Nyhet! med vår populära svensktalande guide Carmen
Resan har avgått
flagga: Spanien

Kataloniens och Costa Bravas pärlor i Spanien

30/6 – 7/7 2018
8 dagar i Spanien med Singelresor

Resebild

Alla våra sinnen kommer att få glädjas på denna mångfaldens resa till Kataloniens guldkorn. Vi besöker historierika Barcelona med det fina vattenspelet under nattens stjärnhimmel, njuter av en resa på havet längs den dramatiska kusten Costa Brava till Marc Chagalls blåa paradis Tossa de Mar.
Vi gör en intressant djupdykning i Salvador Dalís surrealistiska värld med besök på Teatro Museo Dalí i staden Figueres, upptäcker Kataloniens “Venedig” med kanalstaden Empuriabrava, samt avnjuter Dalis inspirationskälla, den vackra staden Cadaqués m.m.
Resan blir en perfekt kombination av naturupplevelser, intressant historia, färgstark kultur och introduktion i den fantastiska spansk / katalanska gastronomins värld.

Program dag för dag

 • Lördag 30/6

  Dag 1 Avresa och ankomst till Barcelona

  Vår svensktalande guide möter upp oss på flygplatsen för transfer till hotellet som ligger i Lloret de Mar.
  Incheckning, välkomstmöte och middag.

  Vi bor på Hotell Alba Seleqtta i Lloret de Mar eller liknande.

  Middag ingår.
 • Söndag 1/7

  Dag 2 Rundvandring i Lloret de Mar med omgivning

  Efter en god frukost blir det rekognosering av orten. Rundvandring med Carmen som visar oss den vackra kyrkan San Roman och Rådhuset. Vi njuter av utsikten från La Dona Marinera och tar en kort vandring till den vackra renässansträdgården Santa Clotilde. 
  Det blir en  en avslappnad, skön promenad med vackra vyer. För den som vill/törs hinner vi säkert med ett dopp i havet innan vi vandrar tillbaka och äter lunch på hotellet.

  Fri eftermiddag. Middag på hotellet.

  Vi bor på Hotell Alba Seleqtta i Lloret de Mar eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Måndag 2/7

  Dag 3 Klostret Montserrat och vingårdsbesök

  Efter en god frukost går turen mot katalanernas uppskattade vallfärdsort, klostret Montserrat. Det imponerande klostret ligger i bergsmassivet Montserrat som reser sig upp likt en sovande drake ca. 45 km utanför Barcelona. Här kan vi njuta av ett oslagbart landskap med en imponerande utsikt. Under turen får vi veta mer om detta fantastiska kloster men även en intressant introduktion i vinets historia, odling och framställning. Vi besöker bland annat Basilikan med "Den Svarta Madonnan" La Moreneta, dit katalaner, pilgrimer och turister strömmar för att se. 
  Turen fortsätter sedan till vindistriktet Vilafranca del Penedés och ut på landsbygden för att avnjuta en god katalansk trerätterslunch med gott Penedés-vin. 
  Efter en välsmakande måltid besöker vi den för många okända Cava- och vin producenten Romagosa Torné. Ett familjeföretag där åttonde generationen framställer högkvalitativ Cava och goda viner. 
  Vi tas emot av Montse som visar oss runt på vingården och berättar för oss om dess historia och om arbetet med odlingen och vinframställningen. Besöket avslutas med provsmakning av Cava och vin. Efter att ha stimulerat alla våra sinnen vänder vi tillbaka till hotellet lagom till middagen. 

  Vi bor på Hotell Alba Seleqtta i Lloret de Mar eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Tisdag 3/7

  Dag 4 Salvador Dali och Katalanska "Venedig"

  Efter frukost bär det iväg till Salvador Dali´s födelsestad Figueras och hans fantastiska 
  museum. Det blir en djupdykning i Dali’s surrealistiska och bisarra värld, hans unika 
  personlighet och stil präglar all konst samt hela byggnaden i sig. Ett extremt roligt museum att utforska och enligt Dali själv: ”Jag försöker skapa fantastiska ting, magiska ting, drömlika ting. Världen behöver mer fantasi. Vår civilisation är alltför mekanisk. Vi kan göra det fantastiska verkligt och då blir det verkligare än det som faktiskt existerar.” Besöket blir en sann upplevelse! 
  Vi färdas sedan ut mot kusten till Kataloniens egna “ Venedig” kanalstaden Empuriabrava, en av Europas största marina med över 23 km kanaler. Vi intar en god lunch här för att sedan vända nosen norr ut mot Salvador Dalis paradis Cadaqués. Det blir en hissnande och spännande bussfärd ut mot byn som är vackert belägen vid en liten vik i naturreservatet “Cap De Creus“. Här går vi på en mysig promenad i härliga Cadaqués bland de vackra vitkalkade husen innan vi vänder tillbaka till hotellet för middag.

  Vi bor på Hotell Alba Seleqtta i Lloret de Mar eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Onsdag 4/7

  Dag 5 Båttur till Tossa de Mar

  Efter frukost tar vi båten till Tossa de Mar, romarnas Turissa. Det blir en härlig tur längs med den vackra vilda kusten - Costa Brava. En fantastisk kust som man bör uppleva även från havet. Kusten är vild med vacker natur av korkekar, strandtallar och pinjeskog som täcker bergsformationerna med djärva 
  stup ned mot havet.
  Vi tar en mysig promenad i Marc Chagalls blåa Paradis. Den vitryske konstnären tillbringade somrarna 1933 och 1934 i Tossa de Mar. 
  La Vila Vella – Den Gamla Staden - tar oss tusen år tillbaka i tiden. Vi bestiger La Villa Vella och får en vacker utsikt över kustlandskapet och omgivningarna. Tid för shopping, och ett eventuellt dopp i havet innan vi avnjuter en underbar lunch hos Joan och Montse på restaurangen Bahia som grundades 1954. Det blir en härlig trerätterslunch och mätta och belåtna fortsätter vi att njuta av Tossa de Mar, stranden och havet igen innan vi vänder 
  tillbaka med båten till hotellet. Middag på hotellet. 

  Vi bor på Hotell Alba Seleqtta i Lloret de Mar eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Torsdag 5/7

  Dag 6 Barcelona stadsrundtur

  Förmiddagen är fri och efter lunch beger vi oss till vackra Barcelona, staden med en över 2000-årig historia. Den medeltida arkitekturen finns fortfarande bevarad i Ciutat Vella, den gamla staden. Vi börjar med att ta oss till en av Barcelonas största sevärdheter, Katedralen La Sagrada Familia som ritades av den berömde arkitekten Antonio Gaudi och som fortfarande inte är färdigbyggd. Staden genomsyras av vacker arkitektur och Barcelona har blivit en viktig referens i den internationella design och arkitekturvärlden.
  Därefter njuter vi av Barcelonas härliga Rambla. På denna populära gata trängs 
  amatörunderhållare, konstnärer, gatuförsäljare och bohemer med vanligt folk. Den spanske poeten, Federico García Lorca, skrev att “detta är den enda gata i världen jag önskar inte hade något slut” och vi kan inte annat än samtycka. Vi kikar in i saluhallen för att senare fortsätta att njuta av Barcelonas gamla gotiska kvarter.
  Till middag äter vi en baskisk “pintxos”-middag, innan vi fortsätter med buss upp för berget Montjuich med härlig utsikt över Barcelona. Vi tar oss till Nationalpalatset för att avsluta med ett fantastiskt vattenspel vid La Font Mágica . 
  Vi vänder tillbaka ca 22.30 efter en fullspäckad dag med en massa nya härliga intryck.

  Vi bor på Hotell Alba Seleqtta i Lloret de Mar eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Fredag 6/7

  Dag 7 Besalu, Banyoles och Girona

  Efter en riklig frukost åker vi till en av Kataloniens vackraste medeltida städer, staden Besalú. Vi får se byns sevärdheter och provar den lokala likören ratafia. Därefter åker vi till Kataloniens största insjö, Banyoles. Sjön som är ett naturreservat har kristallklart vatten och riklig undervattensväxtlighet. Om vädret tillåter tar vi ett dopp i sjön innan vi sätter oss till bords och avnjuter en god lunch. 
  Därefter beger vi oss till Girona, en stad präglad av historiska legender och traditioner. Den gamla stadsdelen är unik med de gamla judiska kvarteren och den vackra katedralen Santa Maria.
  Genom staden flyter floden Onyar som har stadens mest karaktäristiska vyer med sina färgstarka husfasader. Över floden finns en berömd järnbro kallad Pont de Ferro, byggd av Gustav Eiffel 1876. Vi passerar bron för att komma till det fina torget Plaza de la Independencia. Här tar vi en fika innan vi återvänder till hotellet. Gemensam middag på hotellet och efter middag tar vi ett glas Cava tillsammans för att summera dagarna som varit.  

  Vi bor på Hotell Alba Seleqtta i Lloret de Mar eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Lördag 7/7

  Dag 8 Hemresa

  Utcheckning och transfer till flygplatsen.
  Efter att har njutit med kropp och själ av den katalanska regionens historia, arkitektur ,
  natur och gastronomi vänder vi således tillbaka hem med massor av fina minnen i
  bagaget!

  Vi tackar för den här gången och säger "Hasta la Vista!", tills vi ses igen!

  Frukost ingår.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Flyg (alla flygtider och flygbolag är preliminära)
Flygbolag: SAS, Norwegian, lufthansa

Stockholm 07.00 - 10.30 Barcelona
Köpenhamn 06.15 - 07.50 München 09.00 - 11.00 Barcelona
Göteborg 06.00 - 07.45 München 09.00 - 11.00 Barcelona

Barcelona 11.20 - 14.50 Stockholm
Barcelona 11.55 - 13.55 München 16.20 - 17.50 Köpenhamn
Barcelona 11.55 - 13.55 München 15.45 - 17.35 Göteborg

Ingår i priset

 • Flyg tur och retur enligt reseinformationen inkl. skatter och avgifter.
 • Lokal turistskatt.
 • Transfer tur/retur från flygplatsen till hotellet.
 • 7 nätter på hotell inkl. frukost.
 • 6 middagar på hotellet inkl. vin och vatten.
 • 1 pintxos-middag med 2 glas vin eller öl och kaffe i Barcelona dag 6.
 • 2 luncher på hotellet (dag 2 och 6).
 • 4 luncher med vin och vatten samt kaffe på restaurang. Dag 3,4,5,7.
 • Svensktalande guide under hela resan.
 • Aktiviteter och inträden enligt dagsprogram.

Ingår ej i priset

 • Drycker som ej nämns ovan.
 • Dricks.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.

Hotell

Vi kommer att bo på det fina hotellet Alba Seleqtta**** ett mycket trivsamt och centralt hotell i Lloret de Mar. Alla rum erbjuder balkong, badrum med hårfön, minibar/kylskåp (mot avgift) kassaskåp (mot avgift). Fin restaurang med variationsrik buffé till alla måltider. Litet Spa med varm inomhuspool, bubbelpool och bastu. Mysig solterrass samt härligt poolområde med liggstolar och bar. Varje kväll erbjuds underhållning. Wifi mot avgift.

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 30 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 15 800 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön - slut
 • 17 550 kr om du vill bo i eget rum - slut

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn (+1 200 kr)
 • Göteborg (+1 200 kr)

Resans tema

 • Storstad
 • Kultur
 • Djur & natur
 • Svensktalande guide

Snabbinformation

 • Avresa: 2018-06-30
 • Hemkomst: 2018-07-07
 • Resans längd: 8 dagar
 • Antal deltagare: max 22

Kortfakta om landet vi besöker

Spanien

 • Kontinent: Europa
 • Huvudstad: Madrid
 • Landsarea: 504 782 km2
 • Antal invånare: ca 46 506 000 st
 • Valutakod: EUR
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Förnamn som i passet

Efternamn som i passet

Epostadress

Eftersom det är mindre än två månader innan avresa kan vi inte garantera del i dubbelrum. Hittar vi ingen rumskamrat till dig blir du debiterad extrakostnaden för ett enkelrum enligt våra resevillkor.

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...