Resan har avgått
flagga: Nepal

Vandrings- och upplevelseresa till Nepal

14/4 – 25/4 2018
12 dagar i Nepal med Singelresor

Resebild
Katmandudalen med omkrets erbjuder flera utmärkta kortare vandringar. Utanför de stora städerna är det möjligt att uppleva det traditionella livet på landsbygden. Denna resa erbjuder en rik inblick i människornas liv, historia, kultur och religion och på våra vandringar har vi en fantastisk panoramautsikt över Himalaya. En upplevelseresa med sightseeing och vandringar som du inte kommer att glömma.

Program dag för dag

 • Lördag 14/4

  Dag 1 Avresa

  Avresa från Skandinavien. Efter en mellanlandning flyger vi vidare till Katmandu.

  Måltider på flyget ingår.

 • Söndag 15/4

  Dag 2 Ankomst till Katmandu (1300m)

  Vid ankomsten i Tribhuwans International Airport (TIA) i Katmandu, kommer vi att välkomnas i ankomsthallen och vi åker sedan till vår lodge, vår bas för de kommande två nätterna. Efter incheckning har vi ledig tid fram till kvällen. Gemensam välkomstmiddag.

  Vi bor på Chhahari Retreat - Katmandu eller liknande.

  Middag ingår.
 • Måndag 16/4

  Dag 3 Sightseeing i Katmandudalen

  Efter frukost ska vi utforska palats, tempel och kloster i Katmandudalen. Vi åker ca. 1 1/2 timme till Bhaktapur, ett av det bäst bevarade medeltida furstendömena. Här går vi genom de smala gränderna likt ett friluftsmuseum bland vackra tempel och byggnader med träsniderier fantastiska stenskulpturer. På Krukmakarens torg får vi se hur man gör keramik på traditionellt vis och vi tittar även in i en träsnidarverkstad. Vi kör sedan vidare till vårt nästa mål, den gigantiska stupan Boudhanath. Runtomkring finns ett antal buddistiska kloster och området har en tibetansk karaktär. Vi äter lunch (ingår ej) på en lokal restaurang i närheten av stupan för att sedan gå en runda på området innan vi kör vidare vi till vårt nästa mål, Pashupatinath-templet som är ett av de heligaste hinduiska templen i hela södra Asien. Templet ligger vid Ganges heliga biflod Bagmati. Templet få bara beträdas av hinduer, men vi kan se templet på nära håll från den andra sidan av floden. Vi kommer se hinduernas riter och ritualer längs med flodstranden. Vi beger oss sedan tillbaka till vår lodge. Vid middagen kommer vår vandringsledare att finnas till hands och berätta om de vandringar vi ska göra. På kvällen finns det även shoppingmöjligheter om du behöver komplettera vandringsutrustningen.

  Vi bor på Chhahari Retreat - Katmandu eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Tisdag 17/4

  Dag 4 Katmandu - Panauti. Vandring till Balthali

  Efter frukost åker vi ca. 1 1/2 timme till den vackra historiska byn Panauti. Här får man intrycket av att tiden stått stilla sedan den grundlades för ca. 800 år sedan. Från Panauti börjar vi dagens vandring och går ca. 3-4 timmar till Balthali Village. Vårt bagage kommer att transporteras till Balthali med bil eller av våra bärare.

  Vi bor på Balthali Village Resort eller liknande.
  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Onsdag 18/4

  Dag 5 Balthali - vandring till Namobuddha

  Vi börjar dagen med ett besök i den lilla Tamang-byn Dada Gau. Byn är mycket traditionell och avskild från den moderna världen och här lever människor och djur tillsammans sida vid sida. Vi vandrar sedan till Pada Gau (2100m), varifrån man kan, om vädret tillåter, ha oerhört vacker utsikt över Himalaya. Vi vandrar vidare till den vackert belägna byn Namo Buddha som är en av de viktigaste pilgrimsplatserna för buddhister i Nepal. Här har man byggt en stupa på Prins Mahasattvas skelett, som man tror var en reinkarnation av Buddha.
  När vi anländer kan vi ta det lugnt eller vandra upp till en utsiktsplats i närheten för en fantastisk solnedgång, innan vi äter en middag bestående av ekologiska råvaror från närområdet. 
  Vandring och utforskning: ca 5 timmar.

  Vi bor på Namobuddha Monastery Guests House som är ett Buddhistiskt munkkloster i Namobuddha.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Torsdag 19/4

  Dag 6 Namobuddha - vandring till Dhulikhel (1440 m)

  Efter frukost börjar vi vår vandring mot Dhulikhel. På vägen äter vi vår picknick-lunch och om vädret är klart ser vi många av världens högsta berg. Efter lunch vandrar vi vidare upp till toppen av Dhulikhel. När vi närmar oss Dhulikhel kan vi se en uppsjö av Tempel och statyer mellan frodig vegetation och ett rikt fågelliv.
  Vandring och utforskning: ca. 4 - 5 timmar. 

  Vi bor på Himalayan Horizon eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Fredag 20/4

  Dag 7 Dhulikhel - vandring till Nagarkot

  Vi går från Dhulikhel till Nagarkot genom risfält och vackra små byar varvat med natursköna och täta skogar med en fantastisk utsikt mot flera snöklädda toppar. På vägen äter vi vår picknick-lunch. Väl framme i den vackra byn Nagarkot har vi en panoramautsikt över Himalaya Kathmandu-dalen.
  Vandring och utforskning ca. 6-7 timmar.

  Vi bor på Country Villa Resort - Nagarkot eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Lördag 21/4

  Dag 8 Nagarkot - vandring till Chisapani

  Dagens vandring blir relativt krävande. Leden går ner till byn Kattike Bhanjyang, härifrån går vi på grusvägar i ca. 4 timmar genom små byar och vi får se befolkningens vardag. Efter att vi ätit vår picknick-lunch går vi vidare in i Shivapuri nationalpark.
  Vandringen fortsätter genom en skog med en mängd fåglar och chans att se andra djur, så som apor. Väl framme kommer vi att övernatta på riktigt vandringsvis genom att sova i tält (2 personer i varje tält). Men innan dess kopplar vi av genom att titta på en vacker solnedgång och vår kock kommer att laga en mycket god middag som vi kan njuta av under en Himalaya-himmel som sakta fylls av stjärnor.
  Vandring och utforskning ca. 7-8 timmar

  Vi bor på Chisapani tältcamp.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Söndag 22/4

  Dag 9 Chisapani - Mulkharkha - Chhahari Retreat

  Efter frukost går vi upp till toppen av Shivapuri nationalpark. Vi går vidare genom en ek- och rhododendronskog. Väl framme i byn Mulkharka äter vi lunch och tar sedan 4-hjulsdrivna jeepar mot Chhahari Retreat, eco-lodge.
  Vandring och utforskning ca. 2-3 timmar. Körtid ca. 1,5 timme.

  Vi bor på Chhahari Retreat - Katmandu eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Måndag 23/4

  Dag 10 Katmandudalen

  Vi beger oss ut för att utforska palatsen, templen och kloster i Katmandudalen. Vi åker ca 1 timme tills vi kommer till det praktfulla världsarvet och buddhisttemplet Swoyambhunath. Helgedomen som sägs vara 2000 år gammal ligger högt på en kulle och huserar ett otal apor och härifrån kan man njuta av en spektakulär utsikt över Kathmandu. Vi fortsätter sedan till Patan Durbar Square. Här finns palatsbyggnader, konstnärliga gårdar och vackra pagodtempel. Här finns också ett 1600-talstempel tillägnat den hinduiska guden Krishna. Efter lunch fortsätter vi köra till Kathmandu Durbar Square som ligger i hjärtat av staden. Området var ett gammalt säte för det nepalesiska kungahuset och här finns ett enormt torg med en enorm mängd tempel tillägnat olika hinduiska gudar och gudinnor. De flesta av de byggnaderna är från 1400- till 1600-talet. Sent på eftermiddagen kör vi tillbaka till hotellet. Vi äter en avskedsmiddag på en lokal restaurang.

  Vi bor på Chhahari Retreat - Katmandu eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Tisdag 24/4

  Dag 11 Avresa från Katmandu

  Vi äter frukost och gör oss redo för avfärd till flygplatsen. 
  Frukost ingår.
 • Onsdag 25/4

  Dag 12 Hemkomst

  Efter ett upplevelserikt äventyr i Nepal landar vi nu i Skandinavien.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Flyg (alla flygtider och flygbolag är preliminära)

Flygbolag: Qatar, SAS

Stockholm 22.40 - 05.40 Doha 08.25 - 15.45 Katmandu
Köpenhamn 22.40 - 05.40 Doha 08.35 - 15.55 Katmandu
Göteborg 18.55 - 19.45 Köpenhamn 22.35 - 05.40 Doha 08.25 - 15.45 Katmandu

Katmandu 21.10 - 23.59 Doha 01.50 - 07.15 Stockholm
Katmandu 17.15 - 19.55 Doha 01.15 - 06.25 Stockholm 07.35 - 08.50 Köpenhamn
Katmandu 21.10 - 23.59 Doha 01.50 - 07.15 Stockholm 08.15 - 09.15 Göteborg

Oslo på förfrågan.

Ingår i priset

 • Flyg tur och retur enligt ovan inkl. skatter och avgifter.
 • 9 övernattningar (8 på hotell/lodger och 1 natt i delat tält.)
 • Frukost och middag samtliga dagar.
 • 6 luncher.
 • Engelsktalande vandringsguide och assisterande sherpas.
 • Alla transporter med egen buss/ 4-hjulsdriven Jeep.
 • Vandringar enligt program.
 • 2 dagars guidad sightseeing i Kathmandu.

Ingår ej i priset

 • Avbeställningsskydd.
 • Reseförsäkring.
 • Drycker och personliga utgifter.
 • Dricks till guider, bussförare, bärare, kock, städare m.m. ca 60 USD per resenär.
 • Visum, betalas kontant i USD på flygplatsen i Katmandu (kostar ca 30 USD), giltigt pass som gäller minst 6 månader från hemkomstdagen.

Visum

Visum krävs till Nepal och svenska medborgare kan erhålla turistvisum på flygplatsen vid ankomst i landet. Det som krävs är att passet är giltigt i minst 6 månader från hemkomstdagen. Ansökan sker digitalt i en maskin som finns i ankomsthallen, maskinen kommer även att ta ett foto av dig. Flygplatspersonal ska finnas på plats om man behöver hjälp. Du måste även fylla i en enklare ankomst deklaration som man får på flygplanet eller i ankomsthallen. Efter detta betalar man för visumet i en speciell kassa. Man betalar i USD dollar, ej kort. Därefter går man till passkontrollen. Om maskinen på flygplatsen inte fungerar så behöver man göra visumansökan manuellt och då krävs ett passfoto. Dessutom behövs ett passfoto för vandringarna. Med andra ord behöver ni ta med 2st nytagna passfoton.

Vandringarna

Vandringarna på resan är relativt enkla, men vandringsvana och normal kondition krävs. Vi kommer att vandra igenom småbyar och vi går mycket på nertrampade stigar. Ibland kommer vi även att vandra på jordbruksstigar och jordbruksområden. Ca 5 timmar vandring per vandringsdag, en dag vandrar vi ca 7 timmar.
Vi vandrar sakta och njuter, vilopauser emellanåt, stannar upp och besöker byar. Vi vandrar mer uppför än nedför. Någon natt sover vi i tält och några nätter har vi sovsäck på lodgerna.

Det mesta som har med vandring att göra, t.ex. kläder, skor och utrustning, går att köpa i Kathmandu till billigare priser än i Sverige. Men när det gäller skor rekommenderar vi att man har gått in dem innan resan för att undvika skavsår.

Barnhem i Katmandu

Singelresor stödjer ett privat barnhem i Katmandu i Nepal. Tillsammans med vår samarbetspartner i Nepal och en privatperson i Norge finansierar vi hyra, mat och driftskostnader för barnhemmet. På barnhemmet bor ca 18 barn både pojkar och flickor, mellan 8 – 16 år och alla går i skolan.
Under våra Singelresor till Nepal gör vi, om önskan finns, ett besök på barnhemmet. Man kan då gärna ta med engelska barnböcker och skrivmaterial etc, det är alltid uppskattat.

Läs vad tidigare resenärer tycker om resan

En underbar resa!!! Lika fantastiskt bra som Galapagos i höstas. /Marie

Jag har haft det otroligt bra. Jättetrevlig och kul reseledare fantastiskt bra på religionen och kulturen och landet. Bra resorts. Trevligt upplägg och jättetrevliga reskamrater. Det var en jättebra resa! Den måste ni fortsätta med. Den rekommenderar jag verkligen. /Margareta

Packlista

Nedan följer en kort utrustningslista över vad som kan vara bra att ha med sig på den vandrings- och upplevelseresa du har framför dig. Vädret i Nepal kan slå om snabbt och det är därför viktigt att vara rustad för det. I allmänhet gäller det att ha bekväma kläder och ha med sig kläder för alla väder.
Temperaturen i april ligger vanligtvis mellan 15-18 grader under dagarna. På kvällarna och tidig morgon kan temperaturen vara ca 5 grader.

 • Trekkingskor/stabilare skor under vandringarna
 • Promenadskor är bra att ha under sightseeingarna
 • Regnkläder
 • Varm tröja
 • Någon form av sovkläder/pyjamas då det inte finns uppvärmning på hotellen/lodgerna eller i tälten. Även om täckena är tjocka kan det vara skönt med pyjamas och samma sak gäller när vi sover i sovsäck
 • Solglasögon och solskyddsmedel
 • Solhatt eller keps
 • En dags-ryggsäck att ha under vandringarna (inte för liten) Ska rymma extrakläder och allt du behöver under tältövernattningen.
 • Underställströja som andas
 • Långbyxor
 • Shorts om vädret skulle tillåta
 • En liten handduk
 • Plåster
 • Har du en kikare så tag gärna med den
 • Har du vandringsstavar (teleskopvariant som lätt kan fällas ihop) så kan det vara skönt att ha
 • I Kathmandu, där vi besöker heliga platser och tempel behövs kläder som täcker benen och axlar. Det går bra men trekvartsbyxor.
 • Vid besöket till barnhemmet som Singelresor stödjer kan man ta med engelska barnböcker, skrivmaterial etc. Det är alltid uppskattat. Barnen är mellan 8-16 år.
 • Ett litet rese apotek med Resorb vätskeersättning och diarrétabletter är bra att ta med.
 • Vattenflaska, det är mycket viktigt att dricka mycket vatten under vandringarna

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 33 600 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön - slut
 • 37 950 kr om du vill bo i eget rum - delar tält 1 natt.

Avreseorter

 • Stockholm - slut
 • Köpenhamn (+800 kr) - slut
 • Göteborg (+900 kr) - slut

Resans tema

 • Vandring
 • Kultur
 • Djur & natur
 • Aktivitetresa

Snabbinformation

 • Avresa: 2018-04-14
 • Hemkomst: 2018-04-25
 • Resans längd: 12 dagar
 • Antal deltagare: 6 - 10

Kortfakta om landet vi besöker

Nepal

 • Kontinent: Asien
 • Huvudstad: Katmandu
 • Landsarea: 140 800 km2
 • Antal invånare: ca 28 952 000 st
 • Valutakod: NPR
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Förnamn som i passet

Efternamn som i passet

Epostadress

Nationalitet som i passet

Eftersom det är mindre än två månader innan avresa kan vi inte garantera del i dubbelrum. Hittar vi ingen rumskamrat till dig blir du debiterad extrakostnaden för ett enkelrum enligt våra resevillkor.

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...