flagga: Tanzania

Tanzania safari och Upptäck Zanzibar - kombinationsresa

7/2 – 26/2 2019
20 dagar i Tanzania med Singelresor

Resebild
På denna resa kombinerar vi det bästa av Tanzania och Zanzibar. Vi börjar med Tanzania som erbjuder det rikaste och mest fascinerande djurlivet i Afrika. Här får vi får uppleva fantastisk safari i nationalparkerna Lake Manyara, Ngorongoro och Serengeti. Våra chaufförer, tillika guider följer oss under hela resan. Det som skiljer en bra safari från en fantastisk safari är utan tvekan vår chaufför/guide. Därför är våra chaufförer/guider (alla tanzanier) välutbildade, där var och en har över 10 års erfarenhet av att leda safarier. Vi fortsätter sedan äventyret till den exotiska ön Zanzibar (som är en del av Tanzania) med sina vita stränder, klarblåa hav och vänliga atmosfär. Vi gör utflykter och upptäcker ön tillsammans med våra lokala engelsktalande guider. Vi kommer bland annat att snorkla vid en av de bästa snorklingsplatserna på ön. Vi besöker Stone Town och en lokal by, lär oss om växter och djur i mangroveskogen och åker med en traditionell trätrimaran ut på Indiska oceanen. Självklart har vi även tid till sol och bad.

Program dag för dag

 • Torsdag 7/2

  Dag 1 Avresa från Skandinavien

  Måltider på flyget ingår
 • Fredag 8/2

  Dag 2 Arusha

  Ankomst till Tanzania. På Kilimanjaro Internationella flygplats möts vi av vår guide för transfer till hotellet i Arusha (tar ca. 1 timme).
  Ledig tid och på kvällen gemensam middag på hotellet.
  Vi bor på Ilboru Safari Lodge eller liknande.
  Middag ingår.
 • Lördag 9/2

  Dag 3 Arusha - Manyara

  Start 8.00, distans: 120 km, ca 2 timmar

  Efter frukost kör vi till Manyarasjöns nationalpark. Här tar vi in på vår lodge och åker på safari. Under dagens safari kommer vi ha möjlighet att se flera av de över 350 fågelarterna som lever här, apor, babianer, elefanter, giraffer, leoparder, civetkatter, flodhästar, zebror, myrkottar och mycket mer. Manyara nationalpark är även känd för sina varma källor och de trädklättrande lejonen som ofta ligger och vilar uppe på en gren i ett akaciaträd.

  Vi bor på Bougainvillea Safari Lodge eller liknande

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Söndag 10/2

  Dag 4 Manyara - Ndutu

  Ca 200 km, ca 4 timmar.

  Efter frukost åker vi till Ndutu/södra Serengeti och en spännande safari.

  Vi bor på Ndutu Wilderness Tented Campeller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Måndag 11/2

  Dag 5 Heldag i Ndutu/ södra Serengeti

  Start 7.30 eller tidigare

  Idag åker vi på en heldagssafari i Ndutu nationalpark. Vi kommer anpassa oss efter djuren, alltså går vi troligtvis upp mycket tidigt för att sedan återvända till vår camp för lunch och vila mitt på dagen då djuren vilar för att sedan ta oss ut på en kvällssafari igen. I Serengeti har vi chans att se giraffer, gaseller, gnuer, krokodiler, lejon, leoparder, geparder och många typer av fåglar. Guiden kommer leta efter de djur som vi inte lyckats se under tidigare safari.

  Vi bor på Ndutu Wilderness Tented Camp eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Tisdag 12/2

  Dag 6 Ndutu - centrala Serengeti

  Ca 100 km, ca 2 timmar

  Efter frukost åker vi till centrala Serengeti och spanar efter djur på vägen till campen. Serengeti består av oändliga böljande slätter och passar bra in på innebörden av dess namn som på Maasai-språket betyder plats där marken alltid rör sig. Serengeti nationalpark är utan tvekan ett av det mest kända viltreservatet i världen. Det är ett naturparadis och hem till en av de största förflyttningar på jorden - den årliga vandringen av miljontals gnuer, zebror och Gaseller. Vi kommer med andra ord ha möjligheten och se många vilda djur.

  Vi bor på Katikati Tented Camp eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Onsdag 13/2

  Dag 7 Serengeti - Ngorongoro

  Ca. 150 km ca. 3 timmar

  Efter/innan frukost blir det en tidig morgonsafari i Serengeti. Därefter kör vi till Ngorongoro naturskyddsområde och vårt boende. På vägen hit har vi också mycket goda chanser att se flera olika djur. 

  Vi bor på Ngorongoro Rhino Lodge eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Torsdag 14/2

  Dag 8 Ngorongorokratern- Tarangire

  Start 07.00, distans: 150 km, ca 3-4 timmar

  Efter en mycket tidig frukost tar vi oss ner till Ngorongorokratern för safari. Ngorongorokratern är ett av de mest unika ekosystemen på jorden, här lever över 20,000 större gräsätare och här finns världens största koncentration av rovdjur.  Denna vulkankrater som inte längre är aktiv har en diameter på 23 km och ett medeldjup på 600 meter.
  På eftermiddagen åker vi vidare till Tarangire för middag och övernattning. 

  Vi bor på Tarangire safari Lodge eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Fredag 15/2

  Dag 9 Tarangire - Arusha

  Start ca 07:00, 118 km , 2 timmar

  Efter frukost tar vi oss till Tarangire Nationalpark som är hem åt stora koncentrationer av djur. Här finns bland annat stora flockar med elefanter, buffel, vårtsvin, och flera olika sorters antiloper. Här finns också ett stort antal fågelarter och bland växtlivet är kanske de enorma Baobabträden de mest speciella.
  På sen eftermiddag åker vi vidare till Arusha för middag och övernattning. 

  Vi bor på Ilboru Safari Lodge eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Lördag 16/2

  Dag 10 Flyg till Zanzibar

  Idag åker vi till flygplatsen (ca 1 timmes transfer) för att ta flyget vidare till Zanzibar.

  Ankomst till Zanzibar. På flygplatsen transfer till Kizimkazi. Restid ca 1 1/2 timme.
  Incheckning på vårt hotell och välkomstdrink i solnedgången. Information om Zanzibar och aktiviteterna.
  Gemensam välkomstmiddag på kvällen.

  Vi bor på Karamba resort eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Söndag 17/2

  Dag 11 Sol- och baddag

  Dagen är programfri och du kan njuta av sol, strand och hav. Ta en promenad på stranden och se vad fiskarna fångat till havs eller utforska Kizimkazi på egen hand eller tillsammans med dina nya resekamrater. 
  På kvällen äter vi en gemensam 3-rätters middag.

  Vi bor på Karamba resort eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Måndag 18/2

  Dag 12 Pungume sandbank

  Idag åker vi på en vacker tur till sandbanken Pungume som är en vacker halvmåneformad sandbank som kommer fram vid lågvatten.
  Detta är en av de mest idylliska platserna på Zanzibar och ligger cirka 1,5 timme från Kizimkazi. På vägen har vi goda chanser att se delfiner. Revet kring Pungume är en av de bästa snorklingsplatserna på Zanzibar.
  På sandbanken serveras en välsmakande skaldjurs-BBQ med nyfångad fisk och hummer som tillagas av vår kapten och hans besättning.

  Vi bor på Karamba resort eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Tisdag 19/2

  Dag 13 Bybesök i Muugoni och båttur mangroveskogen

  Området runt Muugoni på södra Zanzibar är frodigt, grönt och fullt med fascinerande mangroveskog. Här bor Rama med sin familj. Rama tar oss med på en bytur där vi får komma nära byborna och se hur de lever sina liv. Efter en lunch tillagad av Ramas fru leder han oss ner till mangroveskogen och berättar om träden, växterna och hur du kan använda medicinalväxterna. Nere vid havet väntar vår kapten för att i sin träkanot paddla oss in i mangroveskogen. 

  Vi åker vidare och på eftermiddagen checkar vi in på vårt boende. 

  Gemensam middag på hotellet.

  Vi bor på The Loop eller liknande

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Onsdag 20/2

  Dag 14 Sol och bad på hotellet

  Idag tar vi det lugnt och skönt på hotellet och njuter av pool, strand och hav. För de som vill kan en strandpromenad 20 minuter norrut rekommenderas, här finns mysiga caféer, restauranger och om du har tur, coola kitesurfare. 

  Vi bor på The Loop eller liknande

  Frukost ingår.
 • Torsdag 21/2

  Dag 15 Chwaka bay vid solnedgången

  Efter en skön och avslappnanden förmiddag åker vi på eftermiddagen upp till norra spetsen - Michamvi för en promenad längs den långa stranden, kanske en simtur i det lugna vattnet. Vi njuter av stillheten och solnedgången på klippan som skjuter ut över havet medans Ali lagar till en BBQ-middag med pinfärsk sjömat.

  Vi bor på The Loop eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Fredag 22/2

  Dag 16 Segling med traditionell träbåt

  Idag njuter vi av sista dagen i Jambiani, kanske en tur i byn?
  Ca kl 17.30 promenerar vi norrut ca 300 meter till restaurang Bahari där vi njuter av ljuset vid solnedgången med sand mellan tårna. Bahari dukar upp till middag när solen går ner. Vällagat, smakrikt och en hel del skaldjur och fisk för de som vill. Kanske är det månljus när vi promenerar tillbaka i den ljumma natten. 

  Vi bor på The Loop eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Lördag 23/2

  Dag 17 Ledig tid och middag på stranden

  Idag njuter vi av sista dagen i Jambiani, kanske en tur i byn?
  Ca kl 17.30 promenerar vi norrut ca 300 meter till restaurang Bahari där vi njuter av ljuset vid solnedgången med sand mellan tårna. Bahari dukar upp till middag när solen går ner. Vällagat, smakrikt och en hel del skaldjur och fisk för de som vill. Kanske är det månljus när vi promenerar tillbaka i den ljumma natten. 

  Vi bor på The Loop eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Söndag 24/2

  Dag 18 Stone Town och middag i solnedgången

  Efter frukost checkar vi ut och åker till Stone Town. Efter incheckningen  på vårt hotell gör vi en tur med vår guide för att upptäcka livet i Stone Town och se de autentiska delarna av staden och hur Zanzibaris lever sina liv här. Här finns även goda möjligheter för köp av kryddor och tyger.

  Ca kl 18 äter vi middag på Emersons takterrass med 270 graders havsutsikt i solnedgången, tillbakalutade på kuddar på golvet hör vi böneutropen som hörs över hela staden. På väg tillbaka till hotellet stannar vi till vid nattmarknaden Forodhani Park där invånarna i Stone Town samlas för att umgås och äta. Kanske lite kryddte kan avsluta kvällen?

  Vi bor på Tembo Hotel eller liknande.
  Frukost och middag ingår.
 • Måndag 25/2

  Dag 19 Hemresa

  Nu är det tyvärr dags att lämna denna härliga ö för att bege oss hemåt. Utcheckning från hotellet efter frukost. Beroende på när flyget går så finns det kanske lite ledig tid innan det är dags för transfer till flygplatsen och avresa.
  Frukost ingår.
 • Tisdag 26/2

  Dag 20 Hemkomst

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: Qatar, Precision air, SAS

Stockholm 21.45 - 05.55 Doha 09.10 - 15.40 Tanzania (Kilimanjaro)
Köpenhamn 21.40 - 05.45 Doha 09.10 - 15.40 Tanzania (Kilimanjaro)
Oslo 19.15 - 20.15 Stockholm 21.45 - 05.55 Doha 09.10 - 15.40 Tanzania (Kilimanjaro)

Kilimanjaro 13.20 - 14.30 Zanzibar

Zanzibar 16.50 - 23.25 Doha 01.40 - 06.10 Stockholm
Zanzibar 16.50 - 23.25 Doha 01.40 - 06.10 Stockholm 07.10 - 08.25 Köpenhamn
Zanzibar 16.50 - 23.25 Doha 01.40 - 06.35 Oslo

Göteborg på förfrågan (går att flyga via Stockholm på utresan och Helsingfors på hemresan.

Ingår i resans pris

 • Flyg tur och retur enligt resebeskrivningen inkl. skatter och avgifter.
 • Inrikesflyg från flygplatsen i Kilimanjaro till Zanzibar
 • Avgift till African Medical and Research Foundation (AMREF).
 • 17 nätters boende enligt beskrivning eller liknande inkl. frukost.
 • Måltider enligt program.
 • Engelsktalande chaufför och guide i Tanzania och engelsktalande guider på Zanzibar.
 • Safari i fyrhjulsdriven bil med öppet tak för god överblick och fotografering.
 • Alla inträdesavgifter till safariparkerna.
 • Alla statliga skatter.
 • Avgifter till Ngorongorokratern.
 • Transfer från/till flygplatserna i Tanzania och Zanzibar.
 • 1.5 liter flaskvatten per dag under safariturerna.

Ingår ej i resans pris

 • Dricks till guiden, dricks är mycket vanligt i Tanzania.
 • Drycker.
 • Visum (ansöks vid ankomsten på flygplatsen).
 • Alla tilläggsaktiviteter utöver det som står i programmet.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.

Visum

Du kan ansöka om visum när du anländer till Tanzania. På flygplatsen i Tanzania kostar ett visum ca 50 USD.

Pass

De flesta länder utanför Europa kräver att passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatumet. Passet ska ha minst 2 tomma/stämpelfria sidor och inte ha några skador. Observera att giltighetstiden för passet även kan gälla för de länder vi mellanlandar i. För aktuella inreseregler, kontakta berörd ambassad eller konsulat.

Vaccination

Vi får inte lämna några råd gällande vaccinationer utan hänvisar därför till närmaste vaccinationscentral för rådgivning. Vi rekommenderar att du först läser information om aktuella vaccinationer och tips inför resan på vårdguidens hemsida då de är oberoende och inte har ett vinstsyfte. http://www.1177.se/Tema/Vaccinationer/. Här finns även mycket matnyttiga tips för att undvika sjukdomar och skador på resan.

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 52 990 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön
 • 58 990 kr om du vill bo i eget rum

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn
 • Oslo (+1 000 kr)

Resans tema

 • Djur & natur
 • Rundresa
 • Må bra
 • Safari
 • Sol & Bad

Snabbinformation

 • Avresa: 2019-02-07
 • Hemkomst: 2019-02-26
 • Resans längd: 20 dagar
 • Antal deltagare: 4 - 16

Kortfakta om landet vi besöker

Tanzania

 • Kontinent: Afrika
 • Huvudstad: Dodoma
 • Landsarea: 945 087 km2
 • Antal invånare: ca 41 893 000 st
 • Valutakod: TZS
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Förnamn som i passet

Efternamn som i passet

Epostadress

Nationalitet som i passet

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...