand. Här checkar vi in på vårt hotell och vi har resten av dagen fri. 

  Vi bor på Ramada Queenstown eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Fredag 9/2

  Dag 7 Queenstown

  Idag har vi en ledig dag för att på egen hand med dina nyfunna vänner utforska Queenstown. Här finns något för de flesta. På egen bekostnad kan du prova bungy jump, jet boating, ridning eller forsränning, men här finns även restauranger av yttersta kvalitet, spa-anläggningar och golfbanor. Men vi rekommenderar att man åker med Skyline-linbanan upp till Bobs Peak. Här får man en spektakulär utsikt över Queenstowns omgivningar. 

  Vi bor på Ramada Queenstown eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Lördag 10/2

  Dag 8 Queenstown - Fox Glacier

  ca 330 km.
  Vi lämnar Queenstown efter frukost och åker vidare genom det vackra bergiga landskapet på vår väg till Fox Glacier.
  Resan går längs vackra sjöar omgivna av höga berg. Vi passerar även den berömda bron Kawarau River Bridge. På vägen stannar vi i den lilla staden Wanaka som är centrum för utomhusaktiviteter på Nya Zeeland. Resan fortsätter och när vi kommer fram besöker vi glaciären Fox Glacier.

  Vi bor på Heartland Hotel Fox Glacier eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Söndag 11/2

  Dag 9 Fox glacier - Greymouth

  Ca 200 km.
  Vi lämnar Fox Glacier och åker genom det vackra landskapet med bergen till höger och havet till vänster, vi paserar Franz Josefs glaciär, Iantesjön och guld- och greenstone-staden Hokitika innan vi kommer fram till kuststaden Greymouth.
  I Greymouth besöker vi ölbryggeriet Monteith´s Brewing Company och provsmakar deras öl.

  Vi bor på Kingsgate Hotel Greymouth eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Måndag 12/2

  Dag 10 Greymouth - Nelson

  Ca 290 km.
  Vår väg från Greymouth till Nelson går längs den vackra kusten och på vägen passerar vi Paparoa National Park och Punakaiki som är känt för sina speciella stenformationer  - Pancake rocks. Vi kör vidare längs med kusten och når strandstaden Nelson som är vårt mål för dagen. Här får vi en kort sightseeing. En av de bästa vinerna på Nya Zeeland finns i området och vi besöker Seifried Estate för en vinprovning.
  Resten av dagen är ledig.

  Vi bor på Saxton Lodge Nelson eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Tisdag 13/2

  Dag 11 Nelson - Picton - Wellington

  Ca 210 km.
  Efter frukost åker vi till Picton. På vägen passerar vi byn Havelock som framför allt livnär sig på Grönmusslor (gröna blåmusslor). 
  Från Picton som är länk mellan Sydön och Nordön tar vi sedan färjan genom fjorden och över Cooksundet till Nya Zeelands huvudstad Wellington. Längs denna vackra färjetur åker vi bland annat förbi Red Rocks sälkoloni. Framme i Wellington får vi en sightseeing där vi får se och lära om stadens sevärdheter.
  Färja mellan Picton och Wellington tar ca. 3 timmar.

  Vi bor på Quality Hotel Wellington eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Onsdag 14/2

  Dag 12 Wellington - Tongariro nationalpark - Rotorua

  Ca. 520 km.
  Efter frukost åker vi norrut. Vi passerar Kapiti-kusten för att sedan åka in i landet mot National park Village som ligger vid Tongariro National Park. Härifrån kan man se tre vulkaner. Resan fortsätter sedan till staden Rotorua där vi tar in på vårt hotell. Rotorua är känd för sin geotermiska aktivitet och här finns gejsrar och varma källor. I Rotorua finns också en rik Maorikultur. 

  Vi bor på Four Canoes Rotorua eller liknande

  Frukost ingår.
 • Torsdag 15/2

  Dag 13 Rotorua

  Efter frukost åker vi på sightseeing för att se Rotoruas geotermiska och kokande omgivningar. Vi fortsätter sedan med en show i det Nya Zeeländska lantbrukets tecken, under en timme får vi se olika arter får och fårklippning samt fårhundar i aktion. Vi besöker också Te Puia, ett Maoriskt kulturcenter mitt bland gejsrar och kokande lera. Här får vi uppleva Maorikulturen och lära om dess historia. Här finns även en skola i traditionellt trähantverk och väveri. Eftermiddagen är fri och du kan njuta av Rotorua på egen hand.
  På kvällen bjuds vi på en Maorishow med Hangi middag.

  Vi bor på Four Canoes Rotorua eller liknande

  Frukost och middag ingår.
 • Fredag 16/2

  Dag 14 Rotorua - Matamata - Auckland

  Ca. 230 km.
  Vi lämnar Rotorua och åker mot Auckland. Längs detta vackra landsskap blev delar av Sagan om ringen-filmerna inspelade och vi får se Hobbit-byn och andra delar från filmerna innan vi fortsätter till Auckland.  

  Vi bor på Amora Hotel Auckland eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Lördag 17/2

  Dag 15 Auckland

  Efter frukost blir det sightseeing i Auckland. Vi får se och uppleva stadens sevärdheter och lära om dess historia. Vi får bland annat se utsikten från Mount eden vulkan, nationalmuseet och Aqarium. Eftermiddagen är fri och du kan uppleva Auckland på egen hand.
  På kvällen äter vi avskedsmiddag i Sky Tower Orbit Restaurang.

  Vi bor på Amora Hotel Auckland eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Söndag 18/2

  Dag 16 Auckland - transfer till flygplatsen

  Transfer till flygplatsen för vidare flyg till Melbourne i Australien.
  Vi bor på Melbourne – Travelogde Southbank eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Måndag 19/2

  Dag 17 Halvdagssightseeing i Melbourne

  Idag ska vi upptäcka Melbourne med en halvdagssightseeing i staden. Här får vi se stadens sevärdheter och bland annat bra exempel på stadens arkitektur, som t.ex. Federation square, stadshuset, St.Paul's Cathedral och Eureka Skydeck 88. Vi avslutar dagen med en välkomstmiddag på en spårvagnsrestaurang.

  Vi bor på Melbourne – Travelogde Southbank eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Tisdag 20/2

  Dag 18 Great Ocean Road

  Idag får vi uppleva en av världens mest storslagna kustvägar, Great Ocean Road med sitt dramatiska landskap och skarpa kontraster bjuder den på många intryck. Vår utflykt går längs med den södra oceanen med sina gyllene stränder, gigantiska klippor, frodiga skogar och däremellan lugna byar. Vi får bland annat se de otroliga kalkstensformationerna "De tolv apostlarna" som sticker upp ur havet.
  Heldagsutflykt mellan 08.00 - 20.00.

  Vi bor på Melbourne – Travelogde Southbank eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Onsdag 21/2

  Dag 19 Melbourne - ledig

  Idag kan du uppleva Melbourne på egen hand med dina nya vänner. Vi kan rekommendera Fitzroy Gardens, den livliga saluhallen Queen Victoria Market eller stadsdelen Southbank, en värld av shopping, restauranger och konst.
  Melbourne är känt för att erbjuda livets goda - Design, mode, järv arkitektur och god mat. Här finns också Australiens bästa shopping.

  Vi bor på Melbourne – Travelogde Southbank eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Torsdag 22/2

  Dag 20 Melbourne - Alice Springs

  Transfer till flygplatsen för flyg till Alice Springs.
  Alice Springs var från början en telegrafstation som blivit en livlig och modern stad mitt i Australiens vildmark. Här besöker vi bland annat Royal Flying Doctor Service, den historiska telegrafstationen och school of the air, som är en distansskola för barn som bor i Australiens vildmark.

  Vi bor på Aurora Alice Springs eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Fredag 23/2

  Dag 21 Alice Springs - Mc Donnell Ranges

  En heldagsutflykt mellan 0800 - 17.00 till Western Mac Donnell Rangers nationalpark.
  Lunch äter vi på Glen Helen resort.

  Vi bor på Aurora Alice Springs eller liknande. 

  Frukost och lunch ingår.
 • Lördag 24/2

  Dag 22 Alice Springs - Nationalparken Uluru-Katal Tjuta

  Idag åker vi vidare med buss till nationalparken Uluru-Kata Tjuta.
  Väl framme i Kata Tjuta, som består av 36 röda sandstenskupoler går vi en vandring in i Olgaravinen. Här får vi lära hur dessa stenkupoler blev till och om den lokala floran och faunan. Några av växterna här är så ovanliga att de bara finns runt dessa stenkupoler. 
  Vi avslutar dagen genom att se på Uluru i Solnedgången. Vi får uppleva dess fantastiska majestät och färgprakt som glöder av dagens sista solstrålar. 

  Vi bor på Outback Pioneer Lodge eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Söndag 25/2

  Dag 23 Uluru (Ayers rock) - Cairns

  Vi står upp tidigt för att ta oss till foten av Uluru där vi få se bergets färgspel i soluppgången. Vi går på en promenad runt foten på berget och får lära oss om aboriginska legender och se uråldriga klippmålningar. Därefter åker vi till kulturcentret och Maruku Arts and Craft Coop för att lära mer om aboriginernas uråldriga kultur. 
  Transfer till flygplatsen för att flyga till Cairns och transfer till hotellet i Cairns.

  Vi bor på Bay Village Tropical Retreat eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Måndag 26/2

  Dag 24 Cairns

  Idag har vi en ledig dag och du kan upptäcka Cairns på egen hand med dina nya vänner. Kanske ta ett svalkande bad i den konstgjorda lagunen som ligger mitt i centrum. 

  Vi bor på Bay Village Tropical Retreat eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Tisdag 27/2

  Dag 25 Cairns - Stora barriärrevet

  Idag tar vi oss ut till Stora barriärrevet för att uppleva undervattensvärldens skönhet. Vi åker ut med båt till stora barriärrevet där vi spenderar några timmar, här har vi de perfekta förutsättningarna för att uppleva revet oavsett om man vill snorkla eller inte. Snorkelutrustning finns att låna på plats.

  Vi bor på  Bay Village Tropical Retreat eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Onsdag 28/2

  Dag 26 Cairns - Daintree Rainforest och Cape Tribul

  Idag får vi uppleva den australiensiska regnskogen och vildmarken i nationalparkerna Daintree och Cape Tribulation. Vi besöker Mossman-regnskogen där vi efter en förmiddagsfika får vi lära oss mer om regnskogen från en medlem av ursprungsbefolkningen. Efter detta går vi en tur in i regnskogen (ca 500 meter) på broar och spångar fram till en vacker flod.
  Efter detta åker vi vidare till Daintree River och Cape Tribulation. Här äter vi lunch i regnskogen och fortsätter därefter till en vacker paradisstrand (badförbud). Efter detta gör vi en 1-timmes båttur på Daintree River där vi har chans att se fåglar och krokodiler. 

  Vi bor på Bay Village Tropical Retreat eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Torsdag 1/3

  Dag 27 Cairns - Sydney

  Transfer till flygplatsen och flyg till Sydney.

  Vi bor på Rendezvous Hotel Sydney Central eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Fredag 2/3

  Dag 28 Sydney

  Kl. 08.00 blir det sightseeing med buss där vi får se Sydneys sevärdheter. Vi fortsätter sedan på en lunchkryssning med båt och därefter en guidad tur i Sydneys operahus.
  Vi är tillbaka på hotellet ca. kl. 17.00.

  Vi bor på Rendezvous Hotel Sydney Central eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Lördag 3/3

  Dag 29 Sydney - Blue Mountains

  Vi lämnar Sydney kl. 08.30 och kör ca 2 timmar till Katoomba och Blue Mountains som består av vild bush, spektakulära klippformationer och rikt djurliv. På vägen hit besöker vi Featherdale Wildlife Park. Här kan du på nära håll se Australiens många unika djur.
  Från Katoomba har vi en vacker utsikt över Blue Mountains sandstensformationer, som kallas de tre systrarna, och dess frodiga dal. Vi äter en gemensam lunch i den mysiga staden Leura.
  Vi är tillbaka igen på hotellet ca. 18.30

  Vi bor på Rendezvous Hotel Sydney Central eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Söndag 4/3

  Dag 30 Sydney

  Ledig dag. Upptäck Sydney på egen hand.

  Vi bor på Rendezvous Hotel Sydney Central eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Måndag 5/3

  Dag 31 Hemresa

  Ledig tid innan det är dags för gemensam transfer till flygplatsen.

  Måltider på flyget.
  Frukost ingår.
 • Tisdag 6/3

  Dag 32 Hemkomst

  Ankomst hemma

  Måltider på flyget. 

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Flyg (alla flygtider och flygbolag är preliminära)

Flygbolag: Emirates, Qantas,

Stockholm 14.45 - 23.05 Dubai, övernattning på hotell i Dubai 10.15 - 13.50 Christchurch.
Köpenhamn 15.35 - 23.55 Dubai, övernattning på hotell i Dubai 10.15 - 13.50 Christchurch.
Oslo 14.45 - 23.35 Dubai, övernattning på hotell i Dubai 10.15 - 13.50 Christchurch.

Auckland 18.50 - 20.50 Melbourne (18/2)
Melbourne 09.30 - 10.50 Alice Springs (22/2)
Uluru 15.15 - 18.15 Cairns (25/2)
Cairns 16.05 - 20.05 Sydney (1/3)

Sydney 21.45 - 05.15 Dubai 08.10 - 11.55 Stockholm.
Sydney 21.45 - 05.15 Dubai 08.20 - 12.20 Köpenhamn.
Sydney 21.45 - 05.15 Dubai 07.45 - 12.00 Oslo.

Ingår i priset

 • Flyg tur och retur enligt reseinformationen inkl. skatter och avgifter till Nya Zeeland (Christchurch) och hem från Australien (Sydney).
 • Luftkonditionerad buss under alla resdagar.
 • Engelsktalande bussförarguide under Nya Zeeland.
 • Engelsktalande bussförarguide/guide i Australien.
 • Representant från Singelresor under resan i Australien.
 • 28 nätter på turisthotell.
 • 1 natt i Dubai
 • Frukost alla dagar.
 • lunch och middagar enligt program.
 • Färja mellan Syd- och Nordön på Nya Zeeland.
 • Flyg Auckland - Melbourne.
 • Inrikesflyg Melbourne - Alice Springs.
 • Inrikesflyg Uluru - Cairns.
 • Inrikesflyg Cairns - Sydney.
 • Alla aktiviteter och inträdesavgifter enl. beskrivning.

Ingår ej i priset

 • Personliga utgifter.
 • Måltider som inte är inkluderat i resan.
 • Drycker.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.
 • Visum till Australien.

Visum

Alla som reser till Australien behöver visum. Det är dock ganska enkelt att söka visum. Man gör det genom att fylla i ett formulär på nätet (använd ej svenska bokstäver som å ö ä) och man behöver inte skicka in sitt pass eller någon ansökningsblankett.
Visumet kommer levereras med e-post till dig någon dag efter du fyllt i webbformuläret. Du behöver inte klistra in något visum i ditt pass, men ta för säkerhets skull med dig en utskrift på det beviljade visumet. Passpolisen i Australien kommer även kunna se i sina datorer att du har fått beviljat visum.
Ansökan kan du göra bland annat på: http://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/651-

Till Nya Zeeland behöver svenska medborgare inget visum.

Visumhanteringen är alltid på engelska, vill man ha hjälp med att ansöka om visum kan man kontakta vår samarbetspartner Visumpartner som kan hjälpa till mot en extra kostnad. Tryck här för att komma till Visumpartner.

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 79 500 kr del i dubbelrum - slut
 • 97 500 kr om du vill bo i eget rum - slut

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn
 • Oslo

Resans tema

 • Storstad
 • Djur & natur
 • Rundresa

Snabbinformation

 • Avresa: 2018-02-03
 • Hemkomst: 2018-03-06
 • Resans längd: 32 dagar
 • Antal deltagare: max 16

Kortfakta om länderna vi besöker

Australien

 • Kontinent: Oceanien
 • Huvudstad: Canberra
 • Landsarea: 7 686 850 km2
 • Antal invånare: ca 21 516 000 st
 • Valutakod: AUD

Nya Zeeland

 • Kontinent: Oceanien
 • Huvudstad: Wellington
 • Landsarea: 268 680 km2
 • Antal invånare: ca 4 252 000 st
 • Valutakod: NZD
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Förnamn som i passet

Efternamn som i passet

Epostadress

Nationalitet som i passet

Eftersom det är mindre än två månader innan avresa kan vi inte garantera del i dubbelrum. Hittar vi ingen rumskamrat till dig blir du debiterad extrakostnaden för ett enkelrum enligt våra resevillkor.

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...